Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DB995

Siirry alas

DB995 Empty DB995

Viesti  DB995 La Marras 14 2020, 13:22

Morjesta pöytään!

Tuli tuollainen otsikon mukainen kampe hankittua, projektina ostin ja nyt olisi muutama kysymys. Entinen omistaja sanoi vaihtaneensa hydraulipumpun, kun vanha ollut aika väljä, no nyt sen seurauksena on koko hydrauliikka pimeänä. Edes nostolaitteet eivät pelaa. Onko näissä jotain mitä kannattaa ihan ensimmäisenä tarkastaa?

Öljyt ja suodattimet on nyt ensimmäisenä vaihtolistalla.

DB995

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 1

Takaisin alkuun Siirry alas

DB995 Empty Vs: DB995

Viesti  erkki La Marras 14 2020, 15:24

Selectamatic- hydrauliikan halvaantuminen johtuu yli 90%:sesti ohivirtausventtiili tukkeutumisesta.

Mutta jos traktori ei ole entuudestaan yhtään tuttu niin aloitetaan ihan alkeellisista perusasioista:

Vasemmalla puolella istuinta on kolmetieventtiili, jonka vivulla on neljä asentoa. Nostolaitekäytössä vipu pitää olla yhden naksauksen verran vasemmalle ihan oikeasta reunasta. Jos vipu on siitä enemmän vasemmalla niin öljy ei pääse nostosylinteriin .

Nostovivun takana on selecatamatic -valitsin. Normaalikäytössä vipu on keskiasennossa. Paina nostovipu ihan perälle saakka jousipainetta vasten ja käännä vipu keskelle jos se on käännettynä oikealle tai vasemmalle.

Kun systeemi on kunnossa niin tässä vaiheessa varret nousee kun nostovivun vetää taakse ja laskeutuu kun vivun työntää eteen.

Jo edelleenkään ei mitään tapahdu, tehdään pikatestaus että liikkuuko karaventtiili:
Avaa nostoakselin oikeasta päästä peltiluukku, joka on neljällä ristipääruuvilla kiinni.
Luukun takana, lähellä alareunaa näet muovisen haarukan, jonka välissä on teräksinen vipu.
Vedä nostovipu taakse moottorin käydessä ja tunge vaikka ruuvimeisselin kärki haarukkaan teräksisen vivun päälle ja kampea meisselillä vipua alaspäin haarukassa ja päästä se räpsähtämään omalla jousivoimallaan takaisin ylös muutamia kertoja. Siis oikeasti räpsäytä, sillä jos karaventtiili liikkuu tahmeasti, se laskeutuu alas kun saa jousen voimalla hiukan vauhtia. Jos nostolaite ei ala nostaa, on aika kaivautua venttiilipesäkkeeseen, mutta kokeile nuo ensin niin kerron sitten lisää jos nuo temput eivät tehonneet.
erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4256

Takaisin alkuun Siirry alas

DB995 Empty Vs: DB995

Viesti  OlleK La Marras 14 2020, 18:32

Ohjekirja on ensimmäinen hankinta jos laite ei ole entuudestaan tuttu. Ohjekirja on ehdottomasti tarpeen, jotta traktorin käyttö ja huolto selviäisi. Tärkeä tieto tässä vaiheessa on tietää onko traktorissa avoin ohjaamo (Klippan tai Taavi) vai lattiallinen Sekura S74 ohjaamo. Moni asia on erilainen näiden ohjaamoversioiden välillä ja ohjeita ei voida antaa jos ei ohjaamoversio ole tiedossa. Selvitä ensin mikä ohjaamo traktorissa on ja ota sen jälkeen yhteyttä seuraavaan tahoon ohjekirjan hankintaa varten:   https://www.ohjekirja.org/     Tarkista näkyykö öljyn liikkuvan oikaenpuoleisen kannattimen sisällä kun peltiluukku on pois paikaltaan ja traktori käynnissä. Kerro havainnot tästä ja Erkin antamista ohjeista. Selvitä myös traktorin sarjanumero. Numero löytyy stanssattuna moottorirungon yläpintaan juuri konepeiton oikanpuioleisen helman takana.

OlleK

Viestien lukumäärä : 1372

Takaisin alkuun Siirry alas

DB995 Empty Vs: DB995

Viesti  erkki Ke Marras 18 2020, 16:36

Mitäköhän mahtaa tälle projektille kuulua tätänykyä? Jos lähti jo pelittämän olisi hauska kuulla mikä siinä oli ongelma.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4256

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa