Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kaukopysäytin

3 posters

Siirry alas

Kaukopysäytin Empty Kaukopysäytin

Viesti  kujanjuh Pe Elo 13 2010, 12:01

Tulipas taas hivenen tehtyä polttopuita sirkkeli/ruuvihalkaisijalla, jota 996 pyöritti. Kesken hommien halkaisuruuvi otti ja tuli kurkistelemaan syöttöpöydän seinän läpi käyttäjää. Sirkkeli tietty pysähtyi ja ilman saetessa sinisestä savusta, nykäisin sirkkelin hätälaukaisuvivusta ja sirkkeli tietty pysähtyi, Taavetti ronksutteli lähes tyhjäkäyntiä entiseen malliin. Ruuvi oli todella tiukasti syöttöpöydässä kiinni, meinasi usko loppua sen irroittamisessa. Irtosihan se lopulta ja vein koko masiinan pajalle. Siellä sitä vahvistettiin hitsailemalla peltilappuja sinne sun tänne. Peli saatiin kuntoon, ruiskuttelin vielä punaista maalia hitsipaikkojen somisteeksi.
Ei kun jatkamaan keskeytynyttä puusavottaa. Havaitsin, että korjauksen yhteydessä oli tämä hätälaukaisin unohtunut, eikä remontin jälkeen ollut mitään mahdollisuutta saada sitä toimimaan. En viitsinyt lähteä rakkinetta uudelleen pajalle viemään, olihan matkaakin yli 20 km. Jatkoin töitä ja klapikasa alkoi taas kasvamaan. Sattuipa sitten oksainen visapölkky halkaistavaksi. Ruuvihan takertui siihen ja kumin käryä ja sinistä savua oli ilmassa. Kesti tovin, ennenkuin tällainen köntys ehti traktorin takaa sirkkelin kiertäen pysäytinvipuun. Arvelin, että näin ei voi jatkua ja sain älynväläyksen: hain puolisentoista metriä vahvaa lankaa, sidoin toisen pään Taavin sammutusvipuun ja toisen pään pienestä takaikkunaluukusta ulos. Päähän solmin vielä pikku palikan, kuin entisaikojen pakettinappulan. Kokeilin toimivuutta, hyvin pelasi. Puolisen tusinaa kertaa jouduin tähän kaukopysäyttimeen turvautumaan, ennenkuin kaikki visapölkyt olivat klapeina.
Arvelin, että samaa keinoa voisi käyttää vaikka sellaiset klapintekijät, joilla ei ole ollenkaan hätälaukaisinta sirkkelissään. Tai jotain muuta konetta käyttäessä, traktorin ronksottaessa, kuskin ollessa ulkopuolella.

kujanjuh

Viestien lukumäärä : 241
Paikkakunta : Porvoo-Pieksämäki

Takaisin alkuun Siirry alas

Kaukopysäytin Empty Vs: Kaukopysäytin

Viesti  taavettimies Pe Elo 13 2010, 12:06

Juu tuota konstia tulee käytettyä esim kenttäsahan pyörityksessä.

Nykykamppeissa on sitten yleensä ohjaamon takaseinässä pistotulppa jonka voi nykästä irti ja ulosotto pysähtyy.
taavettimies
taavettimies
Ylläpito

David Brown : 25D
DBTCF:n jäsen nro : 18
Viestien lukumäärä : 1477
Paikkakunta : Etelä-Karjala Lappeenranta

Takaisin alkuun Siirry alas

Kaukopysäytin Empty Kaukopysäytin

Viesti  Hartsa996 To Syys 09 2010, 20:07

Meillä on kans klapisirkkelissä noin että laitamma narun sammutinkatkasiaan ja siitä kiskasee ni loppuu ranttuilu ja eikun siivoomaan ja menoks taas, oon miettiny et tänä kesänä pitäs yrittää kyhätä naru tai vaijeri hytin alta melekeen et ei tarttis aina sinne hyttiin vetää naruja eteen kun siirtelee, ja samaten nostolaitteen korkeutta varten pitäös kehitellä joku systeemi et sais ulkoa säädettyy korkeutta.. mut toi kannattaa olla joku tappokytkin ennenku itelle käy huonosti Wink

Hartsa996

Viestien lukumäärä : 39
Ikä : 34
Paikkakunta : Veteli

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa