Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nostolaitevipu 1200

2 posters

Siirry alas

Nostolaitevipu 1200 Empty Nostolaitevipu 1200

Viesti  Taavettimies 1200 Ke Toukokuu 04 2016, 13:02

Moi,
Mistä johtuu, että kippikäytössä kippi ei tunnu laskeutuvan muuten kuin kiintoavaimella vivun päästä auttamalla eli vipu ei muuten mene ääriasentoon. Onko venttiiilssä jokin viallla?

Kiitollinen tiedosta, Taavettimies 1200

Taavettimies 1200

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 21

Takaisin alkuun Siirry alas

Nostolaitevipu 1200 Empty Vs: Nostolaitevipu 1200

Viesti  OlleK Ke Toukokuu 04 2016, 13:49

Laita valitsin asentoon TCU/ulkopuoliset, eli viiksi oikealla. Kippi nousee nyt, kun vedät vivun täysin taakse jousivoimaa vasten ja laskee kun työnnät vivun eteenpäin hieman liikematkansa puolivälin ohi. Jos työnnät vivun liian paljon eteenpäin, alkaa paine uudelleen nousta ja kippikin voi nousta jos lavalla ei ole kuormaa. Asennonsäätö ja vetovastussäätö, viiksi keskellä tai vasemmalla, ei ole tarkoitettu kipin tai muiden ulkopuolisten sylintereiden hallintaan. Jos vipu ei mene täysin eteen kaaressa, saattaa syy olla, että joku on korjannut nostolaitteen ja saanut voiteluputkiston käyrän väärään asentoon. Tämä estää välitangon liikkeet koska voiteluputki ottaa kiinni välitangon jouseen. Joskus on nähty myös itse tehtyä rajoitinta joka estää vivun liikkeen eteenpäin. Tämä "korjaus" on todennäköisesti tehty sen vuoksi, että käyttäjä ei ole ymmärtänyt TCU toiminnan, ja on tämän vuoksi rajoittanut vivun liikkeen siihen kotaan missä nostolaite / kippi laskee silloin kun TCU on valittu.

OlleK

Viestien lukumäärä : 1522

Takaisin alkuun Siirry alas

Nostolaitevipu 1200 Empty Kiitos, OlleK.

Viesti  Taavettimies 1200 Ke Toukokuu 04 2016, 22:41

Tuo TCU olikin keskiasennossa eli kippitoimintoa ajatellen väärässä asennossa. Enpä ehtinyt vielä testata, mutta varmaankin TCU-valintavipu oikealla toimii myös kippi oikein. Kiitos vielä ja mukavaa pitkää viikonloppua kaikille! TV Taavettimies 1200

Taavettimies 1200

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 21

Takaisin alkuun Siirry alas

Nostolaitevipu 1200 Empty Vs: Nostolaitevipu 1200

Viesti  OlleK To Toukokuu 05 2016, 07:35

Selvitetään vähän nimityksiä. Valintavivun nimi ei ole TCU, TCU on eräs nostolaitteen toimintatapa. Valintavivulla on kolme asentoa. Vipu vasemmalla; Vetovastussäätö valittuna. Vipu keskelle: Asennonsäätö valittuna. Vipu oikealle: TCU valittuna. Kirjaimet TCU tarkoittaa Traction Control Unit eli suomennettuna  "Vetokyvyn hallinnan yksikkö". Tämän toiminnan tarkoitus on säätää nostosylinterissä oleva paine niin, että osa maanpinnalla tai sen alla työskentelevän työkoneen painosta siirtyy traktorin takapyörille, jolloin renkaiden pitokyky paranee. TCU käytetään tämän lisäksi ulkopuolisten(kuten kipin) hallintaan koska toiminta on täysin riippumaton vetovarsien asennosta tai työntövarteen tulevista voimista. Nosto-, pito- ja laskuasennot ovat täysin traktorin käyttäjän hallittavissa.

OlleK

Viestien lukumäärä : 1522

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa