Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta

4 posters

Siirry alas

Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta Empty Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta

Viesti  Ville Ke Huhti 03 2013, 20:43

Tuo nostolaitteen käyttövivun toiminta mietityttää. Hydraulipumppu pitää vaimeaa hurinaa pyöriessään, mutta löytyykö tuosta vivusta mitään asentoa jossa pumppu ei pyöri ollenkaan nostovarsien pysyessä kuitenkin ylhäällä? Tuntuu olevan niin millintarkkaa tuo vivun asento. Selectamaticin systeemit on vissiin erilaiset ja niistä ei tähän sen enempää.

Toinen juttu on että hydraulihalkojaa käytettäessä joutuu pitämään pitämään pientä ylitäyttöä peräöljyssä tai muuten halkoja on todella puhditon. Sylinteri on 1100mm 70/50mm. Eli ei riitä vaikka öljy on "gearbox safe range" -alueella. Meneenkö tuohon sylinteriin letkuineen tosiaan niin paljon öljyä?
Ville
Ville

David Brown : 990 implematic
Viestien lukumäärä : 51
Paikkakunta : Kalvola

Takaisin alkuun Siirry alas

Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta Empty Vs: Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta

Viesti  erkki To Huhti 04 2013, 08:50

Nostoakselin oikeassa päässä on pieni vipu nimeltään "override control". Nostovivun toimintaan se vaikuttaa sillä tavoin, että sen avulla saa jatkuvan paineen hydrauliikan ulosottoon. En ole ihan varma että pitikö vipu olla taakse käännettynä/ hitusen vasemmalle painettuna niin pumppu jurraa ylipaineventtiiliä vasten jatkuvasti kun vipu on takana. Toisessa asennossa, eli pikkuvipu ylöspäin, akselin oikeassa päässä oleva jousimekanismi laukaisee pumpun vapaa kierrolle kun varret tulee yläasentoon. Noin se menee tai sitten päinvastoin. Vanhoissa traktoreissa on laukaisumekanismi usein epäkunnossa ja pumppu jurraa jatkuvasti aina kun vipu on takana. Se kuluttaa pumpun aika nopeasti väljäksi. Mekanismin saa näkyviin kun avaat pikku luukun nostoakselin oikeassa päässä.

Nostoa ja pitoa hoitelee ulosottovaihteen sisällä olevassa venttiilissä joka tapauksessa kaksi erillistä karaa: kun nostoventtiili ja laskuventtiili ovat kiinni ja niin hydrauliikka nostaa, kun nostoventtiili avautuu niin systeemi pitää ja kun laskuventtiili avautuu niin varret laskee. Omaa kokemusta tuosta ei ole, mutta jos pitoasentoa ei löydy niin teoriassa on mahdollista, että laskuventtiilin kara ei sulkeudu kunnolla, jolloin se voi tihkua koko ajan ja varret pysyy nostoasennosa ylhäällä sillä, että pumppu painaa uutta öljyä systeemiin jatkuvasti. Venttiilejä liikuttavan pultin yläpää näkyy tulpan reijästä ulostottovaihteen kannessa, ihan etureunassa hiukan vasemmalla keskilinjalta.

Öljyn määrällä en näe muuta yhteyttä halkaisijan toimintaan, mutta jos systeemissä joku paikka vuotaa koko ajan niin pienempi öljymäärä lämpenee nopeammin ja alkaa vuotaa reippaammin ja vaatii pumpulta lisää kierroksia. Vuoto voi olla myös oikealla, nostovivun takana sijaitsevassa vetovastussäätö/TCU -venttiilissä tai sinne menevässä putkituksessa. Varret saattaa laskea myös loppuun kuluneen männän tiivisteen takia. Tuon vetovastusäätö/TCU venttiilin vuodon pitäisi oikeastaan näkyä/kuulua oikealla olevan pikkuluukun takaa kun hydrauliikkaa käyttää. Normaalisti siellä ei pitäisi suihkuta mitään öljyä vaikka paineet on päällä.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Takaisin alkuun Siirry alas

Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta Empty Vs: Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta

Viesti  Jyryytin To Huhti 04 2013, 16:53

erkki kirjoitti:Nostoakselin oikeassa päässä on pieni vipu nimeltään "override control". Nostovivun toimintaan se vaikuttaa sillä tavoin, että sen avulla saa jatkuvan paineen hydrauliikan ulosottoon. En ole ihan varma että pitikö vipu olla taakse käännettynä/ hitusen vasemmalle painettuna niin pumppu jurraa ylipaineventtiiliä vasten jatkuvasti kun vipu on takana. Toisessa asennossa, eli pikkuvipu ylöspäin, akselin oikeassa päässä oleva jousimekanismi laukaisee pumpun vapaa kierrolle kun varret tulee yläasentoon. Noin se menee tai sitten päinvastoin. Vanhoissa traktoreissa on laukaisumekanismi usein epäkunnossa ja pumppu jurraa jatkuvasti aina kun vipu on takana. Se kuluttaa pumpun aika nopeasti väljäksi. Mekanismin saa näkyviin kun avaat pikku luukun nostoakselin oikeassa päässä.

Sen vivun jos haluaa pois pelistä, on tehtävä seuraavasti: Jos vipu on yhdenmukainen nostoakselin kanssa, niin vedä vipua perästä katsottuna oikealle päin ja paina vivun pää alas, jolloin siinä keskellä oleva akseli jää noin 10mm ulos, silloin tuo override control on pois pelistä ja jatkuva paine on käytettävissä esim. kippikärryyn jne.
Eli toisinsanoen, jos se vipu ei ole yhdensuuntainen nostoakselin kanssa tai se vipu ei seuraa nostoakselin liikettä, niin silloin tuo pumpun vapaakierto ei toimi ja näin jää sitten se pumppu jurraamaan koko ajan...


erkki kirjoitti:Tuon vetovastusäätö/TCU venttiilin vuodon pitäisi oikeastaan näkyä/kuulua oikealla olevan pikkuluukun takaa kun hydrauliikkaa käyttää. Normaalisti siellä ei pitäisi suihkuta mitään öljyä vaikka paineet on päällä.
Muistan saaneeni "silmilleni" öljysuihkun siitä TCU-venttiilin taakse laitetusta messinkisestä suuttimesta, mutta tämä tapahtui muistaakseni niin, että kun laski nostolaitetta niin silloin siitä suuttimesta ruikkasi öljyä komealla kaarella ulos.
Tuon suuttimen tarkoitus ilmeisesti on voidella se "rotanloukun" mekanismi.
Jyryytin
Jyryytin

David Brown : 1490-81
DBTCF:n jäsen nro : 8
Viestien lukumäärä : 571
Paikkakunta : Kokkola

Takaisin alkuun Siirry alas

Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta Empty Vs: Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta

Viesti  Ville Su Kesä 02 2013, 21:40

Onko imusihdin yläpuolella jokin putki minkä kautta pumppu imee öljyä hydrauliikkaan? Ajattelin että jos siinä olis jotain vuotoa, niin että se hörii öljyä väärästä välistä tai sitten ilmaa jos öljynpinta ei ole tarpeeksi ylhäällä.
Ville
Ville

David Brown : 990 implematic
Viestien lukumäärä : 51
Paikkakunta : Kalvola

Takaisin alkuun Siirry alas

Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta Empty Vs: Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta

Viesti  käyttäjä Su Kesä 02 2013, 22:09

Ville kirjoitti:Onko imusihdin yläpuolella jokin putki minkä kautta pumppu imee öljyä hydrauliikkaan? Ajattelin että jos siinä olis jotain vuotoa, niin että se hörii öljyä väärästä välistä tai sitten ilmaa jos öljynpinta ei ole tarpeeksi ylhäällä.

Onhan siinä putki mistä ölppä kulkeutuu etiäppäin.
Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta Photo8

_________________
www.slck.net
www.helevetintunarit.com
käyttäjä
käyttäjä

David Brown : 880 SE Implematic -64
Viestien lukumäärä : 702
Ikä : 61
Paikkakunta : Rautajärvi-Luopioinen-Pälkäne

Takaisin alkuun Siirry alas

Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta Empty Vs: Implematic nostolaitteesta/hydrauliikasta

Viesti  erkki Ma Kesä 03 2013, 06:41

Ilmavuoto voi olla pumpun ja imuputken välissä. Olikohan siinäkin 0-rengastiivistys? Englantilaisten palstalla joku on kertonut oman kokemuksensa sen tyyppisestä vuodosta.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa