Kirjoja

Siirry alas

Kirjoja Empty Kirjoja

Viesti  mattkau lähetetty Ke Toukokuu 08 2013, 20:16

Onnistuin sitten löytämään edullisesti Autotekniikan käsikirjasarjan erikoiskirjan Traktorit, työkoneet ja maatalouskoneet. Se on vuodelta 1982 ja kirjoittaja Hannu Niskanen, Valmetilla pitkän työrupeaman tehnyt ja varmasti tuntee traktoritekniikan. Onhan se kirja tietysti esimerkeissä Valmetpainotteinen, mutta tuon ajan tekniikka kyllä tulee siitä tutuksi.

Hyödyllistä luettavaa jokaiselle vanhojen koneiden miehelle ja miksei uudempienkin. Perusasiat ovat ihan samoja vaikka koneet kasvaneet ja sähkösaaste lisääntynyt. Mielenkiintoista tosiaan samoin kuin muutkin sarjan kirjat, joista löytyy juuri tuon ajan tekniikkaa mitä nämä masinistien vehkeetkin on. Olen onnistunut haalimaan sarjan kaikki kirjat, luulisin. Minulla on yleinen osa, kaksi moottorikirjaa ykkönen ja kakkonen, dieselmoottorikirja ja alusta/voimansiirto. Autojen datalehtikansioita en ole yrittänytkään hankkia vaikka olisin pystynyt.
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1073
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Kirjoja Empty Vs: Kirjoja

Viesti  Jyryytin lähetetty Ke Toukokuu 08 2013, 22:02

Itseltä löytyy kanssa tuo kirjasarja hyllystä, tosin se ei ole aivan täydellinen. Muistaakseni siitä puuttuu ainakin kirja polttoainejärjestelmät tms.
Eli hyllyssä on
-autotekniikan perusteet
-Moottori
-Dieselmoottori
-Alusta
-Kori
-Sähkölaitteet
-Traktorit, työkoneet ja maatalouskoneet

Ja sitten vielä samasta kirjasarjasta aikaisempaa tuotantoa oleva Dieselmoottorit 2 korjausohjeita, vuodelta -66.

Todella hyvä kirjasarja minun mielestä. Ja kaikki on ostettu juthbackan rompemarkkinoilta.
Jyryytin
Jyryytin

David Brown : 1490-81
DBTCF:n jäsen nro : 8
Viestien lukumäärä : 569
Paikkakunta : Pietarsaari

Takaisin alkuun Siirry alas

Kirjoja Empty Vs: Kirjoja

Viesti  mattkau lähetetty To Toukokuu 09 2013, 09:20

Löytyyhän se minultakin tuo Sähkölaitteet kirja ja kaikkien peltitöiden äiti nimeltä Kori. Se on melkoisen perusteellinen kirja, varsinainen teko-osa alkaa pitkällä selostuksella miten vasaraa pidetään kädessä.

Kaikki muut on tuota vanhempaa painosta paitsi kaksi kirjaa Alusta ja tämä uusin Traktorit, työkoneet ja maatalouskoneet. Minä olen kerännyt ne yksitellen eri kirppareilta "sopivaan" euron tai kahden kappalehintaan. Minusta hinta/tieto suhde on kohdallaan.

Sitten hyllystä löytyy vielä kolmiosainen alkujaan ruotsalainen Konepajatekniikka vuodelta 1948, Yleinen koneoppi (1936), Paavo Peron Mekaaninen teknologia (1912) ja sokerina pohjalla C. Bach, Machinen Elemente jonka 11. painos on "vain" vuodelta 1921 (Ilmavoimien Esikunnan kirjaston nide n:o 599). Ensipainos on vuodelta 1880. On se kumma miten samannäköisiä asioita on opetetettu jo silloin. Tosin niittaus on painokkaammin esillä kuin tänään.

Sitten tietysti on näitä omia opiskelukirjoja niinkuin Miekk'ojan raamattu, Metallioppi ja taulukkokirjojen kirja Hjalmar Ström.

Ja sitten voi ihmetellä miksi en tykkää iPadista tai muista sähköisistä kirjoista.
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1073
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Kirjoja Empty Vs: Kirjoja

Viesti  mattkau lähetetty La Toukokuu 11 2013, 10:05

Kirjoja hyllystä vähän eri alalta.
Hyödyllinen kirja mm. terroristiksi opiskelevalle on "Improvised Munitions Handbook". Jenkkilän sotaväen käsikirja, jossa neuvotaan esimerkiksi kuinka saadaan näppärästi aikaan ilmanpaineen vaikutuksesta aktivoituva sytytin (lentokoneen pössäyttämiseksi ilmassa) tai kuinka tehdään lannoitepommi ilman lannoitetta (uutetaan nitraatit tunkion pohjasta tai pissipaikalta) puhumattakaan "normaalista" ansoituksesta, booby traps... Ja tietysti jenkkityyliin kirjan luvaton käyttö on estetty kirjoittamalla joka sivulle "FOR OFFICIAL USE ONLY", varmasti toimii. Tämän löysin armeijan ylijäämäkaupasta Grand Prairiesta hintaan $4.95-

Toinen mielenkiintoinen kirjanen on "Suomalainen Sotilaskäsikirja, Julaistu Suomalaisen Sotilasjoukon toimesta" ja painettu Berliinissä 1917. Kirja pitää sisällään kaiken sotilaalle välttämättömän tiedon hampaanpesusta lähtien. Ja kannessa lukee alleviivattuna "Vain virkapalveluksessa käytettäväksi". Tämä taasen löytyi yhden purkutalon vintiltä purujen seasta.
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1073
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa