Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jarru kiusaa

+2
Tessu
ttah
6 posters

Siirry alas

Jarru kiusaa Empty Jarru kiusaa

Viesti  ttah To Maalis 15 2012, 18:27

Nyt sain 1390 nelikon ulos verstaalta pitkän huollon jälkeen nostolaitekkin toimi ihan oikein .Jarrupinnat ja stefat laitoin 2-3vuotta sitten koska oikeapuoli löi lukkoon heti kun hipaisi jarrua vika poistui kuten jarrutkin ne on olleet vain hidastavat-tekijät ajossa mutta toimivat,Nyt vaihdoin jarrunesteet ja herkistelin kaikki liikkuvat osat siinä toivossa että sais rattorin pysähtymään eiku ulos ja testaamaan yllätys olikin valtava jarrut pitikin turhan hyvin pieni hipaisu ja pam oikea jarru on kiinni ja pysyy säätö uusiks eli auki ja paljon sama pamaus uudelleen eipä autattanut säätö mihinkään suuntaan ääni on samanlainen kun yrittäis vaihdetta ilman kytkintä siis täristää kunnolla ja poljin pomppii ylös kun raketti eli sama vika minkätakia ne oli auki aikoinaan eikä silloin löytynyt mitään järkeä mikä ton tekee kone on ollut vähällä käytöllä ennen ja jälkeen remontin missä vika?

ttah

Viestien lukumäärä : 68
Ikä : 53
Paikkakunta : kemiö

Takaisin alkuun Siirry alas

Jarru kiusaa Empty jarrut

Viesti  Tessu To Maalis 15 2012, 23:31

Tuntus että siellä joku haukkaa liikahyvin kiinni,vanhoissa autoissa olen samaa huomannu, on ollu pehmosta jarrukilpeä joka vääntyy,vääränlaisia tai muotosia liinoja/paloja,märkiä kenkiä,väärässä asennossa jopa VÄÄRINPÄIN olevia kenkiä,väärin kasattuja jarruosia,sitten vielä sekin että kun polkasee jarrua niin jääkin paine putkeen eikä jarru palaudu,myös sylintereissä ja männänkumeissa on ollu ongelmia, kieroja rumpuja/levyjä, jumittavia liukusatuloita tai niiden liukuholkit kulunu,jarrujouset on ollu kans joskus jo loppu.
Toiviottavasti vika löytyy ja edes JOKU noista aiheutti AHAA elämyksen että katompa ja mittaan vielä.
Ittellä ollu tosiaan kans joskus ihmettelemistä kun pitäs pelata ok mut ei sit pelaakkaan kun saa kasaan ja se syö hetken miestä kunnolla!
Omassa etuvetoautossa ihmettelin kans hetken kun etujarrut vatkas kun poljinta painoi tietyn verran,selkis kun kiristi pyöränlaakerin sekun ei sitten kuljekkaan levy enää suoraan kun on väljää!

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1803
Ikä : 57
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

Jarru kiusaa Empty Vs: Jarru kiusaa

Viesti  jusape Pe Maalis 16 2012, 03:41

Onkos tosamallissa kuivat levyt, vai märät?
jusape
jusape

DBTCF:n jäsen nro : 23
Viestien lukumäärä : 2799
Ikä : 53
Paikkakunta : Yläne

Takaisin alkuun Siirry alas

Jarru kiusaa Empty Vs: Jarru kiusaa

Viesti  Hente Pe Maalis 16 2012, 07:42

Moi, Itselläni myös 1390 ja siinä ollu joskus samanlaista oireilua. Minulla jarrujen hirttäminen aiheutui varmaan liian vähäisestä käytöstä. Jarrut tulivat kuntoon kun lastasin kärryn täyteen hiekkaa ja lastin kanssa sitten jarrujen voimallista käyttöä. Siis olisiko ollut rummuissa ruostetta joka aiheutti hirttämisen.

Hente

Viestien lukumäärä : 50
Paikkakunta : Kajaani

Takaisin alkuun Siirry alas

Jarru kiusaa Empty Vs: Jarru kiusaa

Viesti  erkki Pe Maalis 16 2012, 07:56

Ensiapuna kannattaa kokeilla miten jarru ottaa pakilla. Omia kuivajarrullisia olen joskus kouluttanut ajamalla pakilla muutaman sata metriä ja samalla jarrutrellut kun pakilla ne jarrut ei haukkoneet. Sillä alkaa jarru ottaa eteenpäinkin han oikein, ainakin vähäksi aikaa.
Vähäisen käytön seurauksena ne tuon tekee. Ottaneeko rumpu hiukan ruostetta tai mitä lieneen, mutta jarrun itestehostusvaikutuksesta se johtuu. Ahkerimmat remonttimiehet pästää jarrun auki ja muotoilee rälläkällä jarrukengän päitä loivemmiksi.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4962

Takaisin alkuun Siirry alas

Jarru kiusaa Empty jarru kiusaa

Viesti  ttah Pe Maalis 16 2012, 08:23

Pakilla haukkaa vielä hullummin eilen käskytin vähän aikaa eteen ja taakse niin tuntui että hiukan olis parantanut ei ollut ruostetta pinnassa kun aukaisin eikä märkä nestehän tekee yleensä sen että haukkaa kiinni se liimaa pinnat rumpuun pitää ajaa isolla kuormalla ja lämmittää jarru eiköhän se siitä elvy

ttah

Viestien lukumäärä : 68
Ikä : 53
Paikkakunta : kemiö

Takaisin alkuun Siirry alas

Jarru kiusaa Empty Vs: Jarru kiusaa

Viesti  joukku Pe Maalis 16 2012, 13:51

Samaa ongelmaa sikiää muuallakin. Vuoden vaihteessa linkoillessani peruutin starttauksen jälkeen koneen pihalle ja kokeilin lähteä eteenpäin. Eipäs jaksanut vetää eteenpäin kun oli vasen takanen lukossa, suttas vaan tyhjää. Ainoa suunta johon pyöri oli taaksepäin ja lingon ja talon välissä oli enää vajaa metri kun laukas auki. Laahaten kylläkin mutta kuitenki. Sen koommin en oo jarruja käytelly. Onneksi ovat laakeita maat ja mannut täällä pohjolassa.

joukku

Viestien lukumäärä : 42
Ikä : 39
Paikkakunta : Tervola

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa