Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DB990 selectamatik kylmäkäynnistys

2 posters

Siirry alas

DB990 selectamatik kylmäkäynnistys Empty DB990 selectamatik kylmäkäynnistys

Viesti  resal Ma Joulu 13 2021, 10:09

Minulla ollut BD 990 -72 selectamatic kymmenen vuotta kesäkäytössä. Nyt tänä talvena otan käyttöön myös talvella, niimpä olen testannus kylmäkäynnistystä. Taavi seisonut pakkasessa -10-23 astetta viikon. Käynnistys hetkellä pakkasta -10 ja käytin hehkutusta ennen starttausta. Piti pyörittää n. 15 s ennenkun lähti käymään , vaikka heti startatessa alkoi lupailemaan. Sitten toinen viikko käyttämättä lähes samanlaisessa pakkasessa ja käynnistys hetkellä -13 pakkasta. Hehkutus ja sytytyksen ajoitus ruuvi kiinni ja strattaus nyt käynnistyi melkein välittömästi. Akku 120 Ah kaksi vuotta vanha. Minkälaisia kokemuksia teillä kylmäkäynnistyksistä .

resal

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 23

Takaisin alkuun Siirry alas

DB990 selectamatik kylmäkäynnistys Empty Vs: DB990 selectamatik kylmäkäynnistys

Viesti  erkki Ma Joulu 13 2021, 14:58

Terve akku on kaiken perusta ja sekin on totta että akuissa on suuria eroja uutenakin. Viimeksi ostin 1200:een jonkin Aasian tuotteen ja se on uudesta alkaen ollut laiska pyörittäjä. Virkku 60 Ah:n akku jaksaa pyörittää nopeammin kun tuo halppis 110 Ah.
Ruiskutuksen ennakonsäätö pumpussa vaikuttaa paljon käynnistyvyyteen. Hehkutuksen kanssa menee joskus niin, ettei imusarjaan valuva polttoaine syty ainakaan niin että kuluisi tupsahdus hyttiin saakka. Silloin lähtee hitaammin kuin jos tupsahdus kuuluu. Heti ei tule mieleen yhtään kertaa että olisi tarvittu starttipilottia tms. Oikein kylmästä ei ole kyllä monestikaan tarvinnut lähteä. 1200:n starttaan pakkasesta aina kuumailmapuhaltimen kanssa. Jos moottori kerran pyörähtää niin se käynnistyy kun imuilma on kuumaa.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5051

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa