Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nostolaite

3 posters

Siirry alas

Nostolaite Empty Nostolaite

Viesti  timppa1968 Ti Maalis 21 2023, 19:40

Minulla on David Brown 950 implematic. Onkohan nostolaitteessa erillinen öljytila?

timppa1968

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Nostolaite Empty Vs: Nostolaite

Viesti  erkki Ti Maalis 21 2023, 19:55

Ei ole. Vaihdelaatikon pohjalla on imuputken pää, jonka päässä on metalliverkkosuodatin isompien roskien pysäyttämiseksi.

Jos 950 ei ole entuudestaan tuttu, niin sellainen asia kannattaa huomata, että jot traktori on ollut pitkiä aikoja ulkona, niin vaihteistoöljyyn on saattanut kulkeutua tuntuva määrä vettä, jonka öljy on emulgoinut ja muuttunut harmaaksi liejuksi. Tuo vetinen öljy tekee pakkasessa sen, että seassa oleva vesi kiteytyy ja kun traktorin käynnistää, niin imusihti saattaa tukkeutua jäähileistä jos siellä on niitä kovin paljon. Hydrauliikka ei silloin tietenkään toimi ja jos traktorin antaa käydä vaan, niin hyväkuntoinen pumppu saattaa kavitoida jolloin se kuluu harvaksi ihan ennen aikojaan.

Vaihteistoäljyn vaihtoon ei siinä tapauksessa riitä, että vanhan liejun päästää ulos ja kaataa tuoreen öljyn sisään. Vaihteiston pohja on sen verran sokkeloinen, ettei kaikki lieju tule sieltä ulos vaikka proppu on auki. Tavallisin kikka on tehdä laatikolle polttoöljyhuuhtelu siten, että sinne kaataa vaikka kymppilitran tai viisitoistakin polttoöljyä ja ajelee tyhjillään pihaa ympäri niin että paikat huuhtoutuu hyvin ja laskee sitten polttoöljyn ulos.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Takaisin alkuun Siirry alas

Nostolaite Empty Vs: Nostolaite

Viesti  timppa1968 Ti Maalis 21 2023, 20:30

Traktori on seissyt 20 v. ulkona. Nyt vaihdoin öljyt ja putsasin suodattimet, mutta nostolaite ei toimi. Seuraavaksi kokeilen tätä kikkaa, kiitos sinulle!

timppa1968

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Nostolaite Empty Vs: Nostolaite

Viesti  jusape Ke Maalis 22 2023, 01:27

Tuskin tuo nyt pelkällä löpöhuuhtelulla kuntoon tulee.
Jos se hydraulipuoli on tyystin tiedoton.
jusape
jusape

DBTCF:n jäsen nro : 23
Viestien lukumäärä : 2899
Ikä : 54
Paikkakunta : Yläne

Takaisin alkuun Siirry alas

Nostolaite Empty Vs: Nostolaite

Viesti  erkki Ke Maalis 22 2023, 09:06

Implematicin mykistyneen nostolaitteen saa useimmiten toimimaa kun avaa ulosottovaihteen etureunalta propun. Sen alla näkyy kierretangon pää. Tuo tanko liikuttaa venttiililohkossa olevia venttiileitä. Kun nostovipu on takana, niin pultin pitäisi olla ihan alhaalla. Jos venttiilipesä on tahmainen, niin jousi ei jaksa vetää pultti alas, vaan sitä voi auttaa koputtelemalla varovasti alaspäin. Sitä ei saa nuijia, koska putin alapäässä on poikittainen lattarauta, joka saattaa taipua jos on liian kovakourainen. Kokeile tuota ihan ensin. Muut niksit on sitten monimutkaisempia.

Saattaa sillä olla imusiiviläkin tukossa, mutta se korjaantuu helpommin jos lämmittää vaihdelaatikon mahapuolella olevaa peltikantta, joka on imusiivilän alapuolella. Lämpö sulattaa sihdin auki jos se on mennyt jäähileestä tukkoon. Kuumailmapuhaltimellakin se onnistuu kun laittaa sen puhaltelemaan kohti vaikka puolisen tuntia eikä syty traktori palamaan.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa