Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kärryn kippi ei laske

+3
Tessu
OlleK
Jarkki
7 posters

Siirry alas

kärryn kippi ei laske Empty kärryn kippi ei laske

Viesti  Jarkki To Kesä 28 2018, 09:32

Tuttu oli ostanut 990 Selectan ja soitti juuri, että kärryn kippi kyllä nousi ylös mutta ei saa laskettua alas. Oli käännellyt kolmitieventtiiliä joka asentoon ja samoin vaihdellut vetovastuksen, painonsiirron ja perustoiminnon välillä. Ihmetteli missä vika, kun vivut loppuu kesken. Mikä ihme voi olla syynä? Kaveri on kokenut konemies, traktoreita ja kaivureita talossa toistakymmentä ennen sotia olevista pari vuotta sitten hankittuun.

Jarkki

Viestien lukumäärä : 118

Takaisin alkuun Siirry alas

kärryn kippi ei laske Empty Vs: kärryn kippi ei laske

Viesti  OlleK To Kesä 28 2018, 10:40

Mainittu ongelma syntyy kun kippiä nostetaan vauhdilla ääriasentoon tilanteessa jossa kärryn pikaliitin ei ole yhteensopiva traktorin pikaliittimen kanssa, koirasliittimen keskijousi on vahvempi kun naarasliittimen keskijousi. Tämä johtuu eri standardeista ja kärryjen valmistajat asentavat aina halvimpia liittimiä, ja niissä on vahvempi keskijousi. Traktorissa on uudemman standardin mukainen niin sanottu "push-Pull" liitin ja tämän liittimen jousivoima on pienempi kun vanhemman standardin mukaisessa liittimessä. Yhteensopimattomuus johtaa siihen että koirasliittimen venttiili sulkeutuu kun öljyn virtaussuunta on poispäin kippisylinteristä. Toinen, mutta selvästi harvinaisempi syy on että koirasliittimen keskitappi on kulunut, jolloin liitin ei aukea kunnolla. Ei muuta kun hakemaan oikeanlainen koirasliitin, jossa on pienempi jousivoima. Kokeile painamalla kaksi eri standardin koirasliitintä vastakkain ja seuraa miten keskitapit liikkuvat. Edellä mainitut seikat ovat ainakin kaikkien 70-kymmentä ja 80-kymmentä luvuilla  koulutettujen David Brown huoltajien tiedossa.

OlleK

Viestien lukumäärä : 1522

Takaisin alkuun Siirry alas

kärryn kippi ei laske Empty Vs: kärryn kippi ei laske

Viesti  Tessu Pe Kesä 29 2018, 01:14

Hieman sivuan aihetta, mutta samaa ilmiötä olen havainnu paineilma liittimissä,joko ei avaudu ollenkaan tai sitten liitin ei olekkaan oikea vaikka näyttää soltä,joku ihme pieni poikkeama niissä on,toisissa on olakkeet pyöreät toisissa terävät,eikä käy keskenään paikoilleen.
Vesiverme laitteissakin olen törmänny samoihin juttuihin pikaliitimissä,näyttää samalta mutta ei käy,kulumiset sitten vielä siihen päälle niin harmi onkin valmis!
Eli hydrauliikkaliittimissä on tuota samaa ongelmaa sitten myös olemassa ja miksipä ei...

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1890
Ikä : 57
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

kärryn kippi ei laske Empty Vs: kärryn kippi ei laske

Viesti  erkki La Kesä 30 2018, 08:03

Tiedän yhden tapauksen jossa kolmetieventtiilistä katkesi kara ja siihen jäi L -asento päälle.

Sellainenkin tuli nähtyä, että kaveri ei saanut kippiä laskeutumaan vietyään kuorman risujenkaatopaikalle. Hätä oli suuri, mutta annoin neuvon, että nosta vetovarret pois alimmasta asennosta niin kyllä lähtee. Oli valitsin tietenkin keskellä.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5044

Takaisin alkuun Siirry alas

kärryn kippi ei laske Empty Vs: kärryn kippi ei laske

Viesti  outsider La Kesä 30 2018, 08:50

OlleK kirjoitti:Mainittu ongelma syntyy kun kippiä nostetaan vauhdilla ääriasentoon tilanteessa jossa kärryn pikaliitin ei ole yhteensopiva traktorin pikaliittimen kanssa, koirasliittimen keskijousi on vahvempi kun naarasliittimen keskijousi. Tämä johtuu eri standardeista ja kärryjen valmistajat asentavat aina halvimpia liittimiä, ja niissä on vahvempi keskijousi. Traktorissa on uudemman standardin mukainen niin sanottu "push-Pull" liitin ja tämän liittimen jousivoima on pienempi kun vanhemman standardin mukaisessa liittimessä. Yhteensopimattomuus johtaa siihen että koirasliittimen venttiili sulkeutuu kun öljyn virtaussuunta on poispäin kippisylinteristä. Toinen, mutta selvästi harvinaisempi syy on että koirasliittimen keskitappi on kulunut, jolloin liitin ei aukea kunnolla. Ei muuta kun hakemaan oikeanlainen koirasliitin, jossa on pienempi jousivoima. Kokeile painamalla kaksi eri standardin koirasliitintä vastakkain ja seuraa miten keskitapit liikkuvat. Edellä mainitut seikat ovat ainakin kaikkien 70-kymmentä ja 80-kymmentä luvuilla  koulutettujen David Brown huoltajien tiedossa.

Komppaan tässä asiassa Ollea.
Minulla on kaksi kipa-kärryä ja molemmissa on sama tauti.
Jos kipin nostaa vauhdilla ihan ylös niin jää jumiin.

Olen ko tapauksessa löysännyt kiintoavaimella kippiletkun pikaliitintä sen verran että öljyä vähän turahtaa ulos.
Sen jälkeen kippi laskee.

outsider

David Brown : 30C,950,990imp,1210,1200hybrid,1494,1694.1690T,1594hs
DBTCF:n jäsen nro : 5
Viestien lukumäärä : 1901

Takaisin alkuun Siirry alas

kärryn kippi ei laske Empty Vs: kärryn kippi ei laske

Viesti  jusape La Kesä 30 2018, 10:56

Aiheeseen osittain liittyen, on pari tapausta tullut eteen ettei kippi laske, tai kestää tuntitolkulla.... kärrin kippiletkusta sisimmäinen kumikerros kesinyt ja paluuvirtaus tukkii letkun.... toinen tapauksista on omilla kärryillä .....
jusape
jusape

DBTCF:n jäsen nro : 23
Viestien lukumäärä : 2906
Ikä : 54
Paikkakunta : Yläne

Takaisin alkuun Siirry alas

kärryn kippi ei laske Empty Vs: kärryn kippi ei laske

Viesti  1690 metsä La Kesä 30 2018, 11:31

jusape kirjoitti:Aiheeseen osittain liittyen, on pari tapausta tullut eteen ettei kippi laske, tai kestää tuntitolkulla.... kärrin kippiletkusta sisimmäinen kumikerros kesinyt ja paluuvirtaus tukkii letkun.... toinen tapauksista on omilla kärryillä .....

Tuttu tilanne tuon tyyppinen letkun rikouotuminen/ tukkeutuminen.

Maansiirtokärrissä letkunrikkoventtiili jättää kipin ylös, jos sen nostaa vauhdilla ylös ja nakkaa vivun vauhdilla laskuasentoon.
Tuo kyllä laskeutuu kun nostaa uudelleen ja laittaa laskuasentoon hitaasti

1690 metsä

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 655

Takaisin alkuun Siirry alas

kärryn kippi ei laske Empty Vs: kärryn kippi ei laske

Viesti  Tessu La Kesä 30 2018, 15:37

Samoin tavoin rikkoontuu autojen jarruletkut,ei men painetta läpi tai menee toiseen suuntaan ja jää jarrut jumiin,nytkin tallissa yksi semmonen odottais purkamista kun ei takajarrut toimi.

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1890
Ikä : 57
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa