Uusi DB aiheinen kirja

Siirry alas

Uusi DB aiheinen kirja Empty Uusi DB aiheinen kirja

Viesti  mattkau lähetetty Ma Kesä 18 2018, 11:50

Kolmannen Stuart Gibbardin tietopankin ilmestymistä odotellessa (kaksi ensimmäistä, David Brown Tractor Story 1 ja 2) tilasin ja sainkin uudehkon, 2017 ilmestyneen Jonathan Whitlamin teoksen David Brown Tractors. Kirja on pehmytkantinen, nähtävästi digipainamalla tehty pikkaisen vajaa satasivuinen tiivistelmä DB alusta loppuun ja pikkaisen ohikin lopusta. Kuvia on paljon, tekstiä vähemmän, mutta tiivistä ja nähtävästi huolella kirjoitettu ja taustat tutkittu. En sen kummemmin vielä ehtinyt tutustuun, kun tunti sitten hain postilaatikosta.

Jos osaa arkienglantia, niin teksti näyttäisi olevan helppolukuista ja myös sävyltään neutraalia, koska kirjottaja ei ole yliopistomies eikä entinen DB työntekijä. Jostain syystä, johtuneeko digitaalitekniikasta, muutamat varsinkin sisällä otetut museo- ja näyttelykuvat ovat tavallaan suttuisia, joissa yksityiskohdat häviävät punaiseen väriin. Varsinaista antia ovat ulkona otetut autenttiset kuvat suoraan töistä tulleista koneista selittävine kuvateksteineen. Kappale 7 kertoo sitten miten myöhemmät Case mallit, siis Magnum ja Maxxum mallisarjat liittyvät tai eivät liity Melthamilaisiin.

Kirjan hinta oli kaupassa kympin ja Royal Post otti "siirtomaksua" seiskan verran, siis molemmat puntia, eli pari kymppiä hintaa tuli paketille. No, harrastuksethan maksaa. Orca Book Services oli kaupan nimi, jos joku harkitsee.
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1178
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa