Nivelakseli haketinta pyörittämään, millainen?

Siirry alas

Nivelakseli haketinta pyörittämään, millainen? Empty Nivelakseli haketinta pyörittämään, millainen?

Viesti  hannutt lähetetty Ke Loka 30 2019, 22:05

Nivelakseli "poiki" viikonloppuna. Huomasin liian myöhään, että hakettimen ollessa ala-asennossa, nivelakseli on lähes 45asteen kulmassa.Akselin pituus poorien juuresta toiseen on n.75 cm eli aika lyhyt. Olisiko hyviä ehdotuksia akselin ostoon?
Kiitos jo etukäteen.

hannutt

Viestien lukumäärä : 594

Takaisin alkuun Siirry alas

Nivelakseli haketinta pyörittämään, millainen? Empty Vs: Nivelakseli haketinta pyörittämään, millainen?

Viesti  erkki lähetetty To Marras 07 2019, 10:11

Juu, kyllä nivelakselia pitäisi kuormittaa aika suorana niin paikat rasittuu vähemmän.
Hakettimesta en osaa sanoa, että miten nypyttävä siinä on kuormitus, sehän riippuu myös pyörivän massan suuruudesta. Ittellä on ollut pian kolmekymmentä vuotta kuution tuottoinen kompressori, jolla on ajoittain hiekkapuhalleltu satunnaisia kohteita. Kompura on kiilahihnakäyttöiseksi tehty, mutta sitä on meillä pyöritetty suoraan napaan kiinnitetyn booriakselin kautta. Kun otin peli käyttöön, niin pari nivelakselia hajosi melkein heti ja vasta sitten keksin kiertää paksun kerroksen rautalankaa hihnapyörän selälle että siihen tuli varmaan yli 10 kiloa pyörivää massaa lisää. Siitä huolimatta myllyä pitää pyörittää reippain kierroksin, koska käynti on muuten hakkaava ja se riittää halkaisemaan nivelakselin putken tai katkaisemaan haarukan jo aika lyhyellä käytöllä. Kaveri lainasi noita vehkeitä kun piti puhaltaa vanhat lateksit pois talon seinästä ja kun hänen traktorissa ei ole nopeaa ulosottoa, kompura pyöri niin hitaasti, että ihan tolkun nivelakseli hajosi parissa tunnissa. Kanattaa kysellä muilta hakemyllyn pyörittäjiltä että minkälainen akselin pitää olla. Mikään pikkupilli se ei voi olla missän tapauksessa.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4027

Takaisin alkuun Siirry alas

Nivelakseli haketinta pyörittämään, millainen? Empty Vs: Nivelakseli haketinta pyörittämään, millainen?

Viesti  hannutt lähetetty La Marras 09 2019, 18:38

Nyt on akseli pätkitty ja laite vaaka tasossa eiköhän kestä kesti ainakin tänäänNivelakseli haketinta pyörittämään, millainen? Img_2014
Suorassa on

hannutt

Viestien lukumäärä : 594

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa