Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tuppisovite

4 posters

Siirry alas

Tuppisovite Empty Tuppisovite

Viesti  Late885 Su Kesä 15 2014, 15:21

Talvella mietin sitä soviteprojektia ja nyt kun oli aikaa ni väsäsin "pahvimallin" taavetin perään. Jos nyt tuo kuva näkyy ni voiko sen tehdä noin yksinkertasesti vai pitääkö sen olla niin järee että purkamisessa ja kasaamisessa menee aina päivä. Tarkotus siis että se on talvet kiinni ja kesät irti. Jos tarviaa ni saa alta tuntiin päälle ja pois.
Tuppisovite 307njba
Late885
Late885

David Brown : 885 -73 ja 1390 -82
DBTCF:n jäsen nro : 30
Viestien lukumäärä : 52
Paikkakunta : Pm/(Srj)

Takaisin alkuun Siirry alas

Tuppisovite Empty Vs: Tuppisovite

Viesti  OlleK Su Kesä 15 2014, 18:15

Jos tarkoitus on ripustaa metsänosturia tai kaivinkonetta vastaava laite perään, on kuvan mukainen rakennelma täysin riittämätön. Vetovarsien korvakkeet ja nostoakselin "kynkä" varret ottavat vastaan koko kuorman, eikä niitä ole suunniteltu tällaiseen tehtävään. Lopputulos on suurella varmuudella kalliit remontit, jos esittämäsi ratkaisu käytetään ensin mainitsemani tarpeisiin. Valuosien pettäminen voi lisäksi aiheuttaa vakavia vaaratilanteita, kun työkone ja siinä oleva taakka irtoaa traktorista. Tuppisovite tulee rakentaa niin, että runko on kiinni takasillan alla ja pyöränvälitysten pulteissa ja niin, että tuki jatkuu moottorirunkoon asti. Tähän kiinteään runkoon tehdään "tupet" takapäähän, joihin työnnetään työkoneessa olevat "jalat" Tuppisovitteet jäävät siis koneeseen kiinni, kun työlaite irrotetaan. Oikein suunniteltu tuppisovite mahdollistaa vetovarsien pitämisen kiinni. Vetovarsiin, työntövarteen tai näiden kiinnityspisteisiin ei pidä kiinnittää mitään muut, kun niihin tarkoitetut osat ja nostolaitteeseen ei pidä kiinnittää muuta, kun siihen suunniteltua maataloustyökoneita.

OlleK

Viestien lukumäärä : 1522

Takaisin alkuun Siirry alas

Tuppisovite Empty Vs: Tuppisovite

Viesti  Late885 Su Kesä 15 2014, 18:44

Näinpähän attelin jotta se on hiukka köpönen. Systeemin pitäs kuitenkin olla sellanen ettei siellä takana ole mitään ylimäärästä kun nosturi ei ole koneessa kiinni. Siis pitää ilmeesesti tehä runkoraudat niin että sovite katkiaa taka-aksilan kohdalle. Kuten siis tuossa Jaken sivuilla olevassa piirroskuvassa.
http://www.jake.fi/6
Late885
Late885

David Brown : 885 -73 ja 1390 -82
DBTCF:n jäsen nro : 30
Viestien lukumäärä : 52
Paikkakunta : Pm/(Srj)

Takaisin alkuun Siirry alas

Tuppisovite Empty Vs: Tuppisovite

Viesti  TIKO To Kesä 19 2014, 09:57

Katopa galleriasta tai vanhoista jutuista pitä löytyä kuvat 1690 sovitteista jotka itse tein. Ovat kestäneet! nostolaitteita voi käyttää jne vaikka nosturi päällä. En kyllä kesäksi ottaisi pois tuota, koko ajan jotain pientä nostelua.. Vaikka ampiaispesien täyttämän halkokasan siirto! Very Happy 
TIKO
TIKO

David Brown : 1390, 1494-4HS+ Isme 140,1690HS (osina),1690T-4,1594-4HS
DBTCF:n jäsen nro : 54
Viestien lukumäärä : 894
Ikä : 46
Paikkakunta : Nastola

Takaisin alkuun Siirry alas

Tuppisovite Empty Vs: Tuppisovite

Viesti  erkki Su Kesä 22 2014, 09:59

Minulla on omatekemä apurunko 990:ssa maatilakaivurin kiinntystä varten ja se on kyllä pysynyt kiinni ja kestänyt kuokkia ihan hyvin.
Lyhyesti kuvattuna apurunko on sellainen, että siinä menee traktorin alta teräspalkit etupäähän siten, että aisat lukitaan poikittaisella akselitapilla etupäässä olevaan 31 milliseen reikään. Takapäässä aisat on kiinnitetty vetovarsien etupään korvakkeisiin, mutta aisat tulevat niin pitkälle taakse, että varsinainen kannatus tulee vetokoukkuun poikittaisen palkin avulla. Kun kuokan ensin irrottaa niin apurungon saa pudotettua pihaan muutamassa minuutissa. Apurunkoa ei siten ole varsinaisesti pultattu traktoriin lainkaan, mutta tapitusten reijät on aika tarkasti oikean kokoiset, joten systeemi ei juurikaan klunksu käytössä.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa