Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

märkäkorva ja 25d

5 posters

Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty märkäkorva ja 25d

Viesti  karri To Syys 08 2011, 21:40

terves vaan kaikille !

eli menin sitte kuulemani mukaan ostamaan DB 25d:n ... kun en laitteesta mitään tiedä niin kyselen sitten täältä !
raggarit + hulivilit on tehneet tehtävänsä ja että rekkuleen saisi kotia niin pitää hommata takavanteet+renkaat . alkuperäisiä tuskin liikkuu markkinoilla hirveästi niin minkä muun mallin vanteet siihen istuu ? (saa kaupata jos lojuu sopivia nurkis )
mistä tunnistaa alkuperäisen moottorin ? latasin sen käyttöohjekirjan+ huoltokirjan ( kiitos hyvistä linkeistä ) ja niis oli kuvis rivipumppu ( ko.vehkees jakaja- ) . samoin kirjases puhuttiin puolipuristimesta mitä en "omastani" ainakaan vielä ole löytänyt , eli mahtaako olla kotoisin 900 mallista ? 1200 ketjus oli puhetta öljyjen ja tiivisteiden yhteensopivuudesta (?wtf?) mitä litkuja tuohon passaa laittaa , itte kun ajattelin ihan osuuskaupan normivalikoimaa ?
mitäs muuta kivaa ...
sähköt lienee +maadotteiset niinkuin kaikis vanhan hyvänajan brittivehkeis ?
ja jengat saman standardin mukaan eli joka tehtaalla omansa (melkein tongue )

näillä varmaan pääsee jo alkuun , pitää kysellä lisää kun saa laitteen omalle tontilla ja syventymään sen sieluun ...
karri
karri

Viestien lukumäärä : 6
Paikkakunta : peräseinäjoki

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  jusape To Syys 08 2011, 23:57

Ja kyseltävää tullee kenties riittämään.... happy märkäkorva ja 25d 246724 study lol!
jusape
jusape

DBTCF:n jäsen nro : 23
Viestien lukumäärä : 2583
Ikä : 52
Paikkakunta : Yläne

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  erkki Pe Syys 09 2011, 07:38

Minusta 25:n pulttijako on sama kuin Cropmasterissa, 30:ssä, 900:ssa, 950:ssä ja mahdollisesti 990;ssakin. Jos olet ostelemassa pyöriä niin mittaa pulttikehän halkaisija ja napaolakkeen halkaisija. Siitähän ne on helppo tunnistaa. Alkuperäiset takarenkaat taitaa olla 28-11/12.4. Jenkahommaa en tiedä miten se mahtaa 25:ssä mennä, mutta Taaveissa muistaakseni muuttui systeemi BS:stä tuumaiseen ISO -kierteeseen jossain vaiheessa. Eikös valuissa näkyvä U -merkki tainnut olla niissä koneissa, joissa on tavalliset UNC tai UNF -kierteet. Jos U-merkkiä ei ole niin siinä taitaa olla BS -standardin mukaiset kierteet. En muista ulkoa miten iso ero niissä on nousuissa tavallisen tuumakierteeseen verrattuna.

Ennenkuin hommaat mahdottomasti uutta tavaraa ympärille niin ota selvää onko moottori vielä herätettävissä. Noin vanhoissa koneissa on lohkovauriot yleisiä, siis on halkeamia tai syöpymiä jotka vuotaa nesteet öljytilaan. Ehyttä 25D:n moottoria ei löydy purkaamolta kuin hyvin harvoin, ne on jo niin vanhoja vehkeitä ettei niitä taidetta ottaa purettaviksi ollenkaan. Huhu kertoo, että Suomeenkin on tullut joitakin ihan viimeisiä 25:ia jakajapumpulla, joten moottori pitää tunnistaa jostain muualta. Siihen taitaa sopia heittämällä moottori samoista traktoreista kuin takapyörät ja lisäksi 850:stä.

Jos moottori on kunnossa niin kaikki muu on sitten helopmpaa siitä eteenpäin. Tosin onhan noihin vaihdettu pikku dieselkoneita autoista, korviin on tullut ainakin Mersun, Hiacen ja Isuzun konesovitukset ja itse olen nähnyt yhden jossa oli Peugeotista napattu mylly.

Käytyetyillä osilla on nykyään kysyntää, joten jos menee moottori vaihtoon niin vanhan osat kannattaa myyskennellä eteenpäin tarvitsijalle.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4599

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  karri La Syys 10 2011, 10:15

kiitos vastauksista .
moottori käy ja kukkuu ja vielä melko nätistikin , tosin lohkoa on hitsailtu ... pitää vettä eikä öljyjen joukossakaan näyttäisi olevan mitään ylimääräistä ainakaan mittatikusta katsomalla .
toistaiseksi suurimmat viat on nostolaite joka tippuu heti alas kun ajossa painaa kytkintä ja toisenpuolen jarru ( myyjä muisteli että se jumitti ja että olis sit jossain vaiheessa ruuvaillut käyttötangot irti )
siitä nostolaitteesta en tiedä sen tarkemmin et mikä sitä risoo ,ensin ajattelin että venttiilit vuotaa mutta se vipu on sellainen et siinä on vain 2 asentoa , nosto ja lasku , eli sen saa lukittua yläasentoon (lasku?) rautalangalla ja kun sen vapauttaa niin se suorastaan jysähtää ala-asentoon . ihan kuin jousen vetämänä . katselin että ihan kuin sieltä vivun takaa lokasuojan puolelta puuttuisi joku vastajousi ?
vaikuttaako vetovastuksen säätö vai mikä-se-nyt-oli siihen ? siitä on käyttötanko irrotettu (syystä jota ei tiedä karhukaan ) .
vaihteiston ja perän kunnosta en vielä tiedä kun en oo ajanut metriäkään , jos siellä ei voitelu pelaa kuin nostolaitteen ollessa pitoasennossa ( jota siis nyt ei ole ) niin saattaa etten edes halua tietää missä kunnossa ne on. myyjä muisteli että ajon aikana jos käänsi nostolaitteen (oliko se nyt ) nostolle niin tasauspyörästö ikään kuin pyrki lukittumaan ...
kuullostaa aika vekkulilta Question

ruuveista en vieläkään tiedä mutta todella toivon 1.että ne on UNC tai UNF ja 2.että niitä kaikkia vuosien varrelle jääneitä ei oo korvattu millisillä ...

kirjoittaja jusape lähetetty To Syys 08 2011, 23:57
Ja kyseltävää tullee kenties riittämään.... happy study lol!

viimeistään tämä sai mut varmaksi että tuo traktori on saatava !!!
karri
karri

Viestien lukumäärä : 6
Paikkakunta : peräseinäjoki

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  erkki Su Syys 11 2011, 15:33

25:ssä on hydrauliikassa TCU -toiminto, joka sinun traktorista on nähtävästi otettu pois pelistä jos käyttövipuja on vain yksi. Itte en ole tuollaisen hydeä tutkinut, mutta kirjatietojen perusteella se on varsin yksinkertainen. Pumppu painaa öljyä aina kun moottori käy ja kytkin ei ole pohjassa. Kun nostovipua käännetään nostolle niin pumpulta voitelukanavaan menevä reitti sulkeutuu, jolloin paine ajaa öljyn takaiskuventtiilin kautta sylinteriin. Jos nostolaite ei pysy ylhäällä niin takaiskuventtiili ei pidä, putkisto vuotaa tai nostomännän tiiviste on rikki. Vetovastusäätöä siinä ei ole koskaan ollutkaan, mutta TCU painonsiirrolla saa lisää pitoa takapyöriin kyntöpellolla. TCU venttiili on se sormipyörä oikean kantapään takana ja tavallisesti sen kuuluu olla auki ruuvattuna.

Vaihdelaatikko ja perä noissa on lujia, laatikko mouruaa varsinkin isommalla puolella ja se kuuluu asiaan.

Jos tulevaisuudessa nostolaitteelle on paljon käyttöä niin kannattaa suunnitella ulkopuolisella apusylinterillä, yksikaraisella venttiilillä ja vaikka hihnapyöräkäyttöön kytkettävällä pumpulla toimivan yksinkertaisen nosto-pito-lasku systeemi. Alkuperäisenä nostovoimaa on ollut vajaan tonnin verran, mutta
kun pumppu on vanha ja nostomännässä on todennäköisesti metallinen rengas joka vuotaa niin kovin tehokasta siitä on vaikea enää saada. Ainakin nosto sylinterin kunto kannataa tarkistaa jos vaikka mäntään kannattaisi sovittaa nykyaikainen nylon tiiviste.erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4599

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  jusape Su Syys 11 2011, 18:36

No sehän on mukava jos saa yllytettyä hyvän harrastevermeen kimppuun..... cheers Laughing
jusape
jusape

DBTCF:n jäsen nro : 23
Viestien lukumäärä : 2583
Ikä : 52
Paikkakunta : Yläne

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  karri Su Syys 11 2011, 21:12

meni nimitykset sekaisin ... eli tarkoitin sitä TCU:ta . on se vipu siinä ja käyttötanko menee siihen säätöpyörän viereen mutta se tanko on irti ja sitä ajattelin että johtuuko sen nostolaitteenn vivun käytös juuri siitä syystä . käsittääkseni sen pitäisi pysyä siinä keskiasennossa ominvoiminkin . mut mitäs tosta , jos värkillä on ikää 55 vuotta niin eikö pikkuviat oo ihan sallittavissa .

juu , se vaihteisto todellakin pitää ihan käsittämättömän älämölön . tarkoitus on huomenna hakea öljyä sinne lootaan + koneeseen ja vaihtaa ne ja sitten parin tunnin käyttelyn jälkeen vaihtaa vielä uudestaan ... nykyiset öljyt ja suodattamet on vissiin perua kultaiselta -80 luvulta.

tämän päivän opetus oli : muistan kun isoisä aikoinaan vaihtoi fordsoniin renkaita niin ( sekin kultaista -80 lukua) mummo sanoi että mun ei saa mennä ulos . nyt tiedän miksi . huomenna rengasliikkeeseen ja toivottavasti illalla on vehje jo omas pihas .
karri
karri

Viestien lukumäärä : 6
Paikkakunta : peräseinäjoki

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  erkki Ma Syys 12 2011, 08:52

Jos voimansiirto suorastaan jyrisee niin siellä voi olla laakereita väljänä. Jos tarkoitus on huuhtoa laatikko ennen uuden öljyn laittoa niin huuhteluun sopii polttoöljy ihan hyvin. Se on halvempaa ja irrottaa tehokkaasti vanhoja kerrostumia. Jos traktorilla ei vedä mitään raskaampaa niin sillä voi ihan hyvin ajella huvia polttoöljyt laatikossa.

TCU -venttiili kuristaa öljyn virtausta sylinterin tyhjennyslinjassa. TCU painonsiirto toimii niin, että pumppu painaa koko ajan uutta öljyä sylinterilinjaan ja samanaikaisesti sieltä päästetää toisesta päästä paineista öljyä sopivasti ulos. Kun TCU säätöpyörä on sopivasti säädetty niin nostolaitteeseen kiinnitetyn kyntöauran paino on nostolaitteella mutta nostovoimaa ei kuitenkaan ole niin paljoa että aura nousisi maasta.
Systeemi oli aikoinaan patentoitu ja sitä mainostettiin markkinoiden tehokkaimpana hydraulisena painonsiirtona.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4599

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  mattkau Ma Syys 12 2011, 17:45

Jos en nyt ihan väärin muista niin aidossa 25D koneen lohkossa on tuntimittari istutettu sarven päähän missä bensaversiossa on virranjakaja. Niin tarkkaan on valut samanlaisia. Putkikoneen lohkon valua tehtäessä ei tarvittu kylkiin reikiä keernoja varten. Ainakin osaksi tästä syystä jäivät pakkasproput pois, ja sen kyllä Suomen talven eläneissä taaveteissa huomaa.

Puolipuristusvipu löytyy kannen etupäästä, vaakasuora nuppipäinen rautavipu, jos sellainen vaan sattuu siellä olemaan. On myös merkki 25D moottorin (kannen)) aitoudesta.

BSW ja UNC kierteiden suurin ero on kierteen harjakulmassa, BSW 55, UNC 60 astetta. BSW menee väljästi UNC reikään. Ainakin 1/4 tuumasella on sama nousu (Cortinan venttiilikopan UN ruuvit henkilökohtaisesti korvattu miljoonalaatikosta löytyneillä BS vastaavilla). Varmaan muitakin samannousuisia kokoja on.

Kuinka hyvin mahtaa löytyä suodattimia? 25D polttoainesuodattimet olivat alkuaan umpikopparakennetta. Ne varmaan voi korvata helposti CAV:n sillä joka paikassa käytetyllä mallilla, jos alkuperäistä ei löydy.

Nostolaitteen ylhäälläpysymistä auttaa nostoakselin vasemmassa päässä oleva säppi. Jostain syystä oikeassa päässä on säppi alhaalla pitämistä varten. Ohjekirjassa on kuitenkin muistaakseni merkintä ettei sitä tulisi käyttää.

matti
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966, 1210 1974
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1381
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  karri Ma Syys 12 2011, 22:17

on se sen oma kone , nyt kun tarkemmin ehti tutkimaan niin on se puolipuristinkin siellä , ei vain ensin kaiken lian keskeltä erottunut. muutkin tuntomerkit täsmää hitsailtua lohkoa myöden . ensirekisteröinti on ollut 1960 eli se on niitä "huhunmukaan tulleita" missä on jakajapumppu.
jotenkin noin se tais mennä nois tuumaisis , oli mulla joskus oikein lappu missä oli kerrottuna kaikki nousut + kulmat+ muut mutta se on ollut kateis jo jonkun aikaa . muistaakseni kopioin sen kopteri-moottoripyörä lehdestä ... lähinnä meinasin sitä että esim. 5/16 (muistaakseni) UNC ja M8 on pelottavan lähellä toisiaan . menee huulille ja asiaan vihkiytymätön remonttireiska vääntää voimalla loput . sitä lähinnä pelkään .
suodattimien ym kans voi tulla jännää , öljynsuodatinta ostaes myyjä toi 2 vaihtoehtoa ja niistä sai sitten valita sen kumpi enemmän miellytti silmää Smile eikös niistä ollut juttua jossain toisessa ketjussa , missä oli jotain puhetta että ikh poistanut jotain malleja luettelostaan tjn. ?
pitääpä laittaa sitä polttoöljyä mutta että oikein ajellakin se laatikos ? meinasin vaan nostaa takapään ylös ja vähän pyöritellä . siitä metelistä en sit tiedä että onko se normaali vai ei kun ei ole vertailukohtaa , aika näyttää kuinka toimii .
TCU:t sun muut tuntuu pelaavan ainakin kohtuullisesti , eikä se nostolaite tipu alas niin vauhdilla kuin myyjä väitti... oli muutenkin harvinaista kaupantekoa kun toinen haukkui traktoria ja kyseli että haluatko varmasti ostaa tämän paskan Very Happy


karri
karri

Viestien lukumäärä : 6
Paikkakunta : peräseinäjoki

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  jusape Ma Syys 12 2011, 22:30

5/16UNF 24 kierrettä tuumalle, eli 0,94488 mm kierros, 8mm std pultti nousu 1mm/kierros.
Halkaisija 5/16UNF/C= 7.94 vs. 8mm
jusape
jusape

DBTCF:n jäsen nro : 23
Viestien lukumäärä : 2583
Ikä : 52
Paikkakunta : Yläne

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  jyrki Ma Syys 12 2011, 23:10

Tämä 25d sen verta vanha että siinähän nämä Bs kierteet esim Bsf nyt en muista kumminkaan nousua tuumalla mutu olis jtn 22 ei nyt kierrekampaa eikä pulttia lähettyvillä

jyrki

Viestien lukumäärä : 168
Paikkakunta : alavus

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  jusape Ma Syys 12 2011, 23:16

Joups, ne kierteet (Bsf-british fine?-Bsc, course?) on erit kuin unc/unf jengat
jusape
jusape

DBTCF:n jäsen nro : 23
Viestien lukumäärä : 2583
Ikä : 52
Paikkakunta : Yläne

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  karri Ti Syys 20 2011, 13:20

kierteiden lisäksi tuntuu ettei lähes mikään (muka) työkalu sovi kantoihin vaan kaikkiin pitää etsiä se parhaiten istuva ... polttoaineen suodattimet löytyy suoraan hyllystä , öljynsuodattimia on jo 3 ja kaikki vääriä . pitänee jatkaa etsintää ja luulen että pa-suotimet vaihtuu nykyaikaisempiin jahka tulee talvilaatu myyntiin . mitenkäs käytännössä muutetaan +maadoitteinen -maadoitteiseksi ? eikös startti pyöri väärinpäin jos akunpiuhat kytkee ristiin ? ... eipä sillä muuta merkitystä mutta tos on - maihin ja sitä ihmettelen , "suletaulus" , siis ratin alla on havaittavissa "lievää voimakkaampaa" lämpenemistä .. käytännössä kaikki alkuperäiset valo ym. piuhat on sulaneet .

tässä se nyt on , tai ainakin pitäisi olla . ensimmäinen yhteinen projekti eli rikkaruojen nyppimistä kotopihalta . bounce kyllä on kivaa bounce

enpähän osannut laittaa kuvaa vehkeestä tähän ... ehkäpä sitten joskus !
karri
karri

Viestien lukumäärä : 6
Paikkakunta : peräseinäjoki

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  erkki Ti Syys 20 2011, 16:19

Miinusmaa taisi tulla vasta implematikki-aikana. Starttimoottori on rakenteeltaan sellainen että se pyörii aina samaan suuntaan, oli maa kumpi hyvänsä. Tasavirtalaturin napaisuus pitää magnetoida uudelleen jos vaihtaa miinusmaan. Sähkökäyttöisten mittareiden sielunelämää en tunne niin tarkasti. Valot pelaa ihan yhtä hyvin kummalla tahansa maatolla. Ongelmia ei nähtävästi ole tulossa.

Vanhassa traktorissa saattaa olla paljonkin sellaisia piuhoja, joista on eristeen sisältä puolet tai kaikki karvat korroosio syönyt pois. Koska sähköjä on noin vähän niin eihän kaikkien johdotusten uusiminen pitäisi olla ylivoimainen homma.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4599

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  jusape Ti Syys 20 2011, 21:28

Juu, startti pyörii aina samoinpäin, napaisuudesta riippumatta.
Ja laturin kohdalta, pidemmän päälle, vois vaihtaa vaihtovirtasen jollei alkuperäisyys ole päällimmäisenä tekijänä, saa puhtiakin lisää lataukseen
jusape
jusape

DBTCF:n jäsen nro : 23
Viestien lukumäärä : 2583
Ikä : 52
Paikkakunta : Yläne

Takaisin alkuun Siirry alas

märkäkorva ja 25d Empty Vs: märkäkorva ja 25d

Viesti  karri Su Syys 25 2011, 23:48

ei tuo sähköpuoli tuota suurta ongelmaa ,aikoinaan tuli räpellettyä anglioiden kans ja myöhemmin brittipyörien . kaikki +maalla , rupesin vain mietimään liian hienoja . sähkövermeet on suurinpiirtein hommattuna kunhan ehtisi ruveta ruuvaamaan .

kiitos kaikille vastanneille ja aikaansa uhranneille . vermeestä on nyt 2 kuvaa galleriassa... vähän on elämä potkinut päähän mutta vielä ei ole vanhusta nujerrettu Wink

karri
karri

Viestien lukumäärä : 6
Paikkakunta : peräseinäjoki

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa