Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DB 880 Selectamaticin öljyt

2 posters

Siirry alas

DB 880 Selectamaticin öljyt Empty DB 880 Selectamaticin öljyt

Viesti  Tractor Ti Elo 16 2011, 21:33

Elikkäs tuli hommattua tuollainen -71 880 selectamatic ja ajattelin vaihtaa kaikki öljyt siihen kun laatikon tikku näytti olevan niin kermaa. Elikkäs olisiko tietoa öljymääristä/laaduista ja suodattimista mitä tuollainen kapistus pitää sisällään?

Tractor

Viestien lukumäärä : 6
Ikä : 38
Paikkakunta : Pohjois-Pohjanmaa, Paavola

Takaisin alkuun Siirry alas

DB 880 Selectamaticin öljyt Empty Vs: DB 880 Selectamaticin öljyt

Viesti  erkki Ke Elo 17 2011, 08:00

Tavallinen 10W30, 15W30, 20W30 tai 15W40 kaikki passaa sekä moottoriin että vaihdelaatikkoon. Onko siinä semmoinen pyöreä peltipurkki vaihdelaatikon alla? Halkaisija jotain 15 cm ja korkeus ehkä 6 cm? Jos on niin siellä on imupuolen täysvirtasuodatin jossa on vaihdettava paperielementti. Vanhemmissa on istuimen vasemmalla puolella pieni purkki, joka on sivuvirtasuodatin. Varmaan molemman tyypin suodattimia saa Pihlajaniemeltä Ylistarosta. Kun lasket vanhat kermat pois niin sen jälkeen kannattaa huuhtoa systeemi vaikka polttoöljyllä pariin kertaan. Lootan pohja on sen verran sokkeloinen ettei kaikki vesiseos tule sieltä ulos proput avaamalla. Viisitoista litraa vaan löpöä sinne ja kevyttä ajelua pihan ympäri että löpö loiskuaa kunnolla. Toinen tyhjennysproppu on taka-akselin kotelon keskellä. Vaihdelaatikon täyttötilavuus on noin 23 litraa. Moottoriin menee jotain 7 litraa.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5028

Takaisin alkuun Siirry alas

DB 880 Selectamaticin öljyt Empty Vs: DB 880 Selectamaticin öljyt

Viesti  Tractor Ma Elo 22 2011, 15:35

erkki kirjoitti:Tavallinen 10W30, 15W30, 20W30 tai 15W40 kaikki passaa sekä moottoriin että vaihdelaatikkoon. Onko siinä semmoinen pyöreä peltipurkki vaihdelaatikon alla? Halkaisija jotain 15 cm ja korkeus ehkä 6 cm? Jos on niin siellä on imupuolen täysvirtasuodatin jossa on vaihdettava paperielementti. Vanhemmissa on istuimen vasemmalla puolella pieni purkki, joka on sivuvirtasuodatin. Varmaan molemman tyypin suodattimia saa Pihlajaniemeltä Ylistarosta. Kun lasket vanhat kermat pois niin sen jälkeen kannattaa huuhtoa systeemi vaikka polttoöljyllä pariin kertaan. Lootan pohja on sen verran sokkeloinen ettei kaikki vesiseos tule sieltä ulos proput avaamalla. Viisitoista litraa vaan löpöä sinne ja kevyttä ajelua pihan ympäri että löpö loiskuaa kunnolla. Toinen tyhjennysproppu on taka-akselin kotelon keskellä. Vaihdelaatikon täyttötilavuus on noin 23 litraa. Moottoriin menee jotain 7 litraa.

Pitääpä käydä tutkimassa taas kun aikaa liikenee. Mites tuo hydrauliikka? Onko samalla vaihteistoöljyllä? Entä nuo takanavat? Niissä näytti olevan proppuja..

Tractor

Viestien lukumäärä : 6
Ikä : 38
Paikkakunta : Pohjois-Pohjanmaa, Paavola

Takaisin alkuun Siirry alas

DB 880 Selectamaticin öljyt Empty Vs: DB 880 Selectamaticin öljyt

Viesti  erkki Ma Elo 22 2011, 20:06

Perä, vaihteisto ja hydrauliikka käyttävät samaa öljyä. Jos on tarve käyttää kippikärryä jossa on iso kippisylinteri niin ylämerkin yli kestää täyttää semmoiset 5 litraa ilman ongelmia. Isommalla ylitäytöllä saataa vetoakseliden stefat alkaa nopottaa öljyä jarruille. Portaaleissa on omat öljynsä. Tehtaan suositus taitaa olla W 140, mutta jos traktorilla ei liiemmin kynnetä ja äestetä niin siellä toimii takuuvarmasti 8W90 riittävän hyvin. Olikohan tilavuus jotain 2,5 litraa per portaali.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5028

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa