Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

selectamaticin hydepumppu

2 posters

Siirry alas

selectamaticin hydepumppu Empty selectamaticin hydepumppu

Viesti  erkki Su Marras 04 2018, 14:58

Viikonvaihteessa otin auki 880 selectan hydepumpun kun nostovoimat olivat menneet huonoiksi. Siellähän ei ole varsinaisia tiivisteitä muuta kuin takaseinän puolen päässä laakeripesien takana 0-renkaat. Tässä tapauksessa nuo 0-renkaat olivat ihan repaleina, sulaneet ja repeilleet. Koetin miettiä, että mitä niille on mahtanut tapahtua, mutta aivan 100% varmuutta asiaan on vaikea saada. Oma teoriani on, että traktorissa oli peräöljyt vajaana kun sillä yritettiin kipata kärryä, jonka kippisylinteri on sen verran iso, että peräöljyä pitää olla nelisen litraa yli ylämerkin. Pumppu imaisi tyhjää ja kun tilanne johti pään raapimiseen, niin pumppu sai käydä "kuivana" sen verran, että hammaspyöriä vasten hankaavat pronssiset laakeripesät lämpenivät niin paljon, että 0-renkaat alkoivat sulaa. Uusilla 0-renkailla on painetta nyt taas niin hyvin, että keula nousee taivasta kohti tyhjäkäynnillä jos nostolaitteella on tarpeeksi kuormaa.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5036

Takaisin alkuun Siirry alas

selectamaticin hydepumppu Empty Vs: selectamaticin hydepumppu

Viesti  koneharrastaja Su Marras 04 2018, 21:39

NBR-O-renkaan suositeltu lämpötila-alue on -35°C -- +120°C, joten paineen ja lämpötilan vaikutuksesta tiiviste on voinut hyvinkin vaurioitua laakeriholkin kuumumisen seurauksena. O-renkaalla on myös raaka-aineen vanhenemisen vaikutuksesta tapana huonontua teknisiltä ominaisuuksiltaan vuosien tai vuosikymmenten saatossa. Mitoitukseltaan tehtaan tekemät tiivisteratkaisut ovat varmasti oikein suunniteltuja vaikka joskus olen tavannut yllättävän suuria toleranssiylityksiä myös tehtaan tekemissä osissa. Nykyisin on O-renkaiden valikoimissa myös paljon NBR:ää parempia materiaaleja joita valmistajat ovat kehitelleet painevaatimusten noustessa. Vaativissa tiivistyksissä käytetään paljon tukirenkaita ja muutamat valmistajat suosittelevat jo yli 100 bar. paineisiin tukirenkaallista tiivistystä. Netistä löytyy pari eri valmistajan hyvää O-rengaslaskinta jos omia O-rengastiivistyksiä on suunnittelemassa ja valmistamassa.

koneharrastaja

David Brown : 990 Selectamatic
Viestien lukumäärä : 10

Takaisin alkuun Siirry alas

selectamaticin hydepumppu Empty Vs: selectamaticin hydepumppu

Viesti  erkki Ma Marras 05 2018, 08:56

Pumppu on pyörinyt yli 12000 tuntia, joten siinä on laakerihokeissakin tapahtunut jo pikkasen kulumista. Vetorattaan puoleisella sivulla on laakeriholkkien päällä shimmievyt ja tässä tapauksessa olisi saattanut olla paikallaan vaihtaa vaikka viisi sadasosaa paksummat levyt siihen, mutta kun ei semmoisia sattunut olemaan, niin laitoin pumpun nippuun vanhoilla osilla. Kiristys on kuulemma aika sopiva kun pumppua voi kokoonpanon jälkeen pyörittää sormivoimilla ilman isompaa ponnistelua. Nyt akselissa ei tunnu välystä, mutta pumppu pyörii aika kevyesti. Toimii kyllä aivan hyvin silti.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5036

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa