Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tractor Machinery lehti

2 posters

Siirry alas

Tractor  Machinery lehti Empty Tractor Machinery lehti

Viesti  mattkau Ke Joulu 10 2014, 16:24

Löysin sitten itselle uuden engelsmannien traktorilehden, Tractor & Machinery, hyvin pitkälle samanoloinen kuin Classic Tractor. Nyt uusimmat numerot kummastakin ovat ihan täynnä Massikoita kun on kuulemma tullut satasarjalla 50 vuotta täyteen.

Mutta asiaan, tässä lehdessä oli juttu siistitystä 30D:stä. Siinä pistää silmään sen ja Cropmasterin yhdennäköisyys. Selitykseksi sanotaan, että kaksviitoset tehtiin alusta lähtien "kevennettynä" mutta 30C ja -D ensimmäinen vuosi Cropmasterin mm. pelleillä ja penkillä. Tämä tieto kuulemma löytyy Alan Earnshawn kirjasta David Brown Tractors 1936 - 1964. Tämä kirja on Erkin kirjastossa ja siitä on myös suomennos meikäläisen jäljiltä. Joo, löytyyihän se tieto sieltä ja suomennoksesta myös. Hyvinpä olin keskittynyt asiaan. Tätä nimittäin kerran ihmeteltiin oikein miehissä, kun Vanhat Koneet (olikohan se) lehdessä oli juttu samanlaisesta traktorista.
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966, 1210 1974
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1598
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Tractor  Machinery lehti Empty Vs: Tractor Machinery lehti

Viesti  erkki Ke Joulu 10 2014, 19:05

Onkohan mahdollista, että tehtaalla laitettiin 30:iin tuulisuojia, leveitä lokasuojia ja sohvapenkkejä nin kauan kun tavaraa riitti? Siellähän on saattanut olla jemmassa yhtä ja toista aikamoisia määriä.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5034

Takaisin alkuun Siirry alas

Tractor  Machinery lehti Empty Vs: Tractor Machinery lehti

Viesti  mattkau To Joulu 11 2014, 08:17

Saattaa hyvinkin olla näin. Alan ei sitä kuitenkaan suoranaisesti tunnusta. Nuo penkkimallit olivat kuitenkin jotenkin hienompia ja suosittuja ja saattaa olla toinen syy se, että ei haluttu olla liian radikaaleja, varsinkin jos osia oli vielä putkessa tulossa. Siihen aikaan ei eletty ihan JOT periaatteen mukaan.

Tässä on suora lainaus kirjan käännöstekstistä. "Ulkonäön muuttaminen samanlaiseksi kuin 25:n ajoittui sattumalta tyypin ensimmäisen vuosipäivän aikoihin. Silloin loppui kuuluisan kahdenistuttavan DB penkin saatavuus vakiona. Muistelen kuitenkin, että hyvinkin 70-luvulle asti Euroopan markkinoille, esimerkiksi Saksaan ja Belgiaan menneet traktorit olivat sohvaistuimella ja leveillä lokasuojilla, joilla ihmiset pystyivät istumaan."
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966, 1210 1974
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1598
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa