Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

996 hydrauli pumppu?

4 posters

Siirry alas

996 hydrauli pumppu? Empty 996 hydrauli pumppu?

Viesti  Taavimies Ti Elo 06 2013, 15:29

Hei onko kellään pistää tänne kuvaa mistä löydän hydraalipumpun david brown 996 traktorista. Sen tiedän että jossain takasillan kyljessä olisi kiinni mutta kuva kertoisi paljon Embarassed Very Happy

Toinen kysymys jos rakennan kyseiseen traktoriin nokka pumpun etukuormaajalle. tuotto pumpulla 20L/min 1000 kieroksella niin liikkuuko kauha tuolla mihinkään.
Onko myös niin että jos pumppua pyörittää 2000 kierrosta min niin tuotto kasvaa pumpulla 40L/min?

Taavimies

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 15

Takaisin alkuun Siirry alas

996 hydrauli pumppu? Empty Vs: 996 hydrauli pumppu?

Viesti  erkki Ti Elo 06 2013, 16:31

Eipä ole kuvaa, mutta selostus on yksinkertainen. Katso traktoria takaa. Keskellä on ulosottoakselin 6 -urainen pää näkyvissä. Se osa josta akseli törröttää, on kiinni taka-akselikotelossa noin 10 pultilla. Kun kyseisen kotelon ottaa pois paikaltaan, niin pumppu jää näkyviin tasauspyörästön kotelon takaseinään. Purkujärjestys: Öljyt pois, tunnistelijan vaijeri pois työntövarren korvakkeesta, vetokoukun kannatinlevyt pois ulosottovaihteen sivuilta, alipainetunnistin pois ulosottovaihteen mahapuolelta, pultit auki ja sitten hiukan suostuttelua että kotelo irtoaa ohjaustapeista, joiden varaan se jää kun pultit on avattu. Vaihdekotelo on hiukan raskaan sorttinen yksin käsiteltäväksi, joten taljasta tai alle mahtuvasta rullapöydästä on irrotuksessa/kiinnityksessä kovasti apuja.

Nokkapumpun asennus on omanlainen operaationsa, lähinnä kai säiliön sijoittelu tuottaa tuskaa jos nokkapumpun järjestelmän tekee kokonaan omilla öljyillään toimivaksi systeemiksi. En muista 100% varmasti, että mahtuuko pumpun käyttöakseli tulemaan jäähdyttimen alta vai pitääkö sillle raivata hiukan lisää tilaa. Sellaisenkin olen kuullut tehdyksi, että pumppu on asennettu ihan iholle kampiakselin hihnapyörään ja se mahtuu olemaan kokonaan jäähdyttimen takana. Jonkinlaisen telineen se kyllä vaatii että pysyy asemissaan. 20 kuution pumpulla tulee 20 litraa minuutissa 1000 kierroksella ja vastaavasti 40 l/min 2000 kierroksella. Noilla tuotoilla kuormain ei ole paljon sen nopeampi kuin traktorin omalla pumpulla, joten jos niin ison homman tekee, että nokkapumpun asentaa niin kyllä se minusta saisi olla vaikkapa 30 kuution yksikkö. Alkuperäisen pumpun tilalle en usko löytyvän samaan asemaan sopivaa isompaa pumppua. Jos tarvitsee isoa tuottoa niin itse kyllä miettisin ulosottoakselikäyttöistä pumppua.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Takaisin alkuun Siirry alas

996 hydrauli pumppu? Empty Kiitos Erkki

Viesti  Taavimies Ke Elo 07 2013, 10:14

Osaatko sano paljonko tuo nokka pumppu tarvisi öljysäiliölle tilavuutta (jos oma säiliö)

Ajattelin sikisi käyttää tuota 20L pumppua kun olisi siihen kaikki letkut ja värmeet hyllyssä ei tarvisi mitään investointeja tehdä sen suhteen Very Happy 
Vaikka eihän nuo kovin arvokkaita näyttäisi olevan jos siihen ostaisi toisenlaisen pumpun.

hmm.. Hihapyörällä oleva nokka pumppu toimisiko se? Tämä asia kävi minulla mielessä mutta alkaako remmi luistamaan helposti yms..
Minusta pumppu olisi hihnapyörällä toteutettaessa helpompi asentaa kun otaa huomioon tilat mitä on käytettävissä.
Muuten syyliäriä joutuisi siirtämään hiukan joko ylös päin tai eteen päin.
Hihnapyörällä pumpunhan saisi välitettyä niin että jos kone pyörii 1000kierosta/min niin pumppu pyörisi 2000 - 3000kierosta?
Tuki laakerit pitäisi vain pumpulle silloin tehdä. Pumpun akseli ei varmaan muutoin kestä suoraan siihen kohdistuvaa vääntöä?

Taavimies

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 15

Takaisin alkuun Siirry alas

996 hydrauli pumppu? Empty Vs: 996 hydrauli pumppu?

Viesti  erkki Ke Elo 07 2013, 10:33

Hihnapyörällä pumpun saa pyörimään, mutta tehontarvetta taitaa olla sen verran, ettei 2 kapeaa hihnaa taida riittää. Hammashihnalla saa tehoja enempi, mutta siihen maksaa komponentit ihan eri tavalla ja pyörät pitää olla hyvin linjattuna ja koko hoito hyvin suojattuna ettei mene roskia väliin. Rullaketju on yksi vaihtoehto, se vaan vaatii sitten jonkinlaisen voitelusysteemin ettei kulu osat loppuun ennen aikojaan, esim. saman tapaisen kuin moottoripyörien ketjujen automaattivoitelulaitteet. Nyrkkisääntö on, että säiliö pitäisi olla vähintään samaa luokkaa litroissa mitä pumppu työntää ulos, eli jos haluaa 40 l/min, niin 40 litran säiliö siinä kai suunnilleen pitäisi olla. Noita vaihtoehtoja on varmaankin mietitty monessa pajassa aikojen saatossa ja useimmiten on akselivetoiseen nokkapumppuun päädytty. Jäähdyttimen alasäiliöön pystyy tekemään tunnelin, jonka alta pumpun käyttöakselin saa mahtumaan, mutta minusta sekin vaihoehto kannattaa puntaroida, että jos jäähdytintä siirtää muutaman sentin eteenpäin ja laittaa pumpun suoraan kampiakselin jatkoksi. Kun tuulettimessa on tunneli niin jähdytysilmaa riittää kyllä. Hihnapyörään tarvii porata muutama reikä, että siihen saa kiinni kytkimen ja pumpun kiinnitystä varten pitää tehdä levy, jonka saa pultattua runkopalkkeihin. Aika ahdas paikka on kyllä silti.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Villempi likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

996 hydrauli pumppu? Empty Vs: 996 hydrauli pumppu?

Viesti  1294 Ke Elo 07 2013, 21:26

Samaa nokka-pumppu suunnitelmaa olen myös miettinyt ja kun tuo 1294 on kai aika pitkälle sama kuin 996.Onko kukaan sovittanut 1390:n nokka-pumppua näihin em.malleihin,eikö sekin ole rungoltaan samanlainen.siinä on pumpun imupuoli otettu alta,siitä missä 996:ssa on imusihti.ei tarttisi tehdä mitään lisä säiliöitä kun löytäis purkaamolta 1390:n imuputket ja sen imusihdin pöntön.ei toki voi isompaa pumppua laittaa kun 1390:ssä ettei pumppu ala kavitoimaan,koska ei sieltä alta oikein isoa putkea saa mahtumaan pumpulle asti.eikös se 1390:n pumppu ole vähän isompi kuin näissä 1294 ja 996:ssa,sen jo luulisi riittävän etukuormaajalle jos ei sitä muuhun käytä.saisihan siitä ek:n lohkolta jatkettua taaksekin lisä-lohkoille paineen joka ei olisi riippuvainen ulosoton kytkimestä.1390:ssä on toki erillinen painesuodatin perässä,mutta saisihan tuohon nokka-pumpun jälkeen laitettua tarvike painesuodattimen johonkin väliin.mitähän tuo oma imusihti tykkää jos samasta paikasta otetaan nokka-pumpulle öljyt,kun se oma pumppu jäis sitte nostolaitteen käyttöön.onko kellään tiedossa syytä miksei tuo voisi toimia?1390:ssä pumput on ainakin kestäneet vaikka öljyt pitää imeä n.1,5m takaa ja nostaakkin 20-30 cm.riittääkö se perän öljymäärä 35l molemmille pumpuille?

1294

David Brown : Case 1294 -85
DBTCF:n jäsen nro : 024
Viestien lukumäärä : 15
Paikkakunta : Kauhajoki

Takaisin alkuun Siirry alas

996 hydrauli pumppu? Empty Vs: 996 hydrauli pumppu?

Viesti  erkki To Elo 08 2013, 06:51

En ole varma, että onko 1294:n etupala sama kuin 1394:ssa, että löytyykö sieltä kierrereijät pumpun kiinnitystä varten, mahdollisesti löytyy.
Tietääkseni noihin nokkapumppumalleihin on jälkiasenneltu 35 kuution pumppuja jotka ovat hyvin toimineet. Imuputki ei kavitoi koska kaksoispumpullisten mallien öljy tulee samalla tavalla mahan alta kuin yksipumppuisilla. Suuren tuoton probleema saattaa tulla vastaan nostolaitehydrauliikassa kun venttiilissä on aika pienet kanavat, saattaa pyrkiä öljyt lämpenemään. Ainakin nostosta tulee vikkelä jos ei muuta. Mielestäni kannattaisi harkita sellaista, että jos laittaa 1294:ään nokkapumpun, niin laittaa sen jatkoksi pelkästään ulkopuolisen hydrauliikan. Se vaatii sitten, että uuteen järjestelmään asennetaan myös ylipaineventtiili ja shokkiventtiili, mutta jos ulkopuoliselle hydrauliikalle asentaa myös uuden venttiililohkon, niin niissä saattaa tuo ylipainetoiminto olla sisäänrakennettuna. Jos uuden pumpun tuoton yhdistää vanhaan järjestelmään niin siellä on molemmat valmiina. Jos vanhan järjestelmän pumpun kytkee pois pelistä ja laittaa koko systeemin uudelle pumpulle, niin vanhan pumpun päällä oleva ylipaineventtiili on poissa pelistä. Nokkapumpullisissa malleissa ylipaineventtiili on haaroitetttu vahdelaatikon etupäähän, oikeaan reunaan. Vaihtoehtoja tuntuu olevan monia.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 5033

Takaisin alkuun Siirry alas

996 hydrauli pumppu? Empty Vs: 996 hydrauli pumppu?

Viesti  outsider To Elo 08 2013, 07:46

Tietääkseni loppupään 1290 on polttoaineen syöttöä lukuunottamatta sama traktori kuin 1390.
Joten purkaamolta vain hakemaan hilppeitä jos rakennella haluaa.
Taavetteja pystyy hyvin pitkälle rakentelemaan toisen tyypin osilla.

Kannattaisiko kuitenkin laittaa koko hydrauliikka pelaamaan nokkapumpulla ??

outsider

David Brown : 30C,950,990imp,1210,1200hybrid,1494,1694.1690T,1594hs
DBTCF:n jäsen nro : 5
Viestien lukumäärä : 1893

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa