Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yhden Taavetin tarina

Siirry alas

Yhden Taavetin tarina Empty Yhden Taavetin tarina

Viesti  timovee Ke Syys 08 2010, 22:14

Kun tämän palstan löysin, niin laitetaan tähän tarina Taavetista.
880 vm 63 tuli taloon noin 10 vuotta sitten. Mukana tuli heinähäntä ja harava. Vähänhän se oli rähjäisen näköinen, mutta kone kuulosti asialliselle. Pian kuitenkin tuli ongelmia, kun taavetti otti tavaksi sammua yhtenään. Välillä toimi pitkäänkin, mutta sitten taas sammui. Kun sitten jaksoin syventyä asiaan, niin viaksi paljastui roskainen polttoainetankki. Putsauksen jälkeen toimi moitteetta. Taavetti joutui sitten tosi kokeeseen, kun laitettiin peltohommiin. Kyntämään en raaskinut laittaa, mutta karhin kanssa peltoa tuli ajeltua. Kun talossa oli ratsuheppa, niin sehän tykkää kuivaheinästä. Taavetti sai kunnian tehdä kuivaheinän ja wärtsilän sorminiittokone säklätti heinän lakoon ja pyöröpöyhin pöyhi levyn kanssa ja sama pöyhin ilman levyä laittoi heinän karholle. Sitten piti hommata claas pienpaalain, joka pisti heinän paaliin.
Vuosien mittaani ainoat korjaukset yksi raidetangon pää ja se kuuluisa hydraulipumppu. Pumppu oli jo aikansa elänyt ja holkituskaan ei olisi auttanut, joten käytetty löytyi purkaamosta. Kerran jäähdytin tinattu kuntoon ja renkaat paikattu.
5 vuotta taavetti teki kesät töitä ihan urakalla, mutta sitten pääsi kevyempiin hommiin ja nykyisin ulkoilutetaan vain halkojen kuljetuksessa heinähännän avulla. Kyllähän taavetti keulii, jos liikaa laittaa, mutta kevyet kuormat kulkee mukavasti.
On taavetti päässyt televisioonkin Very Happy Kaivuri Mutasesta kertovan A-Studion ohjelmassa taavetti esiintyi edukseen. Sattui vielä niin, että kun halusivat taavetin pyörimään, niin ajattelin että lähteekö suosiolla, kun vuoteen ei oltu pyöritetty. Laitoin akun paikoilleen ja pikkasen pilottia putkeen ja sormi napille. Taavettihan pörähti tulille kerrasta.
Nyt pitäisi aloittaa vihdoin se entisöinti. Kansipahvi alkoi vuotamaan ja se on ensimmäisenä hankittava. Onneksi taavettiin löytyy osia ja tietoa ja varmaan tulee täälläkin käytyä useammin projektin alkaessa.
Tulen kertoilemaan ja kyselemään lisää, kun ongelmia tulee...ja niitähän tulee joka projektissa.

timovee

Viestien lukumäärä : 5

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa