Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HS-laatikosta

+7
taavettimies
MJK1390
outsider
jusape
erkki
OlleK
Osmo_
11 posters

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Siirry alas

HS-laatikosta - Sivu 2 Empty Vs: HS-laatikosta

Viesti  MJK1390 Ke Joulu 25 2013, 23:32

Riku kirjoitti:
MJK1390 kirjoitti:[*]Vaihtokonesivustoja seuratessa huomaa että koneiden pyyntihinnat ovat epärealistisen korkeita verrattuna oikeisiin myyntihintoihin, aina silloin tällöin joku myy järkihinnalla rahapulassa. Taannoin oli takapotku 1690 juuri rempatulla HS-llä 3500€, ilmotus ehti vanheta 3h ennen kuin oli myyty  Laughing 
[/list]
Minusta tuo kauppa oli ostajan onni ja paremmin myyjän hädänalaisentilan hyväksi käyttöä. Minä teetin 1,5 vuotta sitten HS-remontin ja työn osuus remontista oli melkein tuon 3500 € enkä silti ole katunut päivääkään ostostani enkä remonttia. On se HS niin mukava käyttää vanhoihin koviin laatikkoihin verrattuna.
Luulen ettei tuossa tapauksessa ollut pelkästään rahapulasta kysymys, mainittiin että startti puolella oli häikkää. Todennäköisesti ensin laatikko hajonnut ja laitettu läjään, sitten on tullut uusia vikoja ja on käpy palananut.

Tuosta Osmon listaamista merkeistä taitaa Taavi olla edistyksellisin hytin, polttoaine taloudellisuuden, etuakselin kuin pikavaihteiden osalta.
Fiuden ja deutzin osalta eduksi voi todeta hammaslukon etuakselissa, mutta sille ei pitäisi olla peltohommissa tarvetta.
Ymmärrän varsin hyvin että valmetti jakaa mielipiteet aika jyrkästi, mutta miksi massikka ja JD on epäsuosiossa? Onko ollut murheita?
MJK1390
MJK1390

Viestien lukumäärä : 63
Ikä : 35

Takaisin alkuun Siirry alas

HS-laatikosta - Sivu 2 Empty Vs: HS-laatikosta

Viesti  Osmo_ Pe Joulu 27 2013, 01:30

Olen ajanut jonkun verta Peuroilla ja Ferguilla. JD ei vaan jostain syystä säväyttänyt että olis mielenkiinto herännyt. MF taas on tuohon budjettiin joko munavaihteilla tai 3k-sarjan 32+32-askilla. Lisänä vielä Perkinssi.
Peltotöissä on Deutzilla tehty parisen tuhatta tuntia ja miellyttää luotettavana ja sitkeänä työjuhtana. Pelkkää rautaa.
Fiiatista ei oo tietoo. Nevalla lujia pelejä mutta kierroskoneita ja usein paljon ajettuja.
IH:sta on muuten eniten kokemusta. Hyviä ajettavia, käteensopivia ja edullisia
Braunista ei oo tietoo muutakuin isäukon sylissä ajettuna. Kuulemma Selecta on hyvä mutta kikkailua vaativa kapine ja taloudelliset moottorit
Leylandi kiinnostaa muuten. Harrasteena tosin. Ääniä kuunneltava ja ajettava niinkuin turboa

Tällä hetkellä kiinnostaisi eniten IH 745 tai 844S XL-hytillä. Kiinnostaisi kuunnella mielipiteitä noisa Germaanian koneista ja onko 745:n D-239 ihan kelvoton vehje
Osmo_
Osmo_

Viestien lukumäärä : 379
Ikä : 30
Paikkakunta : Huittinen

https://www.taavetti-talli.net

Takaisin alkuun Siirry alas

HS-laatikosta - Sivu 2 Empty Vs: HS-laatikosta

Viesti  Rokressi Pe Joulu 27 2013, 08:51

Natikoista itsellä on 955 XL nelikko turbotettuna, eikä ole mitään pahaa sanottavaa. Hidashan tuo on, mutta eipähän tarvia kepittääkkään mäkiin  Very Happy Isohan tuo on meikäläiselle nykytarpeisiin ja katellukkin juuri noita mainitsemiasi 745 ja 844 malleja, jos niinkuin vaihtais pienempään. Mutta kun vanhoja ovat niin vaikea on löytää siistiä yksilöä. Kun on tottunu siihen ettei paikat repsota koneissa niin ei viitsi huononpaankaan vaihtaa. Monessa XL hytissä on verhoilut pilattu sillä ettei ole osattu/viitsitty pitää kattoluukun uran vedenpoistoreikiä puhtaana  Crying or Very sad 

Toisena koneena löytyy Deutz-Fahr DX 3.90, tai ykköstraktorihan se oikeastaan on. Makuja on tietysti monia, mutta meikäläinen on ollut koneeseen kaikin puolin tosi tyytyväinen. Istuu käteen kuin nenä päähän. Vähän vaan tarjolla Deutzeja myyntimääristä johtuen. Jos sattuu Osmolle silmiin sitten traktorin ostovaiheessa siisti Deutz DX 4.70 , niin iske kiini kuin sika limppuun. Tuskin tulet pettymään ominaisuuksien suhteen. Tekninen kuntohan vanhoissa on aina arvoitus. Niin ja pitää sanoa, että tuon ajan Deutzit on sitten rumia traktoria Wink 

Uudemmista taaveteista on kokemusta vain 1690 turbo-mallista. Edelleen meikäläisen silmissä ulkonäölleen parhaan näköinen kone. Meidän yhteiselo ei vain kestänyt paria vuotta kauempaa. Oli siinä mallissa kipeäpolviselle liian raskaskäyttöinen kytkinpoljin. Lisäksi traktori seisoi kolmatta kuukautta pajalla öljypumpun ratastilauksen takia (sitä sopivaa ei sitte koskaan tullu) mutta saatiin traktori kuitenkin lopulta kuntoon, siitä kiitos Lehtolan koneelle. Tuohan ei tietysti ole traktorin vika, mutta pitää ne osat, harvinaisemmatkin löytyä kohtuuajassa, jos meinaa traktoria ykkös/ainoaksi työkoneeksi.
1690 oli kyllä paalauskoneena hyvä siinä mielessä, että se ei lanannut paksumpaakaan karhoa vetokoukulla alleen. Nostovarsien liikevara oli liian pieni vanhalle Simulta-Junkkari kylvölannoittimelle.

Jontikasta sanon sen verran, että olen ajanut lomittaja ollessani sillä tynnyriohjaamoisella. Keräilin paimenpoikatappeja etukuormaajan kauhaan. Kyllä pitää olla ohjaanoon pujottelu ja poistuminen hankalaa Shocked Itse hyttihän on hyvä ja toimiva muuten.

Rokressi

Viestien lukumäärä : 129

Takaisin alkuun Siirry alas

HS-laatikosta - Sivu 2 Empty Vs: HS-laatikosta

Viesti  Riku Pe Joulu 27 2013, 19:38

Minulla Case 845 XL-ohjaamolla jälkiturbotettuna. Ollut minulla reilut 13 vuotta ja ajettu sinä aikana noin 1300 h, ei oikein paljon tahdo tunteja tulla pienen viljatilan neljäntenä traktorina. Mitään suurempaa remonttia ei minun ole tarvinnut koneelle tehdä. Vuosimalli 90 ja nyt tuntia koneessa 4300 paikkeilla. Minusta XL-ohjaamoon väljä mennä ja poistua vasemmasta ovesta, oikea on kylläkin minusta vain näköä varten siitä ei kyllä tälläinen hieman vatsakas kuski tahdo mahtua kulkemaan on vaihdekepit ja minulla lisäksi etukuormaajan vipu tiellä. Hytissä sopivasti tilaa hyvä näkyväisyys ja vivut paikoillaan. Hytti lämmin talvella, mutta ainut pitkä miinus huurteen poisto. Lasit eivät pysy auki kuin takalasin ollessa auki ja sehän ei tee hyvää talvella vanhoille harioille eikä niskalle. Nelikossa hyvää sähköinen nelivedon kytkentä, voi käyttää vain tieajossa hankalissa paikoissa ja jarrua painetta kytkeytyy päälle jolloin jarruttaa hieman myös etupyörillä. Notkeakin se on, minusta notkeampi kuin minun Case 1394 nelikko, vaikkakin on isompi ja pitempi runkoinen. Sekä se esiohjattu nostolaite, anteeksi nyt te Taavettimiehet ette tiedäkkään millainen on oikea nostolaite liikeradaltaan ja käytöltään. Se minusta nostolaite isolla N:llä.  Wink 
Minulla vain käyttökokemusta Taavetin, Fordin, Valmetin, Ursuksen, Zetorin ja MF nostolaiteesta eli parempiakin voi olla, mutta ei valitettavasti edellä luetelluissa.
Ainut vika hinta, hankinta hinta huomattavasti korkeampi käytettynä kuin Taavetilla ja kun tuota Taavettia kohtaan on enempi tunnearvoa. Siispä pääasiassa ajan Taaveteilla.

Riku

David Brown : DB 850 Impematic vm. 1960
Viestien lukumäärä : 378
Ikä : 60
Paikkakunta : Etelä-Pohjanmaa

Takaisin alkuun Siirry alas

HS-laatikosta - Sivu 2 Empty Vs: HS-laatikosta

Viesti  Vierailija La Joulu 28 2013, 08:05

 Kaks muuta pahhaa vikkaa saksancasessa vielä ainaaski on ,nämä foorumit kuolis tylsyytteen kun ei olis mitä ihmetellä ja huoltomiehet lisäksi kuoliis näläkään  Laughing ,pariakymppiä tarjoavat nytki kuormaimellisesta 845 vaihossa n 40 000e uuvempaan rattoriin kyllä halutusta maksetaan.
ko sille löytyy ottajia


Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

HS-laatikosta - Sivu 2 Empty Vs: HS-laatikosta

Viesti  taavettimies La Joulu 28 2013, 12:58

Case 1690 kirjoitti: Kaks muuta pahhaa vikkaa saksancasessa vielä ainaaski on ,nämä foorumit kuolis tylsyytteen kun ei olis mitä ihmetellä ja huoltomiehet lisäksi kuoliis näläkään  Laughing ,pariakymppiä tarjoavat nytki kuormaimellisesta 845 vaihossa n 40 000e uuvempaan rattoriin kyllä halutusta maksetaan.
ko sille löytyy ottajia

Hieman kyllä karkaa alkuperäisestä aiheesta keskustelu, tehkääpä tuonne yleiselle jauhanta osastolle oma topicci aiheesta jos on tarve jatkaa.
taavettimies
taavettimies
Ylläpito

David Brown : 25D
DBTCF:n jäsen nro : 18
Viestien lukumäärä : 1479
Paikkakunta : Etelä-Karjala Lappeenranta

Takaisin alkuun Siirry alas

HS-laatikosta - Sivu 2 Empty Vs: HS-laatikosta

Viesti  erkki La Joulu 28 2013, 13:42

Mjaah. Kaikki mitä HS:stä tuli mieleen on sanottu. Osmolla taitaa olla kokemusta Britti natikoista, onhan sillä merkitystä miten on pelittäneet.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5048

Takaisin alkuun Siirry alas

HS-laatikosta - Sivu 2 Empty Vs: HS-laatikosta

Viesti  Rokressi La Joulu 28 2013, 19:18

Harmi, jotta tyssää alkuunsa mukavasti virinnyt keskustelu, tuskin tästä kukaa enää aloittaa uutta keskustelua muualle Crying or Very sad Rikulle sanoisin vielä tuosta XL-hytin huuretumisesta, että jonkun verran auttaa kun teippaan sen sisäilmankierron ilmanottoaukot umpeen siitä suodatinkoteloiden alapinnalta. Sulkuläpän tiivisteenä oleva superloni murenee ja kovettuu vanhetessaan niin alkaa vetää sisäilmaa mukaan vaikka ventiili olisikin kiinni. Likaiset ilmansuodattimet vielä pahentavat ongelmaa virtausvastuksellaan.

Rokressi

Viestien lukumäärä : 129

Takaisin alkuun Siirry alas

HS-laatikosta - Sivu 2 Empty Vs: HS-laatikosta

Viesti  taavettimies La Joulu 28 2013, 19:33

Keskustelkaa vain, mutta oikeiden otsikoiden alla. Joku kuka haluaa tieto HS-vaihteistosta foorumilta hän etsii yleensä sitä foorumin haku toiminnolla ja löytää tämän aiheen joka ei taas liity otsikkoon juuri mitenkään.

Muille merkeille on oma osio tuossa pääsivulla hieman alempana.
taavettimies
taavettimies
Ylläpito

David Brown : 25D
DBTCF:n jäsen nro : 18
Viestien lukumäärä : 1479
Paikkakunta : Etelä-Karjala Lappeenranta

Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa