Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Siirtopumppu vuotaa

2 posters

Siirry alas

Siirtopumppu vuotaa Empty Siirtopumppu vuotaa

Viesti  Juski Ma Joulu 06 2010, 21:50

885 vm noin -72. Moottoriöljyssä näyttäisi olevan löpöä seassa. Siirtopumpun ympärys on märkä ja likainen. Otin pumpun irti ja avasin. Kalvo (oikeammin kolminkertainen kalvo) näyttää kyllä silmämääräisesti katsoen olevan ihan ehjä. Tosin aivan keskeltä sitä ei pääse näkemään koska keskellä oleva pyöreä metallilevy on kiinteästi kiinnitetty rakenteeseen. Miten kalvon ja sen "akselin" saa irti pumpun rungosta? Runkohan on yhtä palaa ja ulkopuolella ei ole mitään ruuveja tms. Selvintä olisi varmaan vaihtaa koko pumppu, mutta onko vika varmasti siinä? Pääseekö syöttöpumpusta löpöä öljyn sekaan?

Juski

Juski

Viestien lukumäärä : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Siirtopumppu vuotaa Empty Vs: Siirtopumppu vuotaa

Viesti  erkki Ti Joulu 07 2010, 08:30

Kyllä vuotava siirtopumppu voi päästää polttoöljyä öljypohjaan. Siinä on periaatteessa juorureikä josta alkaa spruuttaamaan naftaa ulos jos kalvo rikkoutuu. Ulkopuolen törsteisyys voi johtua juuri siitä. En ole nyt ihan varma että saako noihin korjaussarjoja vai pitääkö vaihtaa koko pumppu. Hinnassa ei liene suurta eroa joka tapauksessa.

Kauan kauan sitten olen yhden siirtopumpun kalvon vaihtanut ja jos muistan suunnilleen oikein niin se käyttötappi on sellaisessa hahlossa, että kun kalvoa pyöräyttää varttikierroksen niin se mahtuu tulemaan ulos. En ole nyt varma oliko se Taavin siirtopumppu.

CAV jakajapumppukin voi alkaa vuotamaan etupään stefasta, mutta se ei ole kovinkaan yleistä. Jos ei tilanne korjaannu siirtopumppua korjaamalla niin seuraavksi tarvii käyttää syöttöpumppua irrallaan.


erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4500

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa