Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Metsätraktoritaavetti

2 posters

Siirry alas

Metsätraktoritaavetti Empty Metsätraktoritaavetti

Viesti  mattkau Ke Marras 13 2013, 21:57

Palautetaanpas tämä puheenaihe. Ajelin viikonloppuna kasikuutosta Limingasta Ylivieskaan. Vihannin kylän kohdalla pongasin tien läheltä valakkataavetin, josta on tehty metsätraktori. Etupyörät on poistettu ja taakse on pantu samantapainen kärry ja nosturi kuin oikeissa kuormaa kantavissa metsäkoneissa. Tästä on ollut puhetta joskus aiemminkin, Erkki ainakin osallistui. Ajattelin vaan palauttaa mieleen ja kysäistä tietäneekö tämän sivun lukijat jotain koneen historiasta.

Ja Esko, joko sinulla on kuva tästä.
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966, 1210 1974
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1598
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Metsätraktoritaavetti Empty Vs: Metsätraktoritaavetti

Viesti  erkki Su Marras 17 2013, 15:51

Noita metsätraktoreita teki Kokkolassa joku firma silloin 70-luvun lopulla. Kärryssä ei ole vetoa, joten se on kevyemmän linjan koneita.
Tuossa Vihannin yksilössä on omistajan mukaan sellainen ongelma, että hylkii jotain vaihdetta pois päältä. Muuten toimii, mutta tuon hylkimisongelman vuoksi on ollut viime vuodet pääasiassa rantteella nostelemassa runkoja. Olen sen verran pysähtynyt tuota harvinaisuutta katsomaan, että se on minusta varsin näppärästi tehty kokonaisuus. Kärrin telipalkit siinä on antautuneet, mutta muuten näyttää olevan aika tavalla yhtä palaa.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5034

Takaisin alkuun Siirry alas

Metsätraktoritaavetti Empty Vs: Metsätraktoritaavetti

Viesti  erkki Ke Huhti 20 2016, 18:22

Tuo metsätaavetti oli eilen ohi ajellessa nähtävästi parekkeerattu niin syvälle pajukkoon, että se taitaa olla jo eläkkeellä.

Viitseliäs projektimies saattaisi saada sieltä mielenkiintoisen kohteen; en pysähtynyt kysymään, että olisiko kone myytävänä, kun ittellä ei ole sen kanssa proekteille mahiksia, mutta veikkaan, että kiinnostuneelle tuohonkin kysymykseen annetaan vastaus.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5034

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa