Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

1690 nostolaite

4 posters

Siirry alas

1690 nostolaite Empty 1690 nostolaite

Viesti  db1690 Ma Toukokuu 18 2015, 23:51

Missäköhän mahtaa olla vika kun nostolaitteet ei tahdo laskea sitten kirveelläkään? (jos haluaa saada nostolaitteen alas niin joutuu lukitsemaan jommankumman 2 toimisen lohkon päälle)
Ja vetovarret nousee kun yrittää laittaa työkonetta perään jos joku ei ole painona vetovarsien päällä.
Sitten kuumalla koneella tahtoo laskea takalevyn maahan.
mistä kannattaisi ruveta etsimään vikaa???

db1690

Viestien lukumäärä : 8

Takaisin alkuun Siirry alas

1690 nostolaite Empty Vs: 1690 nostolaite

Viesti  erkki Ti Toukokuu 19 2015, 06:13

Jos varret yrittää nousta tyhjillään kun nostovipu on edessä, varsinkin jos kierrättää konetta, se voi olla oire siitä, että on lukutusventtiilin (latching valve) hylsy lähtenyt kääntymään pesässään eivätkä hylsyn reikä ja venttiilipesän reikä ole enää kunnolla kohdakkain. Ensioireita voi olla tosiaan tuo, että vaikka varret ei nouse, ne eivät suostu laskeutumaan ilman kikkailua. Jos moottorin sammuttamalla varret laskeutuu normaalisti, niin se sopii oireisiin kuin nakutettu. Vikaa ei pysty korjaamaan ottamatta venttiililohkoa ulos. Se on kyllä kotikonstein korjattavissa.

Tuolla lukitusventtiilin oireella ei ole puolestaan osutta siihen, että varret pyrkii laskeutumaan kuumalla öljyllä. Siinä saattaa vuotaa pudotusventtiilin tiiviste tai jopa nostosylinterin männän tiiviste.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5044

Takaisin alkuun Siirry alas

1690 nostolaite Empty Vs: 1690 nostolaite

Viesti  db1690 Ti Toukokuu 19 2015, 12:23

Kiitos vastauksesta! Mutta missähän tuo lukitusventtiili piileskelee?

db1690

Viestien lukumäärä : 8

Takaisin alkuun Siirry alas

1690 nostolaite Empty Vs: 1690 nostolaite

Viesti  OlleK Ti Toukokuu 19 2015, 14:12

Mainitusta venttiilistä käytetään yleensä nimitystä nopeutusventtiiliä, ei lukkoventtiiliä. Tämä sen vuoksi, että venttiili nopeuttaa ja varmistaa ohivirtausventtiilin sulkeutumista. Venttiili sijaitsee venttipesäkkeen etuosassa, katso oheinen linkki http://partstore.caseih.com/us/parts-search.html#epc::mr68059ar1303708, viitenumero 22. Viitenumero 22 näyttää varsinaisen venttiilikaran, mutta kara liikkuu holkissa joka on lukittu paikallaan pesäkkeen rungon sisään Loctite holkkilukituksella. Holkki ei näy kuvassa, koska se ei ole koskaan ollut varaosana saatavana. Näihin osiin pääsee käsiksi vain irrottamalla venttiilipesäke joka puolestaan vaatii koko nostoakselin irrotuksen yhdessä pesäkkeen kanssa.

OlleK

Viestien lukumäärä : 1522

Takaisin alkuun Siirry alas

1690 nostolaite Empty Vs: 1690 nostolaite

Viesti  otsoni Ke Toukokuu 20 2015, 11:41

Taka-akselikotelon sisältä oikelta puolelta venttiili löytyy.Joutuu tosiaan nostoakselin irrottelemaan, kuten Olle mainitsi ja oikea tankki pois että pääsee mukavasti nostolaitevivun mötikän poistamaan, jotta saa painepuken irti venttiilistä.Mutterin kierrokset mieleen, kun ohjaustangon irrottelee.Ventiilissä on myös vaihteistonvoiteluputki kiinni.Sille on kiristyspultti valun sivussa. Ventiili itsessään lähtee taaksepäin nostoakselin kannakkeen kanssa.Muistin varasta näitä kirjoittelen, jokunen vuosi jo kun viimeksi tarvinut irrotella, joten on siinä varmaan muutakin huomioitavaa.Linkissä noita säätöohjeita.Linkki löytyy myös muuta keskustelua osiosta käyttäjältä.
http://www.ramin.fi/DB/

otsoni

Viestien lukumäärä : 430

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa