Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

David Brown 30D dieselvuoto

3 posters

Siirry alas

David Brown 30D dieselvuoto Empty David Brown 30D dieselvuoto

Viesti  Tero Ma Kesä 28 2021, 18:23

Terve,

meikäläinen tuossa koronavuonna hankki 30D:n, josta oli moottori jumissa. Päädyin siis uusimaan putket, männät, laakerit, suutinkärjet ja syylärin kennon. Lisäksi rivipumppu kävi oikein asiantuntijalla korjattavana. Moottori käy kuin unelma, ei savuta ja traktori pienen laiton jälkeen on nätti kuin karkki.

Taavetti toimii hyvin, mutta ärsyttävästi rivipumppu mielestäni vuotaa suhteettoman paljon ylivuotoputkesta ulos dieseliä. Lisäksi pakoputkesta tulee raakaa dieseliä aina välillä ja suuttimetkin "hikoilee" dieseliä?

Pari kertaa pidempään käyttäessä moottori käy hetken huonosti ja sitten sammuu. Kun polttoainejärjestelmän ilmaa, niin taas mennään. PA-tankin korkin huohotinreikäkin on auki.

Onko kellään mitään ideaa mikä tämä ongelma on? Ärsyttävä vika kun sotkee moottorin vasemman puolen.

Terv.
Tero

David Brown 30D dieselvuoto Db3010

Tero

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 6

Takaisin alkuun Siirry alas

David Brown 30D dieselvuoto Empty Vs: David Brown 30D dieselvuoto

Viesti  erkki Ma Kesä 28 2021, 19:37

Pumpun huolto ei tainnut mennä sitten ihan nappiin? En nyt jaksa muistaa miltä 30D:n pumppu näyttää, mutta jos tarkoitat ylivuotoputkesta tulevalla polttoaineella pumpun kuoren sisältä putkea pitkin tulvivaa naftaa, niin minusta sitä ei pitäisi tulla lainkaan. Ainakin uudemmissa Simmsin rivipumpuissa on öljy pumpun voiteluaineena ja jos elementit vuotaa, niin pumppu täyttyy vähitellen polttoaineesta ja alkaa liruttamaan ulos öljyn sekaista naftaa.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5028

Takaisin alkuun Siirry alas

David Brown 30D dieselvuoto Empty Vs: David Brown 30D dieselvuoto

Viesti  Tero Ma Kesä 28 2021, 22:26

Kiitos vastauksesta. Very Happy

Pumppu on C.A.V:n tekemä BPE4A. Ohjekirjassa sanottiin, että uutena tai korjauksen jälkeen pumpun nokka-akselin tila tulee täyttää "parahimmalla moottoriöljyllä" kunnes ylivuotoputkesta vuotaa ulos. Tämän jälkeen öljyjä ei tarvitse pumpusta tarkistaa, eikä pumpussa ole öljylle mittatikkua. Mutta tuon tyylinen vuoto ei varmastikaan ole normaalia. Varsinkaan kun se vuototauti tulee aina joskus silloin tällöin (noin puolen tunnin välein). Plus tietenkin, että se pumppu tuntuu tunkevan sitä naftaa ihan liikaa eteenpäinkin.

Pumpun korjaaja kanssa epäili jonkin paineventtiilin tai elementin jumittamista. Ehdotti Fortea tankkiin. Onko teillä noista kokemusta? Ja onko tuo Motonetin Motox ihan vastaavaa kamaa? Sellainen tuli mieleen, että kun kerran alunperin pelastin koko traktorin kompostista ja törkyä oli joka paikka täynnä, niin ei ole ihan poissuljettua, että jostain joku murunen olisi päässyt polttoaineen seassa kulkemaan. Pesiskö tuollainen Forte tms sen pois?

Terv.
Tero

Tero

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 6

Takaisin alkuun Siirry alas

David Brown 30D dieselvuoto Empty Vs: David Brown 30D dieselvuoto

Viesti  jusape Ti Kesä 29 2021, 01:00

Tota pumppumallia en kans tunne, mut josko kerran rivipumppu, niin elementit on kulahtaneet ilmeisemmin ja vuotavat ohi, polttoainetta öljytilaan.
Ja siihen ei auta kuin elementtien vaihto uusiin.
jusape
jusape

DBTCF:n jäsen nro : 23
Viestien lukumäärä : 2886
Ikä : 54
Paikkakunta : Yläne

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa