Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

990 Impletatic

3 posters

Siirry alas

990 Impletatic Empty 990 Impletatic

Viesti  kaitsu47 Ke Elo 17 2022, 19:53

Moi,
Olen lukenut kaikki asiaani koskevat keskustelut läpi löytämättä selitystä.
Asia koskee nostolaitetta, vaihdoin nostosylinteriin uudet tiivisteet kun tuli alas heti kun polkaisi kytkimen pohjaan eli pumpun kierto loppui.
Tiivisteiden vaihto meni hyvin mutta muita ongelmia, en saa pumppua lopettamaan kun nostolaite on ylhäällä, olen ajanut nostovarret ylös ja perän päältä proppu pois ja kokeillut kääntää pumpun vipua, saan lakkaamaan sieltä pumpun pumppaamisen mutta sitten ei jaksa nostaa kun pelkät nostovarret ylös. Uskoisin että koneessa on kaikki mahdolliset säädöt pielessä. Takaanta katsottuna oikealla on luukkuminkä takana olettaisin olevan ns. rotanloukun, kun luukun vieressä olevava vipu on painettuna sisäasentoon ilmeisesti rotanloukun ei silloin kuuluisikaan toimia kun sisällä olevat vivut ei ole keskenään tekemisissä, vivun kun ottaa ulos ja kääntää niin rotanloukun vivit ovat paikoillaan. Tämä ei vaikuta ko vikaan mitenkään olipa kumpi asento hyvänsä käytössä. Kun kansi rotanloukun päältä on irti ei voi yhtään käyttövivusta laittaa laskuasentoon, silloin aukeaa rotanloukun takaanta venttiili joka suihkii öljyä luukusta ulos. Käyttövivun alapuolella on joku hana minkä tarkoitus on minulle tuntematon. Mistä vikaa kannattaisi aloittaa etsimään, en ole säädellyt muuta kuin pumpun vipua kun ei tiedä mitä mikäkin tekee tai ei tee. Mistä pumpulle tulee tieto kun nostolaite on ylhäällä ?? Asia on varmaan käsitelty täällä ennenkin mutta en vain löytänyt mitään mikä olisi auttanut minua.

kaitsu47

David Brown : 1210
Viestien lukumäärä : 11
Paikkakunta : Salo

Takaisin alkuun Siirry alas

990 Impletatic Empty Vs: 990 Impletatic

Viesti  OlleK To Elo 18 2022, 06:06

Suosittelen ohjekirjan hankkimista. Sieltä löytyy tietoa nostolaitteen toiminnasta ja missä asennossa kukin vipu tulee olla eri toimintoja varten. Kokeile seuraavaa linkkiaä https://www.ohjekirja.org/tuoteluettelo/traktorit/david-brown

OlleK

Viestien lukumäärä : 1522

Takaisin alkuun Siirry alas

990 Impletatic Empty Vs: 990 Impletatic

Viesti  erkki To Elo 18 2022, 09:35

Laita PM:nä s-postiosoitteesi niin lähetän sinulle implematicin toimintaselostuksen joka on julkaistu Traktoriposti-lehdessä. Aika paljon selviää siitä.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5034

Takaisin alkuun Siirry alas

990 Impletatic Empty Vs: 990 Impletatic

Viesti  erkki To Elo 18 2022, 19:43

Oire kuulostaa siltä, että järjestelmässä täytyy olla vuoto. Se on joko yksisuuntaventtiilissä venttiililohkossa, pito/shokkiventtiilissä venttiililohkossa, putkistossa tai istuimen oikealla puolella sijaitsevassa TCU / vetovastussäädön venttiilissä. Ei ole täysin tuntematon tapaus sekään, että ohivirtaus- ja pito/laskuventtiiliä liikuttelevaa pulttia on joskus runtattu niin, että pultin alapäähän niitattu poikittainen latta on taipunut tai niittaus löystynyt.

Taitaisi olla paras työjärjestys laskea vaihdelaatikon öljyt pois ja irrottaa ulosottovaihde ja hydrauliikka ja tutkia se huolellisesti, myös lohkon ja putkiston välisen liitoksen kunto.


erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5034

Takaisin alkuun Siirry alas

990 Impletatic Empty Vs: 990 Impletatic

Viesti  kaitsu47 Pe Elo 26 2022, 17:17

Nyt vihdoinkin pääsin tutkimaan 990 paremmin, Erkiltä saamieni erittäin hyvien ohjeiden mukaan sain rotanloukun toimimaan kunnolla. Ongelmaksi muodostui seuraavaksi kun laittoi painavemman työkoneen kiinni niin ei jaksanutkaan nostaa ylös sitä. Kaivoin ulosoton vaihteen irti, huomasin samalla että öljytkin kannattaa vaihtaa oli senverran puuroa, ilmeisesti saa vettä juurikin venttiilin säätötulpan reijästä jossa tulppana muovikorkki.Otin pumpun irti ja katson venttiilit ja pumpun kunnon kun saan itseni kuntoon kun sattui painava halkomakone kaatumaan jalan päälle. Täytyy myös katsoa kupariputki mikä menee pumpustä ilmeisti koliventtiilille. Kirjoittelen lisää kun pumppu ja venttiili katsottu läpi. Jos tarvetta saakohan pumpua tai korjausosia enään mistään. Suuri kiitos Erkille, apu on ollut todella suuri.

kaitsu47

David Brown : 1210
Viestien lukumäärä : 11
Paikkakunta : Salo

Takaisin alkuun Siirry alas

990 Impletatic Empty Vs: 990 Impletatic

Viesti  erkki Pe Elo 26 2022, 18:35

Implematicin pumpun kunnostus on ammattilaisen homma. Pihlajaniemellä Ylistarossa niitä on puolipohjattu auttavaan kuntoon jos aihio on ollut kunnostuskelpoinen. Uusiakin pumppuja on saatavana ainakin ulkomailta, mutta hintaa on jotain 400€ tai sinne päin. Varmista vielä, että venttiililtä painelinjaan lähtevän putken tiivistys on kunnossa. En ole ihan varma, että onko siinä 0-rengastiivistys vai jokin muu systeemi. Mitään satasen ns. standardipumppua siihen on lähes mahdottomuus sovittaa. Myöskään uudempaa, selecatamticin pumppua ei saa siinä peilttämään ihan heittämällä, vaikka joku on kuulopuheiden mukaan sitäkin yrittänyt ja epäonnistunut.

Venttiilipesän tutkimuksissa on sellainen niksi, että pitoventtiilin päällä on jousikuormitteinen ylipaineventtiili. Jos se vuotaa, niin pitoventtiili ei sulkeudu kunnolla ka nostolaite laskeutuu aika nopeasti kun moottorin sammuttaa. Jo se vuotaa runsaasti, niin myös nostovoima heikkenee ja voimaa riittää paremmin kun polkee kaasua. Tutki tuon ylipaineventtiilin kunto huolellisesti ja jos pinnoissa on rokamia, niin hio venttiili hiukan samoin kuin moottorin pakoventtiili hiotaan kansiremontissa.

Jos systeemissä ei ole putkistovuotoa, niin nostolaite pitää aika hyvin vaikka moottorin sammuttaa. Ei vuorokausia eikä tunteja, mutta pitää kuitenkin.


Viimeinen muokkaaja, erkki pvm Pe Elo 26 2022, 18:53, muokattu 1 kertaa

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5034

Takaisin alkuun Siirry alas

990 Impletatic Empty Vs: 990 Impletatic

Viesti  kaitsu47 Pe Elo 26 2022, 18:53

Painelinjan lähdössä oli helmiliitos kupariputkessa, lieko vuosiensaatossa vaihdettu. Täytyy katsoa että venttiilit toimii kunnolla eikä likaa tai muutakaan ole venttiileissä, ulosottavaihde oli tiivistetty silikonilla ja sitä olikin sitten siellä oikein kunnollaja pursunnut myös sisäpuolelle aika lahjakkaasti. Imuputki on neljällä ruuvilla kiinni joista yksi oli poikki ja putki hieman auki siintä reunasta, luullakseni pumpun alaosakin on öljyn joukossa ettei pääsisi sieltä vetämään ilmaa. Täytyy tutkia myös se paineputki huolella.

kaitsu47

David Brown : 1210
Viestien lukumäärä : 11
Paikkakunta : Salo

Takaisin alkuun Siirry alas

990 Impletatic Empty Vs: 990 Impletatic

Viesti  kaitsu47 Ti Elo 30 2022, 16:11

Nyt pääsin tutkimaan pumppua ja venttiiliä. Venttiilillä näyttäisi kaikki olevan kunnossa paitsi joskus edellisellä avaajalla ei ole ollut tuumaisia avaimia ja pultit aika huonossa kunnossa. Puhdistan venttiilin huolella ja kasaan uudelleen. Pumpusta avasin kannen ja katsoin että jonkinverran pesä on kulunut johtuen varmaan siintä että käyttä akselissa oli aika paljon välystä. Tiedättekö kuka on sellainen joka korjaa kyseistä pumppua ja mistä hänet saisi kiinni. Uskon että pumppu on vieläpumpannut mutta olisi syytä korjata ettei tule suurempia vaurioita. Pumpulta lähtevän painepitken tarkistaminen voikin olla hankala juttu, millä olette sitä tarkastaneet? Seuraava askel on TCU venttiili, ilmeisesti purkautuu rotanloukun puolelle? Nyt kun aloitettu niin käyn kaikki mahdolliset läpi jos saisi hydrauliikan toimimaan vielä vuosuksi kunnolla.

kaitsu47

David Brown : 1210
Viestien lukumäärä : 11
Paikkakunta : Salo

Takaisin alkuun Siirry alas

990 Impletatic Empty Vs: 990 Impletatic

Viesti  erkki Ti Elo 30 2022, 18:16

Koneliike Pihlajaniemi on pumppujen kanssa paljon pelannut ja varmaan osaavat sanoa senkin minkälaisen pumpun saa vanhasta tehtyä.

TCU-venttiilin kohdalla oikeastaan ainoa vika, jota joskus esiintyy, on vetovastussäädön venttiilin takapään tulpan irtoaminen kun sitä pitelevä seegerisokka hyppää pois urastaan. Se kyllä tarkoittaa tavallisesti sitä, että nosto loppuu siihen kin kaikki öljy spruuttaa sen venttiilin porauksesta takasiltaan. Minusta kannattaisi kokeilla pukata paineilmaa pumpun painekanavaan ja kuunnella alkaako jossain kohista ilma oikein kunnolla.

Venttiilipesän yksisuuntaventtiilin tiivistepinnat kannattaa tarkistaa, samoin pitoventtiilin yläpuolella olevan ylipaine/shokkiventtiilin tiiveys. Tarkista myös, että se venttiilejä käyttävän pultin T-kappale on välyksettömästi kiinni pultissa ja että t-kappale on jotakuinkin suora ja vaakasuora pulttiin nähden.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5034

Takaisin alkuun Siirry alas

990 Impletatic Empty Vs: 990 Impletatic

Viesti  kaitsu47 Ma Loka 17 2022, 19:32

No aikaa kului ennenkuin sain tehtyä tämän valmiiksi. Kyselin pumppua ympärimailmaa, englannista olisi saanut mutta hinta oli todellakin suolainen, 835 eur ja siihen olisi sitten tullut tullimaksut päälle. Kyselin myös Pihlajaniemeltä, pelkät laakeriholkit olisi maksanut 160 pari ja niitähän on kaksikin paria. Tutkailin purettua pumppua ja huomasin akseleidenkin kuluneet kartioksi laakerin kohdalta. Tilasin laakerinetistä 17/22 teräsholkit, sitten sorvasin akselin niin että krympillä sai laakerit akseleille, akselille rattaa puoleiseen päähän joutui tekemään itse teräsholkin ettei kartio olisi kärsinyt, valmista ei löytynyt niillä mitoilla. Sitten alkoi toivottomalta tuntunut messinkien keskittäminen sorviin ja reijän suurentaminen niin että käyntivälys jäi tarpeeksi pieneksi, uudet o-renkaat ja pumppukasaan. Huomasin kasatessa venttiiliä että Tapit joissa kartiopää (sulkee ja avaa venttiilin) ovatkin erilaisia ja tietenkin alunperin oli kasattu väärässä järjestyksessä. Pumppu ja venttiili alkoi toimimaan moitteetta mutta seuraava askel TCU venttiilin vuotaminen, tein Erkin neuvon mukaan, panjo irti, pulttiin tappi sisälle ja hitsillä kiinni panjopultin sisään. Nyt nostolaite toimii hyvin, traktorilla pyöritetään pääasiassa klapikonetta. Kolmitieventtiilin keskimmäiseen "hanaan" laitoin liittimen kuljettimen käyttöön ja paluu suoraan laatikkoon täyttötulpan paikalle.Suuri kiitos Erkille saamistani ohjeista.

kaitsu47

David Brown : 1210
Viestien lukumäärä : 11
Paikkakunta : Salo

Takaisin alkuun Siirry alas

990 Impletatic Empty Vs: 990 Impletatic

Viesti  erkki Ti Loka 18 2022, 11:26

Ole hyvä. Viestin perusteella päättelen, että olet tekijämiehiä.

Pumppujen kohdalla on ollut nouseva hintakehitys. Mahdollisesti uusia tehdään jossain Intian suunnalla pieniä määriä. Selectamaticien pumppuja myydään selvästi halvemmalla, mutta sen kanssa implematicin venttiilipakettia ei saa pelittämään eikä selectamaticin venttiilpakettia saa impleen sopimaan.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5034

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa