Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

David Brown 950

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Siirry alas

David Brown 950 - Sivu 2 Empty Vs: David Brown 950

Viesti  audiq Pe Toukokuu 07 2021, 23:39

Öljynpaineanturin johto on paikoillaan ja valo toimii. Ja tosiaan lämpömittari ei tarvitse sähköä. Etuvalojen kaksi johtoa kulkee samassa nipussa, mutta konepellissä ei mielestäni ole tälle paikkaa. Torvihan tässä on ilmeisesti uutena ollut, mutta sen paikan kuvittelisi olevan tankin sivussa. Toisaalta ei tuossa taida olla juuri muita sähkölaitteita valojen lisäksi kuin se torvi.

audiq

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 28

Takaisin alkuun Siirry alas

David Brown 950 - Sivu 2 Empty Vs: David Brown 950

Viesti  jusape La Toukokuu 08 2021, 04:32

Jauhepaikkausaineella ite kyllä lähtisin tiivistystä tekemään / hakemaan ensalkuun.
Yhtä 996 lohkoa joka vähän vuosi, joskus aloin hitsaamalla .....
No, ekan yriyksen jälkeen vuoto oli vain tuplat alkuperäisestä, toisella korjuu hitsuulla ei lisääntynyt enää kuin ehkä 25% ja jne ...
Useita tunteja siinä meni, et se vuoto oli edes 50% lähtökohtaisesta vuodosta .... Saati että pääsi about 10% luokkaan, lähtökohtaan verrattuna ....
jusape
jusape

DBTCF:n jäsen nro : 23
Viestien lukumäärä : 2498
Ikä : 51
Paikkakunta : Yläne

Takaisin alkuun Siirry alas

David Brown 950 - Sivu 2 Empty Vs: David Brown 950

Viesti  audiq La Toukokuu 08 2021, 21:31

Noin minäkin pelkään että käy, jos moottoria lähtee hitsailemaan. Vaikka se onnistuessaan onkin varmasti paras korjaustapa. Koska vaurio on tainnut ainakin viimeiset 20 vuotta olla noin, niin laitoin nyt purkkapaikan päälle ja katsotaan vuotaako vielä. Purkka ei ottanut kunnolla kiinni, niin kuin täällä oli oletuksenakin. Seuraavaksi sitten jauhoa, jos vielä vuotaa.


Se oli yllättävää, että ruosteiselta vaikuttaneet pakkasnesteet olivatkin vatiin laskettuna aivan kirkkaat ja hyvännäköiset, tosin punaiset. Eikä nesteen seassa vaikuta olevan mitään vuodontukkimisainetta.

Vaihdelaatikosta tuntuu kuuluvan ylimääräisiä ääniä. Ääni kuuluu nopealla puolella vapaalla kytkin ylhäällä. Hitaalla puolella ja vasen keppi vapaalla ääni on hiljaisempi.
Onko laakereiden vaihto näihin kuinka iso homma? En ajatellut pihakoneessa niin huolestua tuosta. Tosin Taavetille tekisi varmasti hyvää joutua pariksi päiväksi äkeen eteen.

Sain paperit koneeseen. Taavetti on niiden mukaan vuosimallia 1961. Paperit on moottorikoodilla. Ilmankos en löytänyt valmistenumeroa käsijarrun vierestä.


audiq

David Brown : teksti
Viestien lukumäärä : 28

Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa