Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

950 ruiskun ajoituksen muutos kääntämällä.

2 posters

Siirry alas

950 ruiskun ajoituksen muutos kääntämällä. Empty 950 ruiskun ajoituksen muutos kääntämällä.

Viesti  Mikey74 Ma Toukokuu 01 2017, 13:31

Olen tutkinut tuota taavetin huonoa käynnistyvyyttä ja tänään kokeilin sitten kääntää tuota ruiskutuspumpun runkoa lievästi yläpäätä (kantta) kohti moottoria. Tämän toimenpiteen jälkeen taavetti käynnistyi noin viiden sekunnin starttauksella, kun eilen sitä sai sahata tyyliin minuutteja että edes lupasi. Pohjassa olevalla t-haara vivulla ei ollut vaikutusta aiemmin käynnistyvyyteen.

Miten tuo ajoitus nyt siis muuttui, onko tuosta toimenpiteestä vaaraa? Aiemmin kone röpelti suurilla kierroksilla, nyt en sitä vielä uskaltanut kokeilla kun vaihdelaatikossa ei ole öljyjä, kuulosti kyllä "terveemmältä" lyhyellä käynnillä. Tuskin tuolla ilman lämpenemisellä voi olla niin paljon vaikutusta käyntiinlähtöön?

Mikey74

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 13

Takaisin alkuun Siirry alas

950 ruiskun ajoituksen muutos kääntämällä. Empty Vs: 950 ruiskun ajoituksen muutos kääntämällä.

Viesti  OlleK Ma Toukokuu 01 2017, 15:55

Se käynnin "röpeltäminen" suuremmilla kierroksilla johtuu liian myöhäisestä ruiskutushetkestä. Pumpun ala olevan ennakon lukitusruuvin tehtävänä on lukita ruiskutusennakko myöhäisempään mahdolliseen hetkeen. Ruuvi täytyy kiertää kiinni ENNEN kun moottori käynnistetään ja avata sen jälkeen kun moottori on käynnistynyt. Ruuvin jättäminen sisään käännettynä aiheuttaa moottorin "röpeltämisen" korkeimmilla kierrosluvuilla. Pumpun kääntäminen selostamasi tavalla aikaistaa ruiskutushetken. Syöttöpumpun laipassa ja jakopään välilevyssä kuuluisi olla pienet meistetyt viivat. Ruiskutushetki on oikea, kun nämä viivat ovat kohdakkain. Tästä kohdasta voidaan poiketa noin 1 mm suuntaan tai toiseen, ilman mitään vaaraa. Ota huomioon, että mainitut viivat voivat olla hankalat löytää, varsinkin jos traktoria on maalattu uudelleen. Maalin varovainen poistaminen raapimalla voi tuoda viivat näkyviin jos ne eivät näy.

OlleK

Viestien lukumäärä : 1522

Takaisin alkuun Siirry alas

950 ruiskun ajoituksen muutos kääntämällä. Empty Vs: 950 ruiskun ajoituksen muutos kääntämällä.

Viesti  Mikey74 Ma Toukokuu 01 2017, 19:53

Tällaiset merkit löytyivät, ei nyt ihan kummassakaan merkissä ole, mutta äsken traktoria tuolla kylmemmässä testasin ja käyntiin lähti sahaamatta. Ilmeisesti säätö nyt sattui sille alueelle että toimii nyt paremmin. Edellinen omistaja käytti letkulämmitintä lähes aina..minä kun luulin että on puristukset aivan lopussa tai ruiskupumppu jo melkein vainaa, mutta hyvin kävi.
950 ruiskun ajoituksen muutos kääntämällä. Image15

Mikey74

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 13

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa