Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Seelctamatic hydrauliikan niksi

Siirry alas

Seelctamatic hydrauliikan niksi Empty Seelctamatic hydrauliikan niksi

Viesti  erkki Ma Marras 13 2017, 19:39

Kun kirjoittelin uusimpaan Traktoripostiin juttua selectamatic -hydrauliikasta, pullahti mieleen, että onko mitään keinoa puhdistaa ohivirtausventtiiliä systeemin omalla öljynpaineella, siis yhtään ruuvia avaamatta. Teoriassa siihen on olemassa seuraavanlainen kikka:  

Kun nostolaite alkaa hidastella, eli oireilla tukkeentumassa olevasta ohivirtausventtiilistä, niin voi kokeilla seuraavaa kikkaa:

Nosta nostolaite ylös, mielellään raskaan työkoneen kanssa. Ruuvaa laskeutumisnopeuden säätö hyvin hitaalle. Paina hallintavipu taakse ja käännä valitsin TCU:lle. Sammuta moottori ja tyrkkää hallintavipu salamannopeasti ihan eteen.

Tällöin kay teoriassa niin, että kun öljyn virtaus pumpulta loppuu, alkaa työkone painaa öljyä takaisinpäin nostosylinteristä. Öljy pääsee pito-laskuventtiiliille, mutta koska laskeutumisnopeus on säädetty mahdollisimman hitaalle, öljy ei pakene sylinteristä silmänräpäyksessä, vaan se tunkeutuu myös pito/laskuventtiilin lävitse poraukseen, joka johtaa karaventtiilin kautta TCU-venttiilille ja sieltä öljypohjaan. Kun TCU on säädettynä maksimipaineelle, se läpäisee öljyvirtausta hitaasti, jolloin öljy virtaa myös nopeutusventtiilin kautta ohivirtausventtiilin päälle ja periaatteessa ampuu hitulat pois karaventtiilin kuristusprikasta ja sen alla olevasta nylon -siivilästä.

En ole tuota koskaan itse kokeillut, että mahtaisiako toimia käytännössäkin, mutta tilaisuuden tullen pitää kokeilla.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5051

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa