Juontovinssi

Siirry alas

Juontovinssi Empty Juontovinssi

Viesti  Ville lähetetty Pe Marras 25 2016, 08:42

Hankin vanhan Peltosalmen Konepaja -vinssin, jossa on lovirauta "piikeillä". Ihmetyttää kun laitteessa ei ole ollenkaan tukijalkoja, olisko sillä sitten nostettu tukkeja pinoon vai mistä moinen? 990 ei taida vetovarret laskea riittävän alas.
Ville
Ville

David Brown : 990 implematic
Viestien lukumäärä : 31
Paikkakunta : Kalvola

Takaisin alkuun Siirry alas

Juontovinssi Empty Vs: Juontovinssi

Viesti  erkki lähetetty Pe Marras 25 2016, 09:36

Vinssiä voi käyttää monella tavalla: Yleisin tapa lienee se, että vedetään hakkiolta runkoja ajoreitin varteen. Toinen tapa on vetää tukkeja viereen ja hinata lovipankolla laanille mitataviksi ja lastattaviksi. Yksi käyttökohde on ollut sitten reen tai kärrin lastaaminen. Lastauspuuhassa vinssissä pitää olla kuormauspuomi, joka on riittävän korkealla.

Onko vinssin korvakeet niin matalalla, ettei vetovarret yllä niin alas? Nostovarsissa on kyllä aika pitkät säädöt, mutta jos vinssiin pitää tehdä muutoksia, niin tukijalkojen lisääminen/korottaminen on aika pikku juttu jos talossa on rälläkkä ja hitsauslaitteet.


erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 3963

Takaisin alkuun Siirry alas

Juontovinssi Empty Vs: Juontovinssi

Viesti  käyttäjä lähetetty Pe Marras 25 2016, 11:07

Ville kirjoitti:Hankin vanhan Peltosalmen Konepaja -vinssin, jossa on lovirauta "piikeillä". Ihmetyttää kun laitteessa ei ole ollenkaan tukijalkoja, olisko sillä sitten nostettu tukkeja pinoon vai mistä moinen? 990 ei taida vetovarret laskea riittävän alas.

Tukijalkoja tarvii oikeestaaan vaan vinssatessa, tai pitkälllä puomilla kuormatessa. Itse en aina viitsinyt laskea jalkoja maahan asti kun oli pienempiä tukkeja vinssattavana.
käyttäjä
käyttäjä

David Brown : 880 SE Implematic -64
Viestien lukumäärä : 684
Ikä : 57
Paikkakunta : Rautajärvi-Luopioinen-Pälkäne

http://www.ramin.fi/

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa