Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Savutus.

4 posters

Siirry alas

Savutus. Empty Savutus.

Viesti  Jyryytin La Joulu 08 2012, 17:47

Perkkele!, kun tuo 990 taavetti antaa taas aihetta miettimiselle.
Eli nyt sitten tuossa vasta rempatussa koneessa on alkanut ilmeentymään savutusta, vaikka kone olisi täydessä lämpötilassaan. Savu ei haise öljyltä, vaan selvästi tuo vaikuttaa polttoainepuolen hommilta.
Suuttimen kärjethän tuohon uusin silloin kolmevuotta sitten, ja nyt sitten tämän kesäisen remontin jälkeen on alkanut tuo savutus vaivaamaan. Tänään viimeksi tuota asiaa ihmetelty oikein porukalla. Ennakon säätö ei ole väärässä asennossa, sen sai testaamalla selvitettyä...
Filtterit on uusittu, kone lähtee hienosti käyntiin ja käy pehmoisesti, ajoitusmerkit on samassa kohtaa, minne löin merkit ennenkuin otin pumpun irti koneremonti ajaksi.
Ainoa asia mikä panee mietityttämään on se että, onko tuolla pumpun hammaspyörän puoleisessa päässä olevalla kuusiokoloruuvin kireydellä jokin merkitys tähän savustus asiaan?
Nimittäin, silloin kun purin tuota pumppua irti, niin pyöräytin sen kuusiokoloruuvinkin irti sieltä akselin päästä, ja ihmettelin mielessäni sen ruuvin "löysyyttä".
No nyt olen sitten parista korjauskirjasta (jotka molemmat ovat lontoonmurteella kirjoitettuja) tutkinut tuota ruuvi hommaa, niin niissä kirjoissa on ainakin annettu momentti sille kuusiokoloruuville, ja jotain välyksiä sille napakappaleelle.

Tosiaan ennen remonttia taavi ei savuttanut vaalean sinistä savua kuumalla koneella ollenkaan, vaan tämä on nyt sen remontin jälkeen tullutta vaivaa.

Osaisiko raati antaa mielipiteitä tähän(kin) ongelmaan.

Sivuilta 13 ja 14 löytyy tuo momentti ja välysmittaus homma
(kiitokset mattkau:lle hyvästä linkistä.)
http://www.solidebolide.nl/downloads/CAV%20Workshop%20Manual%20fuel-injection-pump.pdf
Jyryytin
Jyryytin

David Brown : 1490-81
DBTCF:n jäsen nro : 8
Viestien lukumäärä : 569
Paikkakunta : Pietarsaari

Takaisin alkuun Siirry alas

Savutus. Empty Vs: Savutus.

Viesti  erkki La Joulu 08 2012, 18:38

Ruuvin kiristysmomentti ei vaikuta savutukseen. Moottori tarvii muutaman tunnin kunnon hyökkäytystä niin savutus vähenee/loppuu kokonaan. Äestys olisi sopivaa treeniä, mutta paremman puuttessa välttä sekin, että huudattaa sitä maantiellä täyskaasulla vähän pitemmän rupeeman. Tuo tupsutus on vasta rempatulle koneelle tyypillistä, se tarvii hionta-ajoa niin paikat tiivistyy.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4985

Takaisin alkuun Siirry alas

Savutus. Empty Vs: Savutus.

Viesti  mattkau La Joulu 08 2012, 19:46

Siinä kirjassahan on momentit joka ikiselle ruuville, joka on yleinen käytäntö virallisissa korjaamokäsikirjoissa. Ruuvit tulee kiristää oikeaan kireyteen, jotta varmistetaan ruuvien kiinnipito kuitenkaan ylikiristämättä niitä joka ehkä aiheuttaa vaurioita ja muodonmuutoksia.

Noille ruuveille se momentti taisi olla jotain 10 Nm luokkaa eli aika vähä. ja joitain ruuveja piti kiristää momenttiin ja löysätä kolme kertaa, ennenkuin niiden uskotaan olevan ok
mattkau
mattkau

David Brown : 880 Sel 1966, 1210 1974
DBTCF:n jäsen nro : 36
Viestien lukumäärä : 1553
Paikkakunta : Saarijärvi

Takaisin alkuun Siirry alas

Savutus. Empty Vs: Savutus.

Viesti  Jyryytin La Joulu 08 2012, 20:04

No se on tämä lontoon murteen ja varsinkin teknisen murteen ymmärtämis ongelmat... Kaikkea sitä ehtii miettimään, kun noita korjaamokirjoja katselee.
Ainoa missä minä olen hyvä tuon lontoon murteen kanssa on, sujuva kuunteleminen happy

Tuota, tuota. Tuon savutuksen vertailu kohtia kun miettii kolmenvuoden takaiseen, kun silloin oli uudet männät+renkaat, kansiremontti ja uudet suutinkärjet jne. Niin silloin tuo ei savuttanut tuollalailla ja nythän koneessa ei ole uutta muutakuin sylinteriputket loput on joko alkuperäistä tai kolmenvuoden takaista tavaraa...
Eli pistää miettimään mikä mänt vikkaan.
Jyryytin
Jyryytin

David Brown : 1490-81
DBTCF:n jäsen nro : 8
Viestien lukumäärä : 569
Paikkakunta : Pietarsaari

Takaisin alkuun Siirry alas

Savutus. Empty Vs: Savutus.

Viesti  Paulig La Joulu 08 2012, 20:10

Oma kokemus on samansuuntainen kuin Erkki kertoi, kevyellä käytöllä kun on kone, tupsuttelee tyhjäkäynnillä ja isommillakin kierroksilla vaikka kone olisi lämmin. Sitten kun laittaa lingon perään ja ohjastaa muutamaksi tunniksi töihin, ei savuta enää edes tyhjäkäynnillä. Mutta taas kevyen kesän aikana savutus palautuu kun ei ole raskaampaa ajoa.

Ei silti tarkoita, etteikö olisi sinun koneessa jotain vikaa, jokainen tietää oman koneensa ja monesti kun huomaa jotain tavallisesta poikkeavaa, olipa ääni tai savutus, jotain on viallakin.

Esimerkiksi työssä käyttämäni auto alkoi pitää mielestäni poikkeavaa sivuääntä. Se oli todella vaimea ja kuului vain tietyillä kierroksilla. Selvästi huomasin, ettei se ole ennen kuulunut. Kun asiaa tarkasteli, oli ilmastointikompuran laakeri tiensä päässä. Sivullinen ei varmasti olisi huomannut sitä ääntä, kun ei ole vuosia kuunnellut koneen normaalia ääntä. Sama juttu savutuksen kanssa, silmä kertoo mitä ennen oli. Ja offtopic.
Paulig
Paulig

David Brown : 990 Selectamatic vm. 79 Sekurahytillä & 990 vm. 76 taavihytillä
DBTCF:n jäsen nro : 14
Viestien lukumäärä : 1173
Paikkakunta : Pohjois-Savo

Takaisin alkuun Siirry alas

Savutus. Empty Vs: Savutus.

Viesti  erkki La Joulu 08 2012, 20:43

Jostakin syystä vasta rempatussa koneessa käy sillä tavalla, että kevyellä käytöllä pakopuolelle kertyy vajaasti palanutta tavaraa joka sitten höyryää ja tekee savua. Kun pakosarjan ajaa punahekuun niin se palaa puhtaaksi.
Tai tuohan tahtoo käydä moottorille kuin moottorille, esim klapikoneen pyörityksessä. Varmista kuitenkin vielä, ettei hehkun venttiili fuskaa.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4985

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa