Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

David Brown 25d

4 posters

Siirry alas

David Brown 25d Empty David Brown 25d

Viesti  jussiheinone Ma Huhti 07 2014, 13:53

Onko kellään tietoo kun mun taavetti vanhus valuttaa vaihteistosta öljyä ja siinä on saksisokka tällä hetkellä paikallaan. Siis tarkemmin ottaen moottorin puoleisessa päässä on pieni reikä(6-8mm) ja siitä tulee saksisokka läpi tällä hetkellä.Ei ole ennen vuotanut ja en kyseistä viritystäkään ole aiemmin huomannut.Eli voiko sokan repiä pois ja tulpata se jollain vai onko sillä jotain virkaa?

jussiheinone

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 4

Takaisin alkuun Siirry alas

David Brown 25d Empty Vs: David Brown 25d

Viesti  erkki Ma Huhti 07 2014, 14:26

Onkohan saksisokka kytkinkopan pohjassa? Todennäköisesti on ja sen tarkoitus on pitää valutusreikä auki sitä varaa, että joko moottorin tai vaihdelaatikon puolelta vuotaa öljyä kopan pohjalle.

Musta vuotoöljy on moottorista, vaalea tai harmaa vahdelaatikosta. Moottoriöljyn tulvintaan voi auttaa se, että avaa huohottimen niin ettei kampikamioon tule painetta. Vahdelaatikon tiivistäminen vaatii todennäköisesti uuden stefan.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Takaisin alkuun Siirry alas

David Brown 25d Empty David Brown 25d

Viesti  jussiheinone To Huhti 10 2014, 09:25

Sitten vielä pari kysymystä kun en oikein ole perillä tästä raktori maailmasta. Mikä vipu on venttiilikopan päässä(syylärin puolella),sit se toinen nostolaitteen vipu mikä menee jalkatilaan jollekin hanalle mitä siitä tapahtuu ja mihkä jäähdytinnesteet voi kadota vaikka se ei tiputa ihan hirveesti alleen ja moottoriöljyn seassa ne ei ole?

jussiheinone

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 4

Takaisin alkuun Siirry alas

David Brown 25d Empty Vs: David Brown 25d

Viesti  erkki To Huhti 10 2014, 09:42

Moottorin etupäässä on puolipuristimen vipu. Puolipuristinta käytetään apuna kylmäkäynnistyksessä, vajailla puristuksilla startti pyörittää nopeammin ja kun täydet puristukset käännetään vauhdista päälle niin moottori käynnistyy paremmin.

Toinen vipu nostolaitteessa on painonsiirto, eli TCU. Sitä voidaan käyttää esim kyntöhommissa kun on huono pito. TCU:lla saadaan siirrettyä painoa aurasta traktorin takapyörille, sitä enemmän mitä kireämmälle säätöpyörä on käännetty.

Katoava neste valuu joko ulos tai öljypohjaan. Kokeile ennen aamustarttia raottaa varovasti öljypohjan proppua. Jos sieltä lirahtaa ekana pakkasnestettä niin kohde on löytynyt. Ajon aikana pystyy vuotava vesipumpun laakerikin hukkaamaan nestettä lähes huomaamatta.


Viimeinen muokkaaja, erkki pvm Pe Huhti 11 2014, 07:33, muokattu 1 kertaa

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Takaisin alkuun Siirry alas

David Brown 25d Empty Vs: David Brown 25d

Viesti  10/60 Tenspeed To Huhti 10 2014, 23:48

jussiheinone kirjoitti:Onko kellään tietoo kun mun taavetti vanhus valuttaa vaihteistosta öljyä ja siinä on saksisokka tällä hetkellä paikallaan. Siis tarkemmin ottaen moottorin puoleisessa päässä on pieni reikä(6-8mm) ja siitä tulee saksisokka läpi tällä hetkellä.Ei ole ennen vuotanut ja en kyseistä viritystäkään ole aiemmin huomannut.Eli voiko sokan repiä pois ja tulpata se jollain vai onko sillä jotain virkaa?

Kyllähän se sokka siellä virkaansa hoetaa, elä lyö tukkoon sitä reikee tae sulla on kohta öljykylypy kytkin.

10/60 Tenspeed

David Brown : 25D
Viestien lukumäärä : 17
Paikkakunta : Kontiolahti

Takaisin alkuun Siirry alas

David Brown 25d Empty Vs: David Brown 25d

Viesti  25D Ti Huhti 15 2014, 20:34

Omassa alko työntämään öljyä justiin siitä reijästä, kun kansipahvi paloi ja alkoi jäähdytysnesteet pikkuhiljaa häviämään öljyn sekaan. Öljynvaihdon yhteydessä sieltä tuli öljyn ja veden sekoitusta lähemmäs 20 litraa joten nosti paineet sen verran korkeiksi että alkoi puskea öljyä kytkinkoteloon.
25D
25D

David Brown : 25D 1955
DBTCF:n jäsen nro : 97
Viestien lukumäärä : 66
Ikä : 28
Paikkakunta : Kouvola

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa