Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

1290 värinät

5 posters

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili Ke Marras 10 2010, 23:20

On se maanantai näköjään joskus Englannissakin.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili Ke Marras 10 2010, 23:22

On oikea murheenkryyni kyllä ollu koko traktori,oli setäni kans tuosta kampihommasta joskus puhetta,meinas että tuo taavetin kampiakseli on rakennettu alkujaan liian alas,mitä lähemmäs yhtenäisen valetun lokin keskiosaa se saatas sitä paremmin se ottas värinät vastaan,liekkö juttu sitten niin.

Sanoi että kahteleppa noiden toisten koneiden moottorin rakennetta mistä ei akselit mene.

Tuo erimittainen kk selittää jotain,ei välttämättä silti kaikkea.

Vaikuttaakohan se tuo syttöjärjestys mitään,yleinenhän on 1342 ,näissähän se on 1243,tuskin kumminkaa.


Vaatii erityisen pitkää pinnaa tuollainen toistuva remontointi,kyllä niitä tarisijöitä olen minäki taaveteissa nähny,mutta en noin pahaa.Nuo kolmipyttyiset toisenmerkkiset tärisee kans kovaa,mutta silti niissä nuo kammet kestää,johtuneeko siitä kun runkolaakeri on joka välissä.


Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Joro Ma Marras 22 2010, 21:22

[quote="Joro"]

Uusin akseli, joka tuli nyt Marjakankaalta Sagen logo kyljessän( edelliset LH-osalta), ei tämäkään hyvä ole. Kestävyydestä ei tietysti vielä ole tietoa mutta mitat eivät kaikki olleet kohdallan. Jakopään ratas ei mennyt kunnolla paikallee, vaan pari milliä kerrallan, välillä vetäjällä pois ja purseet viilalla pios ja ja taas pari milliä syvempään jne. Pelotti kestääkö hammastaras.Onnex kesti. Seuraava murhe toisessa päässä. Vauhtipyörön pultit ei mahtuneet reikiinsä. Taas viilahommia. Varsinkin ohjuritappi oli tiukka kun se on senverran kovempaa ettei itse anna periksi.
Seuraavaksi vautipyörä heitti ulkokehältä 0,6mm. Vika löytyi päätylaipan heitosta. Ulkoreunalta 0.12mm. Tässä vaiheessa olis pitänyt viimeistään lähettää akseli takaisin, mutta laition sen sorviin ja oikaisin laipan. Vauhtipyörän heitto hävisi pariin sataseen. Eilen oli puhetta koneistamon kaverin kanssa tuosta 0,04mm:n heitosta keskikaulalla. Sekin on ainakin puolet liikaa.[/quote!
Ei loppunut akselin viat tuohon. Nyt löytyi sellaistakin, joka vois aiheuttaa nuo värinätkin. Akseli on etupäästä 80 grammaa epätasapainossa ja takaa 20g. Molemmat heitot ovat alkuperäisessä tasapainotuksessa jyrsitty akseliin, elikäs rautaa on poistettu liikaa. Vastakkaisella puolella ei ole rautaa poistettavaksi, joten nyt pitäisi akseliin pultata lisäpainoa puuttuviin kohtiin.

Tämä olis vielä korjattavissa, mutta päätylaippa heittää tuon korjatun lisäksi säteen suuntaisesti 0,10 mm. Ei ole iso heitto, mutta kun vauhtipyörä kiinnitetään laippaan(epäkeskeisesti), niin epätasapaino onkin 170g, jos se korjattaisiin akseliin.Sitten vielä kytkinasetelma lisäksi. Sitä ei edes kokeiltu, mutta ainakin puolet varrmaankin lisää.

Niinpä akseli menikin vaihtoon. Marjakankaalta tuli uusi kampi. Se oli ulkonäöltään vielä pahemman näköinen kuin edellinen. Ei satu näillä tekijöillä valut oikein kohdalleen. Tätäkin oli jouduttu tasapainottamaan jyrsimällä takimmaisen runkolaakerin ja nelosen välisestä laipasta niin paljon kuin mahdollista. Sitten kolmosen ja nelosen välisestä paksusta valusta lisäksi ainakin viisi milliä. Etupää oli ollut lähes tasapainossa.

Vauhtipyörän laippa näytti olevan paremmin kohdallaan kuin edellisessä. Heitto parin satkun sisällä molempiin suuntiin.

Nyt akseli on konepajalla tasapainotettavana ja tarkemmin mitattavana. Ei oo kuulunu vielä mitään. Oli puhekin, ettei oo mitään kiirettä. Onhan tämä projekti muutenkin vähän venähtänyt.

Joro

Viestien lukumäärä : 16

Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili Ma Marras 22 2010, 22:06

On huonoja akseleita kertakaikkiaan,Sparex merkin alta ilmeisesti nuoki tulee,niitähän ne pojat myy,olis mielenkiintonen käyttää alkuperäinen kampi myös samassa paikassa,mittais mitä heittoja niissä on painoissa,siitä sais jotain verrokkia,eli käytännössä jos ostaa tuollaisen akselin,pitää se viedä ekana koneistamoon tutkittavaksi onko edes suora tasapainosta puhumattakaan.

Niinkuin on ollu aikaisemmin jo puhetta,ei ole kovin helppoa löytää käytettyä ehjää kampea näihin,niin siksi olis hyvä että oppisivat tekemään tuolla honolussa,tai missä ne tekeeki noita edes jotenki kelvollisiksi,varmaan ne parasta yrittää,mutta ehkä koneet on huonot ja työntekijätki vähän suurpiirteisiä.

Asia on vaan niin että myyjät ei ala myymään kauan tuollaisia,jos laatu ei parane.

Veikkaan vaan että ei nuo alkuperäsetkää ole ihan justiin painossa,traktorikohtaiset erot on aika suuria ainaki ajokokemusten perusteella,voin olla väärässäki,ei sillä.

On minulla yksi asiakkaan alkuperäinen kampi koneistamossa parasta aikaa,pitäs oikeastaan tarkistuttaa tuo.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Joro Ma Marras 22 2010, 22:20

Onko nuo alkuperäiset akselit kaikki tuon näköisiä kuin tuo Veli-Matin gallerian kuvassa oleva. Siinähän kaikki runkolaakerin viereiset laipat ovat pyöreitä. Minulla olleet on kaikki jyrsitty ainakin päätykaulan vierestä. Sekin , joka tässä oli alkuperäisenä. Sekin on voitu vaihtaa jo ennen minulle tuloa. Mittarissa oli muistaakseni parituhatta
tuntia -91 vuonna kun tuon hankin. Joka tapauksessa kone oli ainakin katkaistu ja vaihdelaatikon kansi siitä on ollut auki.

Joro

Viestien lukumäärä : 16

Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili Ma Marras 22 2010, 22:25

Tuo on 950 kampi,tutkimpa onko kuvaa 1390 kammesta koneella,en oo niin aatellu tuota.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili Ma Marras 22 2010, 22:44

Niin,onhan siellä 1390 kampiakselinki kuva,tuommosia ne on alkujaan,lisäksi tuolla dunkelin puolella ostetaan ja myydään osiossa on yksi 990 akseli lattialla,siitä näkee sivuprofiilin,kestää vaan ladata jonkinaikaa kun eka ilmoitus,eli alin.

Tuota dunkelissa olevaa on hiottu ilmeisesti tasapainotusaikeissa samoin kun tuota 950 aksilaa kans aikalailla.

Pistä kuvaa siitä uudesta akselista.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Tommi Ti Marras 23 2010, 07:21

Minusta tuntuu että kaikki tarvikeosat on samaa kakka-laatua, mitä nämä varaosafirmat myy, Marjakaankaat ja LH, IKH...
En minä niitä nyt ole kovin kauheasti tarvinnutkaan, mutta sen verran että olen huomannut. Eli vaikka varaosia saa, ne on "varaosia". Viimeisimmät ovat olleet sampo-puimurin vesipumppu, Majorin simpukan sisuskalut, starttimoottoreita, laatu on kyllä heikkoa alkuperäiseen osaan verrattuna. Kolme vuotta sitten hain BM Volvo 1113A moottorin sisuskaluja Ruotsista, ne oli alkuperäisiä, ja laatu tuntu heti käsissä. Very Happy
Tommi
Tommi

Viestien lukumäärä : 144

Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili Ti Marras 23 2010, 09:56

Tuohon malliin löytyy purkaamoiltakin käytettyjä akseleita,mikset laita alkuperäistä ja vaikka lohkon kera ,niin saat pelin kerrankin kuntoon.Lassella ainakin on noita tarjolla,pari viikkoa sitten näin kun siellä kävin.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili Ti Marras 23 2010, 18:03

On jo joitain vuosia aikaa kun metästin vastaavaa kampea purkaamoilta,ei se kovin helppoa ollu,ei niitä sillon kyllä niin vaan löytyny,Lassella olis ollu, kaikista apulaitteista riisuttu malli sisältäen kuitenki kannen ,hinta 1500e,traktorin omistaja piti liian kalliina kun moottorin kunnollekkaa ei ollu mitään takuuta.

Tuossa se vitsi piilee,miksi uusille akseleille olis kysyntää,käytännössä on sama ostaa koko traktori,jää osia varastoon peräpäästä.

Kyllähän ne ei kaikilta osin varmaan alkuperäislaatua ole,mutta esim. starteista löytyy hyviäki,ite olen Käyttänyt Iskraa joita ei ole tarvinu ostaa kun yksi traktoria kohden tähänmennessä,on jo varmaan 15 vuotta ollu tuossa 1394 nelikossaki sellainen ja hyvin toimii,ei niitä kyllä ikh myykkää.

Tulin just Ruotsista osanhakureissulta,siellä homma on haskassa vanhoihinki koneisiin,en tiedä onko heidänkää kaikkiin merkkeihin sitten.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Joro Ti Marras 23 2010, 22:09

Ensin etsin purkaamoilta akselia tai mieluummin kokonaista moottoria. Purkupojilla oli 1390:n moottori muistaakseni 2500€ Mähösellä vastaava 2000. Sanoivat että erittäin huono käynnistyjä. Haapajärvellä kävin katsomassa yhtä 1394sta. Vaikutti aika hyvältä, mutta käynnissä oli outo ääni. Isäntä aikoi ottaa viasta selvää. Soitti muutaman päivän päästä, että nelosesta puuttuu puristukset vaikka venttiilit kunnossa samoin männänrenkaat. En ole sen jälkeen kuullut mistä vika löytyi. Anterolla ei silloin ollut yhtään konetta. IKHlla olis ollu 1490:n moottori ilman syöttöpumppua ja puuttui siitä muistaakseni jotain muutakin.

Tällä viisaudella mikä nyt on, niin olisin kyllä jonkun muun ratkaisun tehnyt kuin tämän kunnostamisen. Olisin vaikka vienyt tämän purkaamolle ja ostanut Taavetin tuolta nettikoneen valikoimista. Nyt on sen verran tullut touhuttua tuon koneen parissa, että pitää se jonkinlaiseen kuntoon saada.

Ei tämä sijoitus kyllä kovin suuria tuottoja anna. Toisaalta harrastuksenahan tätä on tehtävä ja harrastuksethan yleensä maksaa enemmän tai vähemmän. Täytyy kuitenkin ainakin yksi taavi pitää käytössä, kun niillä on pennusta asti ajellut

Joro

Viestien lukumäärä : 16

Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili Ti Marras 23 2010, 22:27

Näinhän se menee,ite olisin menny samoja jälkiä,ja olen antanu monelle ohjeeksi vastaavassa tilanteessa,että tilaa uusi kampi sinne,tulee hyvä,nyt kyllä ei uskalla enää sanoa noin,hajottamollehan ne tietenki lähtee nyt kun moottori hajoaa kun ei nuo varaosaveivarit kerran toimi,tuo noin750 e maksava kampiakseli olis juuri vielä saattanu mennä läpi,vaikka kova sijotus tuonikäseen koneeseen onki,puhumattakkan noista moottorin pyynneistä.

Siinä pitää taas se vanha sanonta paikkansa että maalla ollaan viisaita kun merellä tulee vahinko,nyt tietää tuonki että varaosana tulevat akselit ei ollu sitä mitä ite kuvittelin,ikävä kyllä.

Harrastuksenahan nämä on otettava,useampi joka on kuunnellu taavetin teräväkäyntistä pikkupojasta,kuuntelee sitä vielä vanhempanaki,ainakin harrastusmielessä,se saundi jää muistiin.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Joro Ti Marras 23 2010, 22:33

Molemmat kammet on tasapainotusfirmassa, joten niitä en saa nyt koko kuvaan. Tuossa on kuitenkin linkit niihin kuviin jotka sain sieltä sähköpostiin, kun selvittivät missä kohtaa vika on. Elikäs nuo jyrsityt kohdat on otettu liian syvälle.

http://www.aijaa.com/v.php?i=7089940.jpg

http://www.aijaa.com/v.php?i=7089941.jpg

Joro

Viestien lukumäärä : 16

Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili Ti Marras 23 2010, 23:05

Joo,tuo kuva kertoo paljon,sivuaa hieman aihetta,mutta kerron omat kokemukset tasapainottamisesta,kun rakensin ensimmäiseen 5-kutteriseen höyläkoneeseen -80 luvulla teriä,tein ne ns. nelikulmakuttereihin kun rahaa ei ollu parempiin ihan käsityönä hiomalla ne muotoon käsivaralla ja punnitsin keittiövaakalla ne samaan painoon ja paikalleen runkoon ja lujaan kiinni ja 6000 kierrosta minuutissa kursoihin.

Kuinkas ollakkaan,kone tärisi ja jälki oli mitä sattui,ei tullu tasapainoon,vaikka laput oli samanpainoisia.

Kävin sitten sota-ajat nähneen TI höylärin luona ja kerroin asiasta,hän kävelytti yhteen hirsiköpperöön ja näytti millainen kone pitää rakentaa tasapainottamiseen ,ja tein sen ja hion ylimäärästä pois aina raskaammalta puolelta,jotta sen sais tasapainoon,mutta se ei helppoa hommaa ollukkaa.

Tuo touhu jos joku vaatii kärsivällisyyttä,aina lähtee liian vähän,ja homma uusiksi.

Sekö siinä,ja nyt otetaan kunnolla tavaraa pois että ei mene kokopäivää yhen kutterin kans,hups,lähti liikaa ja meni pilaan koko roska,nyt pitäs hitsata lisää,mutta ei uskalla tuommoseen paikkaan,joka pyörii 6000r/min.

Asiaan,on tainnu käyvä taavetin kampiakselin tasapainottajalla justiin samoin,kiire...

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  erkki Ke Marras 24 2010, 08:08

Ruotsin puolella vanhat traktorit on kokonaisina halpoja, joten luulisi sieltä löytyvän järkevän hintaisia osia. Blocketia kun selaa niin vanhoja Taavejakin on myynnissä säännöllisesti, joten purettavaa pitäisi riittää toistaiseksi. Eilen kiinnitin huomiota semmoiseen yhdistelmään kuin 995 kattokuormaimella ja pieni telikärry puunajoon, traktorissa kytkinvika, hintaa 25 000 SEK, eli jotain 2500 täkäläistä. Sijainti on jossain Ljungbyn lähistöllä, joten rahti Suomeen tietenkin maksaa jonkin verran.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4453

Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili Ke Marras 24 2010, 09:45

Blocektissa on tosiaan mielenkiintoisia pelejä ajoittain tarjolla.
Metsätraktoriyhdistelmiä varsinkin olen katsellut,tuotakin minkä Erkki mainitsi.
Viime viikolla oli 1200 vatstaava kone myynnissä ,ehjä ja meni heti.
Myös 880 selecta hytillä ja kuormaimella meni parissa päivässä.
Ainut huono puoli jos tuollaisen hankkii,on että sen kanssa joutuu mennä töihinkin.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Joro Ke Marras 24 2010, 18:34

Tänään on toinen kampi käynyt tasapainotuskoneessa ja mitattavana. Paino heittää toisessa päässä 115g ja toisessa 40g. Tässä on jyrsinnät jääneet kuitenkin vajaiksi, joten tästä on helpompi lähteä tekemään tasapainoista akselia. Vauhtipyörän laippakin oli molempiin suuntiin lähes kunnossa. Vauhtipyörän pulttien poraukset puolestaan oli jääneet loppukoneistusta vaille kun ne oli yli 2 kymppiä ahtaat ja purseet reunoissa.

Tästä "aihiosta" sovittiin kampi tehtävän. Toivottavasti kammen mutkat ja jakopään kiilaura ovat kohdallaan. Niissäkään ei passais olla hyvin monen asteen heittoja mihinkään suuntaan. Tällaiset epäilykset herää mieleen, kun tuo laadun tarkkailu ei näytä olevan näiden tekiöiden vahvinta alaa.

Joro

Viestien lukumäärä : 16

Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  erkki Ke Marras 24 2010, 18:51

Melkoinen heitto siellä sitten on. 115 grammaa on hiukan runsaat 14 kuutiosenttiä terästä eli kuution pala noin tuuman kanttiinsa.
Jotenkin tuntuu, että onko tuollainen edes mahdollista, mutta kai se sitten on. Moni pitäisi tuollaisen osan toimittamista jonkin nimisenä rikoksena.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4453

Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Joro Ke Marras 24 2010, 20:48

Samaa ihmetteli tasapainottajakin jo edellisen akselin 80 gramman heittoa. Ei ollut uskonut laitteitaan, ennenkuin oli taspainotusmassalla tarkistanut ja todennut niin paljon tarvittavan.


Joro

Viestien lukumäärä : 16

Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili To Joulu 23 2010, 11:46

Kahtelin tarkemmin taavetin kampiakselia kun kasailen tuossa moottoria koneistuksen jälkeen,näyttää riittävän noiden nastojen hionta tuossa originaalimallissa akselin saamiseksi painoon.

Molemmissa päissä on ikäänkuin napit kahtapuolen akselia ja niillä on hiottu akseli sopivaan painoon.

En viittiny tarkistuttaa koneistamossa tuota tasapainoa kun kone ei ole ollu kuulemma mikään kauhea täristäjä tähänkää asti.

Porautin lohkon 0,20 ylikokoon,lasketin tasopintaa 0,25 ja kampiakselille piti aarporata uusi linja,lisäksi kaikki kiertokankien alapäät vaati korjauksen ja yläpäähän uudet helat.

Kanteen myös kaikki uudet venttiilit ja koneistukset ja tasopinnan oikaisu.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili To Joulu 23 2010, 13:26

V-M tekee siellä jälleen tarkkaa työtä.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

1290 värinät - Sivu 2 Empty Vs: 1290 värinät

Viesti  Vieraili To Joulu 23 2010, 22:04

Parasta yritetään,uuttavastaava pitäs saada...

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa