Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

990 ei starttaa

+7
mattkau
Paulig
jusape
Rokressi
erkki
jyrki
Koneporras
11 posters

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Siirry alas

990 ei starttaa - Sivu 2 Empty kyllä

Viesti  Tessu Ma Kesä 13 2011, 01:36

Totta puhutte isäukolla meinas startti tos samas Cortinassa palaa kun hirtti kiini ja sai jakarilla akunkengän irti,sen jälkeen onkin ollu jakari autossa mukana että saa virrat pois.
juu tuo päävirtakytkin onkin fiksulaite ja vanhoissa vermeissä kun ei voi koskaan olla varma mikä niitä johtoja hinkkaa,mutta SUOSITTELEN että katsoo edes kerran ne akkukaapelit ja startin päävirtakin et on OK on vaan huolia vähempi ja jos on joku terävä reuna siinä akkukaapelin vieressä niin suojaa sen aivan varmasti se siitä joskus puhki kuluu,mutta toivotaan ettei kenenkään ajopelit savua( ellei pahempaa) ei se ralli ym urheilumieskään pelkää mitään muuta kuin tulipaloa se kun on lopullinen pahajuttu!

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1677
Ikä : 56
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

990 ei starttaa - Sivu 2 Empty Vs: 990 ei starttaa

Viesti  Paulig Ma Kesä 13 2011, 19:50

Niin, jos on vara ajella sillä koneella, ei ainakaan ole rahasta kiinni päävirtakytkimen hankinta. Hyvä kytkin (joku 500A-1000A) maksaa sellasen 15e ja siihen vaikka vitosella kaapelikenkiä ja johdon pätkä, ollaan parissa kympissä. Aika halpaa, kun miettii mahdollisia palovaurioita koneessa - ja sen ympäristössä! Älkää ostako niitä halpoja, ne ei sitten kauan toimi.
Paulig
Paulig

David Brown : 990 Selectamatic vm. 79 Sekurahytillä & 990 vm. 76 taavihytillä
DBTCF:n jäsen nro : 14
Viestien lukumäärä : 1137
Paikkakunta : Pohjois-Savo

Takaisin alkuun Siirry alas

990 ei starttaa - Sivu 2 Empty kyllä

Viesti  Tessu Ti Kesä 14 2011, 01:57

Totta puhut halpa ei kestä amppeereita,on huomattu muissakin sähköosissa ja pikkulaitteissakin ja materiaalikin korppuuntuu halvoissa aikas hyvin

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1677
Ikä : 56
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

990 ei starttaa - Sivu 2 Empty Virrat

Viesti  Pogostan Ti Heinä 19 2011, 19:00

[quote="Koneporras"]Virtaa on tarjottu lisäkaapeleilla, kahdella akulla jne. Suoraan solenoidiltakin on kokeiltu. Solenoidi toimii, kuuluu selvä kolahdus. Jostain syystä ei vaan lähde pyörimään ollOnko katsottu, pyöriikö oikein päin.ote]

Pogostan

Viestien lukumäärä : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

990 ei starttaa - Sivu 2 Empty Virrat

Viesti  Pogostan Ti Heinä 19 2011, 19:01

[quote="Koneporras"]Virtaa on tarjottu lisäkaapeleilla, kahdella akulla jne. Suoraan solenoidiltakin on kokeiltu. Solenoidi toimii, kuuluu selvä kolahdus. Jostain syystä ei vaan lähde pyörimään ollaanko katsottu, pyöriikö oikein päin.ote]

Pogostan

Viestien lukumäärä : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

990 ei starttaa - Sivu 2 Empty Vika löytyi

Viesti  Koneporras Ti Heinä 19 2011, 19:56

Koneporras kirjoitti:Lähtihän se...! Uusi startti kiinni, niin johan lähti ja helposti. Kokeilin vielä sitä vanhaakin irrallaan ollessaan, sekin toimi, mutta ei vaan toimi kun on koneessa kiinni. Enpä jaksa sitä enää sen kummemmin tutkia, olkoon p...!

Alunperin koko juttu lähti siitä kun alkuperäisen startin solenoidin pääty alkoi murenemaan. Akkuliikkeestä löytyi tarvikeosana käypänen, mutta ei vaan toiminut ollenkaan, ei kytkenyt startille virtoja ollenkaan. Myyjäkin mittasi ja totesi, että rikki on ja sain tietysti uuden tilalle. Kokeilin sitä startin ollessa irrallaan ja hyvin toimi. Ei muuta kun koneeseen kiinni ja käyntiin, vaan eipä pyörinyt startti ollenkaan Evil or Very Mad
Vikaa hain kaikesta muusta paitsi siitä solenoidista, olihan se uusi. Taavetti on 35km päässä keskellä mettää, joten siellä ei isompia remontteja pysty tekemään. Vaihdoin siis koko startin ja hyvin pelaa.
Nyt kun se vanha startti oli aikansa lojunut tallin lattialla, päätin vielä piruuttani kokeilla sen toimintaa. Kaapelit kiinni ja pyörihän se taas, mutta sitten välillä ei pyörinytkään! Mittasin starttimoottorille tulevan jännitteen, n 4-5V, ja sekin vaihteli. Solenoidi irti, mittari kiinni ja painoin kädellä pohjaan, ei kytkenyt kunnolla.
Purkasin sitten sen solenoidin ja kuinka ollakaan se jousi, jonka pitäisi painaa sitä levyä niihin napoihin, oli surkean ohut ja täysin kuoleentunut. Mielenkiinnosta vaihdoin sen tilalle siitä ihan alkuperäisestä risasta solenoidista sen jousen, joka oli paljon jämäkämpi. Tinasin päädyn takaisin paikoilleen ja kuinka ollakaan startti pyöri nyt ihan eri tahtiin ja jännitekin oli se mitä akusta lähti.
Sellainen tarina. No nyt on sitten vanhukseen alkuperäinen toimiva varastartti Very Happy

Koneporras

David Brown : 990 -62, 990 -74
Viestien lukumäärä : 8
Paikkakunta : Kouvola

Takaisin alkuun Siirry alas

990 ei starttaa - Sivu 2 Empty Vs: 990 ei starttaa

Viesti  jusape Ti Heinä 19 2011, 20:58

No olipa vika, prkl... jousen olis voinu ottaa mistä vaan solkusta.....

Pogostan: Startti pyörii aina samaan suuntaan, on piuhat sit kuinpäin vaan.
Vanhoissakin koneis + maadoituksen muuttaminen - maahan onnistuu helposti,
laturin vaihtamalla yleensä tasurista vaihturiin, ja kääntämällä johdot akulta toisinpäin.
Ja säätimen johdotukset muuttamalla. Startti pyörii samaan suuntaan, riippumatta onko + vai - maa
jusape
jusape

DBTCF:n jäsen nro : 23
Viestien lukumäärä : 2649
Ikä : 52
Paikkakunta : Yläne

Takaisin alkuun Siirry alas

990 ei starttaa - Sivu 2 Empty OK

Viesti  Tessu Ke Heinä 20 2011, 00:42

Niinhän mie vähän meinasin että kyllä se vika sieltä löytyy kun vaan ettii,mulla hirtti kans solenoidi yhes vanhassa Mitsussa kiinni tos juhannuksen jälkeen no kolautin kirveenvarrella sen taasen auki,kattelin volttimittarista kans että ei perkule kun jännite vaan laskee että oikarissahan se lie eikä pyöriny no onneks lähti kopauttamalla irti.
Kyl se yleensä on se solenoidi heebeli joka renaa,tietysti muutakin saattaa aina olla vanhassa,pitäs olla läpinäkyviä osia että näkis mitä sisällä tapahtuu heeh

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1677
Ikä : 56
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa