Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DB 880 -62 nostovipu löysä

2 posters

Siirry alas

DB 880 -62 nostovipu löysä Empty DB 880 -62 nostovipu löysä

Viesti  Jompe Ke Syys 28 2016, 15:05

-62 Implematic 880 kyseessä.
Meni nostolaitteen käyttökahva (kuvassa nro 2) löysäksi, eikä sitä käytellessä enää nostolaite pelitä. Aiemmin kahva tuntui aika jäykältä käyttää.
http://partstore.caseih.com/us/parts-search.html#epc::mr48582ar980269


Takaa toisesta vivusta (kuvassa nro 6) nostolaite toimii.
http://partstore.caseih.com/us/parts-search.html#epc::mr48582ar988868

Yritin ottaa tuota käyttövipua irti, mutta ei pienellä väkivallalla irtaantunut. Avasin tuon kopan nro 26, mutta en vielä keksinyt missä vika. Onko ideoita missä vika piilee?

t. Jompe

Jompe

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

DB 880 -62 nostovipu löysä Empty Vs: DB 880 -62 nostovipu löysä

Viesti  erkki Ke Syys 28 2016, 15:32

Tuo käyttövipu liikuttaa kopan sisällä vetovastuksensäätöventtiiliä, joka ei kyllä ole jäykkä liikuttaa eikä muutenkaan todennäköisesti syypää ongelmaan. Vivun takana pitäisi lohkosta pilkottaa tappi, joka painaa vipua "kantapäähän" . Tuo tappi painaa taka-akselin sisällä olevaa vivustoa, joka liikuttaa nostolaitteen venttiililejä ulosottokotelon sisällä olevan pumpun päällä. Koeta jollakin konstilla houkutella sen tapin pää näkyviin ja öljytä se.

Tuo pikkuvipu takana ei ole nostolaitten hallintavipu, vaan "override control". Laakeripesän vierssä luukun takana on eräänlainen "rotanloukku", joka napsauttaa pumpun vapaakierrolle kun nostolsite on noussut yläasentoon. Kipin ulosottoa käyttäessa se kuitenkin tekee sen ongelman, että nostolaite nousee ensin ja koska pumppu napsahtaa vapaakierrolle, kippiin ei saa tulemaan painetta. Tuo override control on sitä varten, että kun se on vedettynä oikealle ja käännettynä eri asentoon, rotanloukku jää napsahtamatta ja pumpusta saa paineen kippiin vaikka nostolaite on ylhäällä.

Kun nostovipu painetaan eteen, siis laskuasentoon, se vivun kantapäähän vastaava tappi painaa nostolaiteen laskuasentoon, jolloin varret laskeutuvat ja rotanloukku menee uudelleen vireeseen. Vanhemmuuttaan noissa usein kuluu sekä se tappi, että sen holkki ja kun tappi alkaa takerrella, se jää taakse, siis nostolaitteen laskuasentoon vaikka nostovipua kääntää taaksepäin.

HUH kun on pitkä ja epäselvä selostus: Lyhennettynä: nostovivun saranapisteen takana on tappi, joka pistää esiin taka-akselikotelosta. Todennäköinen vika traktorissasi on siinä, että tuo kyseinen tappi on jotenkin takertunut sisään ja sen seurauksena nostolaiteventtiili ulosottokotelon sisällä on jatkuvasti laskuasennossa. Kokeille naputtaa, taputtaa tai vetää tongilla tappi liikkeelle ja voitele se hyvin niin todennäköisesti alkaa taas toimia.

Avaa nostoakselin oikeassa päässä oleva luukku ja katso sen kautta tuon edellä mainitun rotanloukun toiminta. On tärkeää, että se loukku toimii, koska muussa tapauksessa ylös nousseen nostolaitteen linjaan jää pumpun täysi paine jurraamaan, mikä on omiaan kuluttamaan pumppua loppuun ihan ennen aikojaan.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Takaisin alkuun Siirry alas

DB 880 -62 nostovipu löysä Empty Vs: DB 880 -62 nostovipu löysä

Viesti  Jompe Ke Syys 28 2016, 16:13

Kiitoksia paljon nopeasta vastauksesta Very Happy
Pitääpä tutkia, kun töiltäni ehdin.

Jompe

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa