Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

selectan pudotusventtiili

2 posters

Siirry alas

selectan pudotusventtiili Empty selectan pudotusventtiili

Viesti  erkki La Syys 19 2020, 11:13

Selectamatic- hydrauliikkaan tuli mukaan ainakin pohjoismaihin tuotuihin koneisiin pudotusventtiili, jolla saa nopeutettua tyhjien nostolaitteiden laskeutumista kun öljyt ovat kylmät ja viskoosit. Sehän on ihan näppärä keksintö. Kun venttiilin kääntää ja nostaa ylös, niin jousipaine pito/laskuventtiilin päällä pienenee ja venttiilin kara nousee ylös herkemmin. Erityisesti, jos on kippikärryssä suuri sylinteri, nopeuttaa pudotusventtiili lavan laskeutumista pakkaskelissä oikein huomattavasti.

Pudotusventtiilin mukana tuli kuitenkin lisää kuluvia 0-renkaita. Jos venttiiliä käytetään paljon ja 0-renkaat kuluu, voi nostolaite alkaa "pilkkimään" kun öljy vuotaa sisäisesti venttiilin läpi. Vastikään tuli korviin juttu 996 -traktorista, jossa nostot oli menneet voimattomiksi ja varret laskeutui kun ulosoton kytkimen veti auki. Vian aiheutti kuuleman mukaan loppuun kuluneet pudotusventtiilin 0-renkaat.

Tiedoksi vaan.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Takaisin alkuun Siirry alas

selectan pudotusventtiili Empty Vs: selectan pudotusventtiili

Viesti  OlleK La Syys 19 2020, 13:18

Pudotusventtiilin O-renkaat kuluvat nopasti jos venttlli jätetään lukitsematta ala-asentoon. Tällöin käy nimittäin niin, että "tappi" liikkuu koko ajan ylös ja alas pitoventtiilin liikkeiiden mukana kun nostolaitetta käytetään., Suurempi laskunopeus saadaan aikaan sillä että pitoventtilin jousi kuorma pienennetään kun jousen vastin nousee ylös jolloin venttiilikara pääsee avautumaan enemmän.

OlleK

Viestien lukumäärä : 1522

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa