Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AD4/30 ajoitus

2 posters

Siirry alas

AD4/30 ajoitus Empty AD4/30 ajoitus

Viesti  Osmo_ La Tammi 16 2021, 15:49

Taas potkii päähän. Aloin kokoamaan ysisatkun polttoainepuolta että saa koesavut. Tuli aika asentaa syöttöpumppu. Tappi kytkinkaavelin etummaiseen alareikään (SP) ja pumpun ratasta asettelemaan. Syöttöpumpun sivuluukku irti ja hakemaan C:tä. Sehän löytyi MUTTA. Kun kaikki ajoitusmerkit ovat asemassa ja vauhtipyörä lukittu oikeaan kohtaan, pumpun akselin piiri on kehällä n. 2mm vastinpiiriä edempänä. Eli ennakko on aivan helkkaristi aikaisemmalla. Otin vielä jakopään auki ja katsoin kaikki rattaat oikeaan asentoon. Kaikki paikat ovat reerassa, mutta pumpun ajoituspiiri on persiillään.
Eli, mihin reikään tuo tappi kuuluu laittaa niistä kolmesta kytkinkaavelin pultista? En keksi muuta vikaa mitä siellä voisi olla. Seuraava vaihtoehto onkin, että kääntää pumpun käyttöratasta yhdellä hampaalla.
Osmo_
Osmo_

Viestien lukumäärä : 379
Ikä : 30
Paikkakunta : Huittinen

https://www.taavetti-talli.net

Takaisin alkuun Siirry alas

AD4/30 ajoitus Empty Vs: AD4/30 ajoitus

Viesti  erkki Su Tammi 17 2021, 08:11

900 on ittelle tuntematon laite, mutta ajoitukseen on ainakin selectassa kytkinkopassa kaksi reikää ja tappi, jonka voi pujottaa reikään niin että tapin pää osuu vauhtipyörässä olevaa vastareikään. Toinen reikä on yläkuolokohta ja toinen ruiskutuksen alkamiskohta ilman pumpun automaattista ennakkosäätöä, joka on merkitty kirjaimilla SP. Hienosäätöä varten pumppu on kiinni pitkänomaisilla reijillä, joista ennakkoa pysyy tarvitessa säätämään muutaman asteen aikaisemmalle tai myöhäisemmälle. Staattinen ajoitus ainakin 990:ssa on 17 astetta ja kun moottori lähtee käymään niin automaattinen ennakonsäätö tekee siihen sitten lisää ennakkoa muutaman asteen kun kierrokset nousee.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5028

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa