Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nostolaite nypyttää jatkuvasti

2 posters

Siirry alas

Nostolaite nypyttää jatkuvasti Empty Nostolaite nypyttää jatkuvasti

Viesti  maakari La Tammi 03 2015, 13:32

Terve!

990 selectan nostolaitteen nypytystä olen koittanut korjata. Nostomännän tiiviste ja tukirengas vaihdettu, nosto- ja pitoventtiilit avattu, putsattu ja usitit uusittu, sekä kippiventtiilin o-renkaat vaihdettu. Ongelma ei näillä poistunut, seuraavaksi aukaisin nostokynkän oikeanpuoleisen pään luukun.
Sieltä taisi vika löytyä, työntövarrelta tulevan vaijerin kiinnityskohdan takaa vuotaa öljyä nostolaitteen ollessa pidossa, noston aikan ei vuoda.
Näyttäs olevan poikittainen pultti, jonka alta vuotaa.
Mikähän siellä vuotaa, liekkö minkälainen korjattava?

T: Marko


maakari

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 4

Takaisin alkuun Siirry alas

Nostolaite nypyttää jatkuvasti Empty Vs: Nostolaite nypyttää jatkuvasti

Viesti  erkki La Tammi 03 2015, 13:51

Sieltä pultin alta tuleva öljy ei ole sylinterilinjasta vaan se on suoraan pumpulta tulevaa öljyä joka pitäisi suurimmaksi osaksi mennä voiteluputkistoon.

Jo 0-rengas ja tukirengas on vaihdettu, niin jäljelle jää mahdollisuudet: putkistovuoto, ohjausventtiilin karaan syöpynyt kolo tai pitoventtiilin pohjalaatan kiinnitys on alkanut vuotaa. Jos traktorissa on pudotusventtiili, myös sen tiivisteet saattavat vuotaa.

Aloittaisin vaihtamalla 0-renkaat pudotusventtiiliin.

Jos traktori on aikaista vuosimallia, ettei pudotusventtiiliä ole, niin aika yksinkertaisella kokeella saat paljon selville:

Avaa pito-laskuventtiili ja vedä luisti pois reijästään. Tulppaa luistin nokassa oleva reikä vaikka kovasta puusta veistetyllä tiukalla kartiolla tapilla ja laita osat takaisin paikalleen. Käynnistä traktori ja nosta nostolaite. Käytä vaikka pitkää lankkua vipuvartena, että saat painatettua varsia alaspäin että näet vieläkö systeemi pilkkii.

Jos ei pilki enää, on melkoisen varma juttu, että ohjausventtiiliin on kulunut kolo, joka vuotaa. Sitä ei saa kotikonstilla korjattua, mutta pilkkiminen voi loppua tai vähentyä huomattavasti jos käännät ohjausventtiilin karaa porauksessaan neljänneksen tai puoli kierrosta.

Jos pilkkii edelleen, niin vuotaa joko linja tai pitoventtiilin porauksen pohjalapun liitos. Poista lopuksi pitoventtiilin kärjestä tulppaus, muuten nostolaite ei suostu laskeutumaan.

Kokeile nuo ensin ettei tule turhaa purkamista.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5044

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa