Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

94-sarjan valokatkaisijan vaihtaminen?

2 posters

Siirry alas

94-sarjan valokatkaisijan vaihtaminen? Empty 94-sarjan valokatkaisijan vaihtaminen?

Viesti  vmj La Tammi 30 2016, 12:14

Tervehdys!

Pahoittelut jos menee ukk-sektorille, en kuitenkaan löytänyt aiheesta keskustelua.

Osaako joku opastaa minua miten 1394-mallisessa vaihdetaan valokatkaisin? Kyseessä on siis se malli, missä on integroituna äänimerkki ja valokatkaisijat. Olen tuon perusperiaatteen kytkennästä ymmärtänyt ja 1490-mallisen kytkentäkaavion perusteella selvittänyt miten johdotus menee, mutta miten tuon kytkimen vaihtaminen tapahtuu? Olettaisin sen muovisen osan lähtevän ensin irti, ihan vetämällä mutta tässä yksilössä se istuu tiukassa enkä uskaltanut ihan ylenpalttisesti voimaa käyttää. Onnistuuko kytkimen vaihtaminen ilman, että muovista mittariston suojakehikkoa pitää irroittaa?

Syy vaihtotarpeeseen on se, että valot lakkasivat toimimasta ja tuo kytkin tuntuu käsituntumaltakin sellaiselta, että siellä saattaa olla sisällä jotain rikki. Ajattelin hankkia uuden kytkimen, mutta siinä samalla myös laittaa releet nokalle valoja varten ja vain herätevirta tuon kytkimen kautta.

Kiitoksia kaikista mahdollisista neuvoista!

vmj

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 12

Takaisin alkuun Siirry alas

94-sarjan valokatkaisijan vaihtaminen? Empty Vs: 94-sarjan valokatkaisijan vaihtaminen?

Viesti  otsoni La Tammi 30 2016, 16:30

Siellä nupin juuressa on muistaakseni pieni painonasta, joka pienellä meisselillä painamalla vapauttaa nupin.Kyllä taitaa kojetaulukopan irrotuttaa että pääsee operoimaan johtojen kanssa. Ei ole iso homma : ratti, kaasuvipu, mittarivaijeri,lämmönsäätönupit ja mahdollinen HS-vipu irti ja johtoniput lattianrajan liittimistä auki Koppa itsessään on neljällä ruuvilla kiinni sivuilta. Mikäli kaikki valot on pimeinä kannattaa tarkistaa valojen pääsulake kojetaulun luukusta. On sellainen johdon välissä oleva. Voipi kuumeta piloille.

otsoni

Viestien lukumäärä : 431

Takaisin alkuun Siirry alas

94-sarjan valokatkaisijan vaihtaminen? Empty Vs: 94-sarjan valokatkaisijan vaihtaminen?

Viesti  vmj Su Tammi 31 2016, 20:11

Kiitos, otsoni. Katkaisijan nuppi lähti nätisti irti.

Irroitin myös katkaisijan ja sain sen kojetaulunkopan alaosan katta keploteltua irtia. Liittimiä irroittaessa hajosi koko katkaisija ja sisältö levisi pitkin hytin lattiaa... Sain osat talteen, mutta tuosta ei taida enää kalua tulla, eli uutta hankkimaan.

Valojen osalta tein relekytkennän nokalle ja liitin tavallisen I-O-II -katkaisijan alkuperäisiin liittimiin. Tätä kautta tulee nyt herätevirta nokalle ja releet nappaavat suoraan akusta sähköt valoille yhden 20A sulakkeen kautta.

Kunhan saan uuden kierrettävän valokatkaisijan otan tuon I-O-II -virityksen pois niin saa pysäköintivalotkin taas toimimaan. Ajovalot olivat nyt se tärkein kunnostettava kun tuolla pitää päästä hoitamaan auraushommia.

vmj

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 12

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa