Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ihan eka ikioma ja taavetti.

+12
mattkau
ThePete
petzku69
Tessu
Gary Grand
koge
taavettimies
Paulig
outsider
erkki
hannutt
turre80
16 posters

Sivu 2 / 3 Edellinen  1, 2, 3  Seuraava

Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  ThePete To Huhti 26 2012, 15:47

outsider kirjoitti:
Sähköjohtoja voi uusia yksi kerrallaan niin ei tarvi paljoa tietää.Koppurathan ne ovat tuon ikäisissä.
Kysymykset tervetulleita,tyhmiä kysymyksiä ei olekaan Very Happy Very Happy

Juuh, ei kysyvä tieltä jne. Ja mä kyllä myönnän pölhöyteni avoimesti, sillä kun saa paljon anteeksi ja hyvin säälipisteitä Smile Kas, kun tosiasia mun kohdalla on, että tämä on maalle muuttaneen kaupunkilaispojan ensimmäinen traktori. Jos ei niiden kanssa ole touhunnut, ei niistä myöskään mitään tiedä. Mutta olen suht hyvä käsistäni ja hyvä oppimaan (kiinnostuksen syytä?)...

Tällä hienolla esineellä on ajettu viimeksi noin pari vuotta sitten ja jätetty kuvassa olevalle paikalle metsään hunningolle sen jälkeen.

Sähköjohtoja voisi uusia yksi kerrallaan juu...jos niitä olisi järkevä määrä ja päät kiinni jossakin, tuossa kun on liki kaikki irroteltu (ne naapurin kakarat kuulemma). Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 10081666

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 10081665

Kysymys 1: Miten tämäkin laturiraukka kytketään? Mistä johdot tulevat ja mihin menevät?
Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 10081668

Kysymys 2: Mikä nuppi on kuvassa? Kysymys 3: Mitä puutuu kaasuvivun päästä?
Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 10081669

Kysymys 4: Mitäs toimintoja tässä nyt sitten on? Ja miten kytketään? Tuo vasemmassa alakulmassa oleva kytkin lienee ollut jokin virtalukon korvike...näihinhän kai saa oikein virtalukkojakin...
Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 10081667

Kysymys 5: Katso kuva yksi...kaasuvaijerin ei kuulu olla tuossa...ei koska se on räkspoikki. Mistä uudet vaijerit Katri-Helenaan (tämä Taavetti vaihtoi nimeä meille tultuaan...ne lapset, aah)?

Etukummitkin on ajettu ihan Sibeliuksiksi ja toisessa ilmavajausta alapuolella...mistäs sais kummit joilla vois ajella parikymmentä kilometriä vuodessa? Eli edullisimmasta päästä...pääsisi Kutalaan hytittömien kekkereihin sitten kesällä...

Ja tämä kyselyhähän on siis vasta esimakua Very Happy

ThePete

David Brown : DB 880 Selectamatic 1966, DB 880 Selectamatic 1969
Viestien lukumäärä : 62
Paikkakunta : Jurvan Metsäkylä

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  outsider To Huhti 26 2012, 17:36

Haastellisen näköiset sähköt,eipä kannata noita johtoja paljoa käyttää.
Käyntiinhän taavin voi laitta ilman sähköjäkin vetämällä.Öljyt ym kannattaa ensin tarkistaa.

Etupään renkaat maksaa noin 90 kipale. Voi toki laittaa käytetyn 16 tuuman auton renkaankin, oisko joku 195/65-16 sopiva Sehän ei maksa kuin vaihdon.

Kaasuvaijeria voi kysäsistä Koneliike Pihlajaniemeltä.Onko siinä sekä pysäytinvaijeri että kaasuvaijeri poikki??
Englannista saanee uusiakin vaijereita. Marjakangas voi myös myydä.

outsider

David Brown : Cropm,25D.30C,950,880imp,990imp,990sel,1200,1200hybrid,1690T,1594hs
DBTCF:n jäsen nro : 5
Viestien lukumäärä : 1869

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  mattkau To Huhti 26 2012, 17:41

Onnittelut hankinnasta. Minulla just samannäköinen peli. Siispä voisin ainakin vastailla kysymyksiin ekaksi.
1. kuva:
Valkoinen ripustin, jossa reikä ja kolo on kaihtimen ketjun kiinnitin. Josko tuota ketjua on tai ei, ei vaikuta välittömästi käyntiinlähtöön.
Ruskea pellinpala äskeisen vasemmalla puolella on sammuttinvivun/nupin kannattelija, johon viittaa myös yläpuolella oleva tarra. Näyttää nälkääntappovipu puuttuvan. Tässä mallissa se toimii niinpäin, että vipu vedettynä on käynnissä, vipu päästettynä eteen sammuu. Vivun toinen pää kuuluu olla syöttöpumpussa (siinä moottorin etupäässä pystyssä olevassa murikassa), johon kaasuvipu menee myös.
Lukkopihdit vaihteiston öljykorkista voi poistaa. Neliökoloon mahtuu mainiosti puolen tuuman hylsäsatsin vääntiö.
Jos sinulla on vaijerin pää siellä jossain irrallaan, niin se kuuluu kiekkamittarin/moottorin kyljen väliin.

2. kuva
Saarnamiehen tekemä laturihan se siinä. Laturin päässä on kaksi isoa lattaliitintä ja vieressä sentin päässä pienempi ((6.3mm) latta. Isot liittimet ovat yhdessä ja virtajohtoa varten (ei tarvii käyttää molempia). Liittimestä vaan vedetään paksu johto (väh 6 neliötä) starttiin tulevan akkukaapelin ruuvin alle. Se pienempi liitin on herätejohtoa varten. Se kuuluisi tulla kojelaudan alta latauksen merkkivalon lampun (se punainen lamppu pyöreässä mittarin näköisessä instrumentissa) toisesta navasta. Siinäpä se. Jos oikein hyvä tuuri on, niin jostain laturin tietämiltä löytyy johtojen päässä roikkuen iso liitin, joissa nämä molemmat johdot on samassa. Merkkilampuille tulisi tulla yhteinen johto virtalukolta. Se toinen, keltaisempi lamppu on öljynpaineelle.

3. kuva
Kuvan nuppi on polttoainehana. Sen kuuluu olla vedettynä ulos niin löpö kulkee.

4. kuva
Kuvan kierrettävä nuppi on valonkytkin. Toiminnot järjestyksessä myötäpäivään: 1 off, 2 lokasuojan sivuvalot/takavalot, 3 puolet ja sivuvalot, 4 pitkät ja sivuvalot, 5 pelkät ajovalot (tämä viimeinen ei ole vama tieto, kun minulla on kytkin vaihdettu). Kytkentään kyllä se pitää kaivaa pois kojelaudasta tai sitten mittailla johtojen toisia päitä

Sammutusnupin vasemmalla puolella tosiaan on virtalukon paikka. Korvaavia löytyy vaikka IKH:lta. Ei kyllä ole juuri sama, mutta samat toiminnot siitä löytyy. Tässä mallissa minusta alkujaan on semmoinen lukko, missä on pieni, hyvin hentoisen oloinen messinkinen avain (joka varmaan on katkennut joskus ja siksi joutunut korvatuksi)

Etusia siihen saa suht edullisesti alan kaupoista. Koko on 6.00/16.

Päsisiköhän näillä alkuun
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966, 1210 1974
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1572
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  erkki To Huhti 26 2012, 18:11

Hyvän näköinen aihio, 13-tuuman takarenkailla ja jopa ketjut päällä. Jos sille ei ole tapahtunut mitään kamalaa niin tuo saattaa teillä palvella monet vuodet. Tai sanotaan, että pikkuhommissa sitä ei saa ajamalla loppumaan lainkaan.

Aloitetaan häntäpäästä.

Kuvan 4 iso nuppi on valokytkin. Asennot taitaa olla jotenkin : parkit, lyhyet+parkit, pitkät + parkit ja pelkät pitkät. Tässä ei ole ollut valoreleitä edes uutena vaan sähkö menee suoraan katkaisimelta lampuille.

Virtalukko on alunpitäen ollut tosiaankin siellä alempana, takaviiston peltin läpi asennettuna. Siinä on asennot: nolla, virta päällä ja käynnistys. Siinä toimii mikä tahansa virtalukko jossa on nuo asennot.

Uuden kaasuvaijerin saatat saada Koneliike Pihlajaniemeltä Ylistarosta. Muualtakin kyllä hyvällä säkällä. Viitseliäs remonttimies vaihtaa kyllä vaijeriin ehyen sisusvaijerinkin, rautakaupan metritavaraa pätkä vanhaan putkeen ja muutama sakkeli. Kestää aikansa niinkin.

Etukumit tarvitsevat vain raikasta ilmaa sisään noin 1.5 bar. Jos niissä alkaa pullottaa laajentumia niin sitten rengaskauppaan. Uudet samanlaiset maksanevat vajaan satasen kappale. On noihin asennettu myös autojen 16-tuumaisia renkaita jos on halvalla (ilmatteks) jostain tullut vastaan. Ne kestää ihan hyvin. Joku Land Roverin?? koko taitaa olla suunnilleen sopiva. 6.00-16, 6.50-16 ja 7.5-16 sopii noille vanteille.

Kysymys 2: Nuppi on polttoainehana. Ulos vedettynä hana on auki ja sisään painettuna hana on kiinni. Jos tarkoitat kaasuvivun päällä tuota pientä tankoa joka nousee vivun silmästä läpi, niin siitä ei puutu mitään. Kun kaasuvipu on kunnossa niin käsikaasun kitkapala kiristetään niin, että paikalliskäytössä käsikaasulla voi asettaa halutut kierrokset. Silloin vivun silmä nousee hiukan ylöspäin ja jalkakaasuun tulee vastaavasti klappia. Tuo mekanismi on siis osa kaasupolkimen ja käsikaasuvivun yhteistoimintaa.

Laturi on uudemmasta Taavista evakuoitu Lucas vaihtovirtalaturi ja yleensä ne kytketään niin, että isosta kolmenapaisesta liitoksesta vedetään pari tanakkaa johtoa suoraan startin päähän, akusta tulevan paksun johdon kanssa samaan napaan. Jos käytät laturin päätykoppaa auki niin näet, että ne kaikki kolme liitintä on samaa suurta perhettä. Laturiin pitäisi tulla lisäksi vain yksi johto, joka tulee latauksen merkkivalon läpi virtalukolle niin, että kun virran kääntää päälle niin valo syttyy ja kun moottori käynnistyy niin valo sammuu. Tuosta ei nyt ota selvää, että onko naapuripoteroissa molemmissa liittimiä. Käytä koppaa irti niin siitä voit päästä jäljille.

Laturin takana olevasta johtokimpusta yksi piuha on alunpitäen tullut todennäköisesti starttiin, siis solenoidin johto virtalukosta, joka antaa jännitettä kun avaimesta startataan. Luultavasti pari johtoa on vanhoja laturin johtoja, jotka menee vanhaa tasavirtalaturin säätimeen. Tuo silmukkapäinen johto saattaa olla alkuperäinen piuha akulta tulevan johdon alta ja toinen pää saattaa mennä virtalukolle ja valokytkimeen. Traktorissa voi olla valot päällä vaikka virrat on pois.

Kojetaulun yläosassa pitäisi oleman kaksi varoitusvaloa: latauksen merkkivalo ja öljynpaineen merkkivalo. Öljykello on kakkoskuvassa ihan keskellä muovisuojan takana. Tuon ikäisessä traktorissa ei polttoainemittaria ole välttämättä ollut edes uutena, siinä voi olla täytelevy reijän peittona. Lämpömittari on kyllä ollut, samoin kierroslukumittari.

Nyt taitaa olla kysymyksiä tulossa niin paljon, että neuvoisin ottamaan avuiksi jonkun sellaisen, joka on ajellut selectalla sen verran että tuntee sen namiskat. Tai kysy sitkeästi vaan ettet tee vahinkoja omin päin.erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5004

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  Tessu To Huhti 26 2012, 18:33

Yks tärkee unohtu sanoo multakin,että nyt kun siellä on vaihtovirtalaturi niin onkin sitten se miinus - maissa,ja siks toiseks kun ei ole akkua paikallaan niin eipä kannata hinata raktoria pörräämään saattaapi ne laturin diodit kärvähtää ainakin joku akunrisa pitää olla piuhoissa kiinni aina kun käy!
Toivottavasti on Luukas vielä ehjänä? ja sitten muutenkin kannataa välttää niitä oikosulku räpsyjä runkoon sunmuuta kun on vaihtovirtalaturi jo,ja jos joudut hitsailemaan rautoja raktorissa yhteen niin maajohto ainakin irti ettei laturi simahda! tuo kun jo jotain jopa lataakin!

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1850
Ikä : 57
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  Osmo_ To Huhti 26 2012, 21:48

ThePete kirjoitti:...joten, Vammalasta tukihenkilöä? Very Happy
Ei nyt ihan Vammalasta olla, mutta Kiimajärvellä tulee asusteltua. Ilmoittele YV:llä jos on kysymyksiä Wink
Osmo_
Osmo_

Viestien lukumäärä : 379
Ikä : 30
Paikkakunta : Huittinen

https://www.taavetti-talli.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  ThePete Pe Huhti 27 2012, 09:08

Dodiih...kaasuvaijeri löytyi naapurikunnasta, sammutinvaijerin teen metritavarasta. Virtalukko löytyy omasta pitäjästä, akkuja löytyy mistä vaan. Enää puuttuu sähköymmärrystaito...hmm...ne kun pitää kaikki uusia, eikä mallia ole...Karkku/Häijää/Vammala seudulta joku joka poikkeaisi pikapikaa paikalla antamassa vinkit? scratch Teen kyllä kytkennät itse, kun saan vaan selkoa, mitä pitäisi tehdä...Tuo muuten käy tuo kone vielä lähipäivinä

Edit: Sähköhommille löytyi tekijä...

ThePete

David Brown : DB 880 Selectamatic 1966, DB 880 Selectamatic 1969
Viestien lukumäärä : 62
Paikkakunta : Jurvan Metsäkylä

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  erkki Pe Huhti 27 2012, 09:49

Jos traktorilla on ajeltu ilman laturinjohtoja niin huonolla säkällä laturi on mykistynyt. Noita Lucaksen latureita saa kyllä varsin sopivasti ja ihan hyviä vehkeitä ne on vaikka niistä vitsejä kerrotaankin.

Kun alat laittaa sähköjä niin laita sulakerasia jonnekin, siis oikeat lattasulakkeet ja käytä värillisä johtoja ja niputa ne hyvin. Ajovaloille menevissä piuhoissa on alunpitäen ollut kaksinapainen liitin konepeiton takapäässä, joista johdot saa auki jos pitää kurkistaa konepellin alle.
Jos traktori on pitkään ollut vajaalla ylläpidolla niin ennen käynnistystä voisi olla paikallaan laskea moottorista öljy pois ja käyttää öljypohjaakin irti. Jos ja kun moottori saa pyöriä samoilla öljyillä vuosikaudet niin sinne voi syntyä sellainen asfalttikasauma joka kannataa siivota pois. Myös polttoainesuodattimet kannataa vaihtaa heti kättelyssä ja samalla liruttaa sakkakupin kautta tankin pohjalta nestettä pois. Siellä saattaa olla vettä yms. tankinpohjalla.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5004

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  Paulig Pe Huhti 27 2012, 20:53

Ja vaihteistoöljyt kannattaa laskea pois samantien. Voi olla vettä pohjalla, ei sekoitu kun laittaa käyntiin jos lasket heti pois. Sitten uusilla öljyillä ja suodattimilla kokeilemaan käyntiin. Eihän kone ole jumissa?
Paulig
Paulig

David Brown : 990 Selectamatic vm. 79 Sekurahytillä & 990 vm. 76 taavihytillä
DBTCF:n jäsen nro : 14
Viestien lukumäärä : 1182
Paikkakunta : Pohjois-Savo

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  Tessu La Huhti 28 2012, 02:15

Kyllä totta puhutte öljyt pois pohjaluukut auki sieltä siivilät pesuun uudet tiivari uudet öljyt,uudet putsarit öljyyn ja polttoaineeseen.tankki tyhjäksi ja uusiaine sisään,kannattaa katsoa kans se moottorivesi hommeli käyttää ensin vedel kuumaks ja laskee sen pois ja pesee järjestelmän ja kippaa glykolit koneesen!
Sit vielä ohjaus-simpukan öljyn kun sais vaihettua niin ei kärsi simpukka öljyvesi emulsiosta! sit vielä ilmanputsarin puhdistaa ja vaihtaa öljyn sen alaosaan!
Noilla itte olen pärjänny kun kaikki tärkeet läpi käy ja jos ajoa ei ole todella paljoa niin ei noita tartte tosiaankaan käydä läpi vuosittain tarkastus hyvin riittää,moottoriöljyn ja suotimen kun viitsii vaihtaa säilyy konekkin pidempään.
Näillä eteenpäin niin ok,hintaa tietty tulee mutta jos hyväpeli niin ei kannata pilata!
Luukaksen vaihtovirtalaturit kyl pelaa ja lataa,tasavirratkin kun toimii ilman suuria valokuormia

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1850
Ikä : 57
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  Paulig La Huhti 28 2012, 07:33

Ja ensimmäisellä käynnistyskerralla kannattaa ne sähköt olla sen verran kunnossa, että öljynpainevalo toimii. Olis muuten aikamoista arvailua, onko voitelu kunnossa. Kunnes kilahtaa. Tai sitte ei.

Olisin mielelläni avuksi paikanpäällä, mutta matka on liian pitkä!
Paulig
Paulig

David Brown : 990 Selectamatic vm. 79 Sekurahytillä & 990 vm. 76 taavihytillä
DBTCF:n jäsen nro : 14
Viestien lukumäärä : 1182
Paikkakunta : Pohjois-Savo

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  ThePete La Huhti 28 2012, 14:52

Tulipa tuossa mieleen...kun tuo on taivasalla seissyt. Oliskos päässyt vesi pesään pakoputken kautta? Mistäs senkin tietäis...jos männänpäällä kunnon vesilätäkkö muhinut...voi sattua taavettiin kun paukauttaa käymään...

T: Nimim. Heräsinkö yöllä turhaan hiestä märkänä

Mites tuonlaisen jarrujen kanssa, epäilenpä, ettei ainakaan liian tehokkaat ole...kun metsästä pois vedettiin makasi toisen pyörän jarru päällä, kunnes paukahti auki. Kuinkas suuri homma on jarrukengittää taavetti uudelleen?

ThePete

David Brown : DB 880 Selectamatic 1966, DB 880 Selectamatic 1969
Viestien lukumäärä : 62
Paikkakunta : Jurvan Metsäkylä

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty avaimen koko

Viesti  petzku69 La Huhti 28 2012, 18:48

takarenkaan pultit oli 33mm sattui vahingossa löytymään ihan itseltä. oli jopa 2 kpl itsellä muttei väännintä

petzku69

Viestien lukumäärä : 52
Paikkakunta : sonkajärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty cav syöttöpumppu

Viesti  petzku69 La Huhti 28 2012, 19:14

mistäs saisi tarkat tiedot jos siihen tilaisi tiivisteet.
db 996 -75

petzku69

Viestien lukumäärä : 52
Paikkakunta : sonkajärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  outsider La Huhti 28 2012, 19:49

Jarruja ei nyt ensimmäiseksi kannata avata.Sen mitä voi heti tehdä ,niin sumuta CRC:tä jarruakselin juureen.
Siinä alennuspyörästön etuosassa .Se oikeastaan ainut paikka mistä nuo jarrut voi mennä jumiin.
Akselin juuressa on "huuli"-o-rengas ja näissä vanhoissa se voi joskus puuttuakin.

No toki oikeanpuoleinen poljin voi myös jumiutua akseliinsa.
Kannattaa zoomailla paikkoja rauhassa niin oppii ymmärtämään miten mikäkin toimii.

outsider

David Brown : Cropm,25D.30C,950,880imp,990imp,990sel,1200,1200hybrid,1690T,1594hs
DBTCF:n jäsen nro : 5
Viestien lukumäärä : 1869

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  outsider La Huhti 28 2012, 19:52

Konekorjaamo Marjakankaalla on CAV-pumpun tiivistesarjoja myynnissä noin 15:lla eurolla.
Katsoppa heidän nettisivuja niin sieltä löytyy.

outsider

David Brown : Cropm,25D.30C,950,880imp,990imp,990sel,1200,1200hybrid,1690T,1594hs
DBTCF:n jäsen nro : 5
Viestien lukumäärä : 1869

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty eli tämä kaiketi

Viesti  petzku69 La Huhti 28 2012, 20:44

http://www.konekorjaamo.fi/product_info.php?cPath=6&products_id=35940

petzku69

Viestien lukumäärä : 52
Paikkakunta : sonkajärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty akku suositus

Viesti  petzku69 La Huhti 28 2012, 20:57

millainen akku db996. olisi tarjolla 88ah akku ihka uusi sellainen. hp. oli 70.-

petzku69

Viestien lukumäärä : 52
Paikkakunta : sonkajärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  outsider La Huhti 28 2012, 21:38

110-125ah taitaa olla alkuperäinen,mutta jo 88:n noin edukkaasti saat niin laita se.Pelaa hyvin silläkin,toki kovilla pakkasilla ilman lohkolämmitintä voi kaivata isompaa. Muuten ei. Very Happy Very Happy

outsider

David Brown : Cropm,25D.30C,950,880imp,990imp,990sel,1200,1200hybrid,1690T,1594hs
DBTCF:n jäsen nro : 5
Viestien lukumäärä : 1869

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  outsider La Huhti 28 2012, 21:39

Juuri tuo sarja,paljon siitä jää ylikin osia.

outsider

David Brown : Cropm,25D.30C,950,880imp,990imp,990sel,1200,1200hybrid,1690T,1594hs
DBTCF:n jäsen nro : 5
Viestien lukumäärä : 1869

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  Tessu La Huhti 28 2012, 23:18

SE on kyllä totta jos on männäpäällä vetä ja täräyttää käyntiin on kanget kierossa,oisko sitten enää?
Paha vaan jos on sadellu sisään putkesta pitkänaikaa,ei se hyvää tee!

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1850
Ikä : 57
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  mattkau Su Huhti 29 2012, 13:19

Taavetissa lähtee pakosarjasta putken alta kuparinen hukkaputki vedelle. Jos hyvä tuuri käy niin vesi on päässy karkuun sitä kautta eikä vahinkoa ole tullut. Kannattaa tutkia.

Siitä akusta sen verran, että kannattaa katsoa myös paljonko se antaa virtaa eli kylmäkäynnistysampeerit CCA. Akun päältä pitäisi löytyä iso luku, vähintään 600 mutta mieluummin enemmän. Minusta tuo CCA on tärkeämpi kuin varauskyky eli Ah:t. 80 Ah akkuja löytyy 400-800 ampeerin käynnistysvirralla. 400 saa taavetin käyntiin kesäkelillä muttei enää kunnolla talvella. Oman lukunsa sitten ovat nuo vapaa-ajan akut, joista saa virtaa ulos pitkään muttei paljoa kerralla. Startti haukkaa hurjan virtapiikin kun se ei vielä pyöri, mutta tippuu jonnekkin alle kahdensadan kun alkaa pyörittää.

matti
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966, 1210 1974
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1572
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  Tessu Su Huhti 29 2012, 16:51

Hyvä jos on poisto putki pakoputkes,meillä ainakin on Taavissa ja IH,sa 125A akku ainakin ja toimiihan tuo,kesällä kyl menee mikä vaan mut talvenpakkset verottaa virtaa huomattavastikkin!

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1850
Ikä : 57
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  mattkau Su Huhti 29 2012, 23:38

Tessu, tarkoitatko, että sinulla on kapasiteetiltaan 125Ah akut? Ne kyllä traktoreihin piisaa oikein hyvin. Luultavasti virtaakin piisaa, kun tuo käynnistysvirta pyrkii kasvamaan akun kapasiteetin noustessa. Mutta jos ne on 125A virranluovutuskyvyltään, niin ei hyvälle kuulosta (en kyllä tiedä yhtään käynnistysakkua, jossa noin pieni CCA).

Jostain luin peukalosäännön, että 2.1 kW (taavetissa) startti haluaa 600A (EN mittaustavan mukaan) akun minimissään. Varmaan totta. Sen lukkoon jarrutettu virta on yli 900A ja "light running" 100A mitä sitten meinanneekin, ehkä sen verran menee kun tyhjiltään pyörii.

Ja toinen peukalosääntö oli (diesel)koneen litrat = startin hv
ja kolmas peulalo (diesel) koneen teho / 20 = startin teho ja vissiin laadut samat (kW-kW tai hv-hv)
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966, 1210 1974
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1572
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Ihan eka ikioma ja taavetti. - Sivu 2 Empty Vs: Ihan eka ikioma ja taavetti.

Viesti  Tessu Ma Huhti 30 2012, 00:30

juu totta kai 125Ah jäi vaan toi hoo pois no mut kummiskin,ja Lahdes kyl semmonen akkuliike et aina on tullu semmonen akku kun on pitänykkin,ja näköjään palveluakin löytyy vaik ei pyydäkkään,menimpä toissa vuonna leimalle ja akku autosta sökö,no ajelin akkuliikkeeseen ja kaveri jopa vaihto akun nokalle vaikka en ees pyytäny heh!
Ihmetteli vielä siinä sivussa vanhan auton siistiä konehuonetta johon tokasin että onhan sitä kivempi huoltaa ja tutkia johon se sano et tottakai.
En mäkään ala jokasta naarmua ja pilkkua viilaamaan mutta öljytöhnät ja muut kurat kyllä pestään pois ja varsinkin just konehuonesta ja ovien karmeista,päälipuoli onkin eriasia,mut kyl sekin saa kertavuoteen täyden käsittelyn ja kurat pois ettei itteesä likaa kun ahtaasti pysäköi!
En muutes mäkään ole pahemmin noita kylmäkäynnistysvirtoja ym senparemmin noista akuista tutkinu,ja onhan niitä oikein kalliitakin akkuja nykysin mut ei niitä tällai tavallinen sälli tarvii,semmosen kun ostaa vanhaan traktoriin niin taitaapi olla kallein osakin heeh!

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1850
Ikä : 57
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 3 Edellinen  1, 2, 3  Seuraava

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa