Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DB25D Nostovarret

5 posters

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Siirry alas

DB25D Nostovarret - Sivu 2 Empty Vs: DB25D Nostovarret

Viesti  mattkau Su Marras 14 2021, 20:56

Näyttäisi ulosottovaihteen voiteluputkessa olevan sen verran tyhjään meneviä haaroja, että ei mikään ihme vaikka jostain imisi ilmaa.

TCU laitetaan päälle vetämällä käyttövipu nostolle TCU:n hallintavivun avulla. Sormipyörällä sitten säädetään TCU:n teho. Tämmöinen (teoreettinen) mahdollisuus on, että TCU-venttiilin käyttövipu ei ole oikein ja se pitää TCU:ta päällä aina. Eli siis käyttövipu on irti venttiilistä joka on päällä aina.Silloin osa paineöljystä karkaa venttiilin kautta takaisin öljytilaan. TCU päällä nostoteho on vain jotain sata kiloa max, joka ei riitä nostamaan auraa maasta vaan keventää sitä ja samalla siirtää painoa etupyöriltä vetäville takapyörille. Selitinköhän tämän hankalasti.
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966, 1210 1974
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1413
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

DB25D Nostovarret - Sivu 2 Empty Vs: DB25D Nostovarret

Viesti  Make25D To Marras 25 2021, 21:30

Tänään täytin vaihteiston polttoöljyllä+1L 2t öljyllä ajelin pihalla jonkun aikaa edestakaisin Laughing toistaiseksi
ei vielä vaikutusta nostovarsien toimintaan.Taavetin panin peräpää vähän ylemmäs siinä toivossa että
likoaisi jumiventtiili auki,saas nähä tepsiikö tuo temppu. Embarassed

Make25D

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 22

Takaisin alkuun Siirry alas

DB25D Nostovarret - Sivu 2 Empty Vs: DB25D Nostovarret

Viesti  erkki Pe Marras 26 2021, 07:01

Juu, monenlaista kikkaa kannattaa kokeilla, mutta jos siitä ulosottovaihteen voiteluputkesta ei tule reippaasti öljyä kun vipu on lakuasennossa, niin pumppu ei pumppaa. Olisiko järkeä vielä kerran päästää öljyt ulos ja tarkistaa, että pumpun imusiivilä on ok ja imuputki ehyt? Systeemi on nimittäin sellainen, että pumppu pumppaa aina kun moottori käy ja kytkinpoljin on ylhäällä. Öljy menee silloin voiteluputkiston kautta takaisin öljypohjaan. Kun vipu käännetään nostoasentoon, se sulkee ohivirtausventtiilin, jolloin öljy ei enää pääse voiteluputkistoon, vaan menee takaiskuventtiilin kautta sylinterilinjaan. Kun varret tulee ylös, niin öljy laitetaan kiertämään taas takaisin laatikkoon.

Jos tuo edellä mainittu ohivirtausventtiili ei sulkeudu syystä tai toisesta, niin kaikki pumpun tuottama öljy kiertää voiteluputkisto kautta ja silloin se pitää näkyä voiteluputken päässä.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4717

Takaisin alkuun Siirry alas

DB25D Nostovarret - Sivu 2 Empty Vs: DB25D Nostovarret

Viesti  Pakki Pe Marras 26 2021, 08:03

Aikoinaan kaun sitten ehkä 60- luvulla tein huoltoa 25 taavettiimme. Muistan siinä yhden jutun. Kun rasvailin niveliä ja nostelin veto/nostovarsia tulin koneen seisoessa nostaneeksi käsin nostovarsia niin ylös kuin nousee mutta sitten tapahtui niin ettei ne laskeneetkaan alas ei millään vaikka kuinka rynkytin. Ihmettelyä riitti aikansa kunnes lopulta irroitin koko nostoakselin ja syliterin päädyn. Siinä näkyi että se pyöreä pulikka joka nostomännästä työntää vipuja nousemaan oli muljahtanut pois männän pesästä ja nojasi sylinteri päässä reunaan. Muuten ei ollut rikki. tajusin ettei varsia pidä käsin nostella. Samalla kuitenkin irroitin männän ja vaihdoin nahkatiivisterenkaat jne.
Pakki
Pakki

David Brown : 4 taavettii 2 ford
Viestien lukumäärä : 399
Paikkakunta : Häme

Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa