Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

David Brown 25D syöttöpumppu vuotaa

2 posters

Siirry alas

David Brown 25D syöttöpumppu vuotaa Empty David Brown 25D syöttöpumppu vuotaa

Viesti  DB Martti Ke Elo 06 2014, 11:49

Morjensta kaikille. Kysymys olis kuvassa oleva vuotokohta, toi missä letku lähtee on nasta ja siinä pieni pätkä putkea joka vaikuttaisi olevan poikki??, ilmeisesti se olisi jokin ylivuoto tai jokin muu sellainen, kysymys kuuluukin että onkos pumppu sökö, sisäistä vuotoa vai onkos paikat väljiä, koska tuosta tuleepi naftaa läpi, letku menee 1L teräketju öljypurkkiin, ja täyttyy kyllä nopeesti, mutta haluaisin että vuotoa ei olisi, joten pitääkö alkaa värkkäämään pumppu auki, vai olisiko helpompaa että tuolle putkelle laittaisi vaikka paluun takasin tankille tai jonnekin putkistoon. Ja jos putki kuuluu jatkua johonkin niin voisko joku ystävällisesti laittaa vaikka kuvan siitä miten putki kuuluu olla.Taavi on nyt korjauksella, kuitenkin kävi ja kukkui hyvin, ainakin minun mielestä, vaikka vuotoa olikin.Toivottavasti linkki pelaa Very Happy https://imageshack.com/i/ip3BFoEaj

DB Martti

Viestien lukumäärä : 9

Takaisin alkuun Siirry alas

David Brown 25D syöttöpumppu vuotaa Empty Vs: David Brown 25D syöttöpumppu vuotaa

Viesti  taavettimies To Elo 07 2014, 19:47

Tuosta putkesta ei kuulu tulla polttoainetta, se on pumpun voiteluöljyn ylivuotoputki. Pumppu todennäköisesti vaatii jonkinlaista remonttia mutta kun tuollaisen vanhemman pumpun vie pajalle niin omakohtaisien kokemuksien mukaan kustannukset on tuhannen euroa tai korkeintaan vähän alle. Tälläisen harraste koneen pumpun remontinteko tarve riippuu siitä kuinka paljon putkesta tulee öljy/nafta seosta ja käykö kone muuten normaalisti. Oletko vaihtanut pumppuun kertaakaan öljyjä?

Pienessä vuotuisessa käytössä kannattaa vaihdella öljyjä usein ja jättää pumppuremontti välistä jos kone muuten käy tasaisesti eikä öljyt sotkeennu löpöllä merkittävästi vaihtovälin aikana joka voisi olla  tässä tapauksessa monta kertaa normaalin moottorin öljynvaihtovälin aikana. Öljymäärä on niin pieni että kustannus ei ole juuri minkäänlainen mutta uuden öljyn valuttelu pumppuun on melko hidasta puuhaa.

Jos sieltä vuotaisi pelkkää öljyä niin ylivuotoputkea voi hieman taivuttaa ylöspäin jotta pumpun öljytaso on varmasti oikealla korkeudella. Mutta ehjä syöttöpumppu ei laske löpöä öljytilaan. Koita vielä tekohengitystä öljyn avulla, voi olla ettei öljyjä ole vaihdettu pitkään aikaan ja öljytila on ajan myötä täyttynyt löpöllä. Täyttöproppu on kuusio kantainen ja sijaitsee pumpun ylöosassa ja täyttötulppa osoittaa suoraan ylöspäin.
taavettimies
taavettimies
Ylläpito

David Brown : 25D
DBTCF:n jäsen nro : 18
Viestien lukumäärä : 1479
Paikkakunta : Etelä-Karjala Lappeenranta

Takaisin alkuun Siirry alas

David Brown 25D syöttöpumppu vuotaa Empty Vs: David Brown 25D syöttöpumppu vuotaa

Viesti  DB Martti Pe Elo 08 2014, 11:41

joo kiitosta vastauksesta, ei tosiaan ole minun aikana vaihdettu ollenkaan, ajossa se ei ole ollutkaan varmaan 6vuoteen, laitettiin ajoon hetkeksi vaan remontti kutsui taas joten ei sillä ole ajettu ilman pumpun öljyjä kuin sellanen 3km eli vain sen jumittuneen kytkimen irrotuksen ajaksi. Alanpas vaihtelemaan öljyt siihen niin sittenhän tuota tietää tarkemmin.Niin ja tosiaan ei tuo taavi ole minulla ollutkaan vasta kuin 5 vuotta ja siitä koko aika oleskellut suojassa ja remontin alla eli ajoon pitäisi saada joskus. Very Happy
Joo elikkäs kumpi noista se on
https://imageshack.com/i/iqhdtnZzj

sen noista ohjekirjoista ymmärsi että ylempi on breather(to pneumatic qovernor) ja ainakin itellä eroaa kuvasta siitä et siinä on pultti, sen tarkoitusta en tiiä, kuuluuko edes siinä olla vai onko joku tehnyt "remppaa"

DB Martti

Viestien lukumäärä : 9

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa