Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

david brown 990 selectamatic v.1970

2 posters

Siirry alas

david brown 990 selectamatic v.1970 Empty david brown 990 selectamatic v.1970

Viesti  koivuma03 Su Loka 23 2016, 15:11

Nostolaite ei nosta kun laittaa takakuormakauhan täyteen, olen pudotus- ja ohitusventtiilin avannut ja puhdistanut , kokeillut ,että nostaa öljyä
( tuli kunnolla) kun on ohiventtiili pois paikaltaan. Tyhjänä kyllä nousee ,samoin perälevy ja aurat. Olisiko kellään yksittäisiä kuvia pudotus ,- ohivirtaus, y.m. venttiileistä, mulla on kyllä kuvia koko paketista.
Vielä tämä olisiko tcu-säätimen alla olevista vivuista tarkempaa kuvaa. Siinä epäkeskossa ei se lovi ole aivan kärjessä .Samoin tämä hitaan ja nopean lasku oikealla puolella edessä , ei toimi. Ja sielä istuimen vasemmalla puolella olevan säätimen alla jotain ,mitä pitäisi uusia.

koivuma03

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 4

Takaisin alkuun Siirry alas

david brown 990 selectamatic v.1970 Empty Vs: david brown 990 selectamatic v.1970

Viesti  erkki Su Loka 23 2016, 17:36

Jos ohivirtausventtiili on puhdas niin kyllä vähävoimaisuus on aika varma merkki siitä, ettei pumpun paineet ole enää tallessa. Paineet saa mitattua jos on käytettävissä mittari, mutta hyvin yksinertaisella kikalla saa tarkistettua missä mennään. Se käy niin, että avaat ohivirtausventtiilin ja laita siellä oleva jousen tilalle jäykkä tappi, joka on jousta hiukan lyhyempi, niin, että tulpan saa paikalleen mutta tulppa ei kuitenkaan kiristä tappia pohjaa vasten. Tällä viritelmällä nostolaite nostaa sen mihin pumpun paine riittää. Kunnossa oleva pumppu vetää traktorin etupään irti maasta vaikka siellä olisi aika reilusti lisäpainojakin.

Jos tuolla tappitestillä nostoon tulee selvästi lisää puhtia niin vikaa pitää etsiä sitten venttiilipesän alueelta.

TCU säätövipu kysymys ei minulle auennut. TCU:ta käytetään nostolaitten käyttövivulla. Jos tarkoitat nokkalevyllä sitä levyä, joka on nostoakselin oikeassa päässä, se on asennonsäätötunnistin.  

Laskeutumsnopeuden säätöruuvissa on vanhoissa traktoreissa usein sellainen vika, että säätöakselin kärjestä on kartio katkennut.

Istuimen vasemmalla puolella on kolmitieventtiili, jonka kautta paineöljyä saa ulkopuolisille sylintereille. Mikä siinä tuntuu olevan vikana? Yleensä se liikkuu kevyesti ja naksahtaa pysähdyskohdissa.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa