Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

1294 nokkapumppu

2 posters

Siirry alas

1294 nokkapumppu Empty 1294 nokkapumppu

Viesti  sopanja Su Maalis 01 2015, 13:24

Taas näitä päiväuni haaveiluja. Kaipaisin vähän rivakampaa liikettä etukuormaajaan, tuo alkuperäinen perän sisällä oleva pumppu ei häikäise suorituskyvyllään. Nokkapumppu kävisi varmaankin pienellä vaivalla "isoveljiltä" lainaamalla. Millä konstilla öljyn tulo ja paluu olisi helpointa toteuttaa jos olisi tarkoitus käyttää peräöljyjä vai pitäisikö tehdä omalla säiliöllä oleva systeemi?

sopanja

Viestien lukumäärä : 256

Takaisin alkuun Siirry alas

1294 nokkapumppu Empty Vs: 1294 nokkapumppu

Viesti  erkki Su Maalis 01 2015, 13:56

Keulapumppumalleissa on vedetty iso imuputki vaihdelaatikon alta etupäähän. Veikkaan, että purkuosista saa rakennettua sopivan hormin tuohon tarkoitukseen. Keulapumppumalleissa on ylipaineventtiili vaihdelaatikon alla, oikeassa etukulmassa, jolle ei taida näissä peräpumppumallien valussa olla valmista reikää. Jos tuottoa ei yhdistä traktorin pääjärjestelmään, niin siihen pitää asentaa erillinen shokkiventtiili jos sellaista ei ole kuormaimen venttiililohkossa.  

Paluuputken voi yhdistää mielestäni mihin proppuun tahansa, koska perässä oleva pumppu hoitaa vaihteiston voitelun joka tapauksessa.

Ittellä ei ole kokemusta ulosottoakseliin kiinnitettävästä apupumpusta, mutta se on ehkä halvin ja yksinkertaisin ratkaisu etukuormaimen nopeuttamiseen. Siinähän laitetaan toinen pumppu ulosottoakselille ja tuohon apupumppuun otetaan öljy pääjärjestelmän paluuputkesta. Painepuoli ajetaan pääjärjestelmän painepuolen kanssa samaan linjaan. Silloin kaikki pelaa samoista namiskoista kuin ennenkin ja järjestelmässä on ylipaineventtiili ja shokkiventtiili valmiina.  

En tiedä, että onko noita apupumppuja saatavana pieniä malleja, mutta kysymällä sekin selviää.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5051

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa