Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Taavetista hinta-arviota?

4 posters

Siirry alas

Taavetista hinta-arviota? Empty Taavetista hinta-arviota?

Viesti  Deivid.b Pe Toukokuu 06 2022, 14:15

Elikkäs mulle kulkeutu tuommonen hyväkuntonen 990 -66 taavetti, jossa on kiinni ukkomestarin kaivuri ja kokotelat.
Osaisko joku heittää suuntia antavaa hinta-arviota laitteelle? Mitkä jutut tuossa on ne tärkeimmät, mitkä eniten vaikuttaa hintaan ja mitä kannattaa selvittää ennen myyntiä jotta ei mee alihintaan.
En tiedä mitään näistä vehkeistä joten siksi kaikki tiedot on tarpeen.

Deivid.b

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Taavetista hinta-arviota? Empty Vs: Taavetista hinta-arviota?

Viesti  erkki Pe Toukokuu 06 2022, 15:48

Noin vanhojen koneiden arvo riippuu oikeastaan vain koneen kunnosta. Jos ei ole omaa kokemusta kuokkakoneesta, niin pyydä mukaan joku, joka on ennenkin kaivellut ja testatkaa peli. Nykyaikaisella pyörivillä koneilla töitä tehneiden arvostelukyky ei ole oikeaa laatua lähes viisikymmentä vuotiaan tekniikan arviointiin, mutta joka on ukkomestarilla kuokkinut vaikka Majoriin tai Nuffiin kiinnitettynä, jotka olivat aikoinaan yleisimmät peruskoneet, osaa sanoa koneen kunnosta nopeasti jotain.

Romusta taitaa saada jopa 300 euroa tonni, joka lienee yhdistelmän pohjahinta, eli vajaat pari tonnia, mutta jo traktori käynnistyy kohtuudella ja käy ilman isoja savuja tai kolkutuksia ja kaivurissa on voimaa tallella, vaikka olisi tapeissa väljyyksiä ja jostain tihkuaisi öljyä yms. ajan tuomaa piirrettä, niin kai käypä hinta on tuplasti romuarvon verran, hyvästä yksilöstä enempikin.

Jos kaivuri on elinkaarensa päässä, sillä ei ole kuin romuarvo mutta traktoria voi joku vielä tarvita, taikka sitten päinvastoin, jolloin käypä arvo voi jonkin verran ylittää koko koneen romuarvon. Jonkin verran pitää olla ruuvaajan vikaa joka tapauksessa jos tuommoisen hankkii kotitarpeiksi. Samaten pitää löytyä halukkuutta maksella uusista osista, letkuista, sylintereiden tiivisteistä ym. ym. tarpeen mukaan juoksevia kuluja. Ittellä on ollut kymmenkuntavuotta Kurpan konepajan tekemä pikkukuokka 990:n perässä ja ihmeen paljon sillä on paikkoja kohenneltu vuosien mittaan, siis sellaisia pikku juttuja, joita varten ei viitsi kutsua ammattilaista kehiin.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5034

Takaisin alkuun Siirry alas

Taavetista hinta-arviota? Empty Vs: Taavetista hinta-arviota?

Viesti  AJ_DB990 La Toukokuu 07 2022, 18:16

Alkoi kiinnostamaan tämä kaivuriaihe sen verran, että lainaan tätä ketjua kysymykseeni: Onko 990 selectaan saatavilla minkälaisia kytkettäviä minikaivureita muutamalla satasella? Tuollainen Ukkomestari on turhan järeä pihakäyttöön.Tarviikos sellainen monimutkaisia liitäntöjä, vai riittääkö perus peräkärrin hydrauliikkaliitäntä?
AJ_DB990
AJ_DB990

David Brown : 990 Selectamatic -66
Viestien lukumäärä : 82
Ikä : 42
Paikkakunta : Janakkala

Takaisin alkuun Siirry alas

Taavetista hinta-arviota? Empty Vs: Taavetista hinta-arviota?

Viesti  erkki Su Toukokuu 08 2022, 07:10

Kyllä kunnossa olevista maatilakaivureista joutuu maksamaan enemmän kuin satasia. Toisaalta niistä jotkut ovat melko suorituskykyisiä pelejä, joille pitää tehdä runkosovitteet ettei yhdistelmä ihan leikistä suutu. Mara 2000 ja Emma ainakin ovat jo kaivureiden sukua, Pehtoorista ei ole tutuilla kokemusta mutta kelpo pelin näköinen on sekin. Bobcattiin tarkoitetulla kuokallakin tekee monenlaista mutta sekin on parasta laittaa apurunkoon kiinni. Nuo maatilakaivurit toimii traktorin hydrauliikalla ihan hyvin kun ei ole kiire minnekään.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5034

Takaisin alkuun Siirry alas

Taavetista hinta-arviota? Empty Vs: Taavetista hinta-arviota?

Viesti  1690 metsä Su Toukokuu 08 2022, 10:25

Joitakin vuosia on ollut tarjolla myös kiinalaisia "maatilakaivuria". Niitä on tarjoilu ainakin Kellfri ja IKH. Hintaluokassa alle 4000, eikä ne käytettynä
ainakaan kalliimpia voi olla. Uuden kiinalaisen voi saada halvemmalla, kun vanhan kotimaisen. Yllättävän kovia hintoja on vanhoilla maatilakaivureilla.
Tietysti kunto vaikuttaa hintaan.
Nuo kiinalaiset ei ole ihan samaa kokoluokkaa kun kotimaiset, mutta kyllä niilläkin maata rapsuttelee.
Kiinalaisissa taitaa olla aina myös voimanottoakselin päähän istutettava pumppu

1690 metsä

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 653

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa