Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hydraulinentyöntövarsi 990

2 posters

Siirry alas

Hydraulinentyöntövarsi 990 Empty Hydraulinentyöntövarsi 990

Viesti  putkela To Marras 08 2012, 10:18

Miten saan hydraulisentyöntövarren toimimaan 990 vm-73
Saako toimimaan nostolaitteen vivulla.
Koneessa yksi nostolaitteen vipu ja 4-asentoinen valinta vipu penkin vasemmalla puolella.

putkela

Viestien lukumäärä : 6

Takaisin alkuun Siirry alas

Hydraulinentyöntövarsi 990 Empty Vs: Hydraulinentyöntövarsi 990

Viesti  erkki To Marras 08 2012, 12:49

Pitää asentaa kaksitoimiventtiili työntövartta varten. Valmiita paketteja saattaa löytyä purkaamoilta ja Pihlajaniemeltä. Se asennetaan istuimen oikealla puolella olevan kaksinapaisen liitoskappaleen tilalle ja se toimii nostolaitteesta tai kolmitieventtiilistä riippumattomasti.

Jos vasemmalla olevan kolmitienenttiilivivun käyttäminen ei tunnu liian monimutkaiselta toimenpiteeltä niin erillisen suuntaventtiilin voi kytkeä yksitoimisen ulosoton jatkeeksi. Siinä on todennäköisesti kipin putki valmiina, joten venttilin painelinja kytketään kipin ulosottoon ja paluulinja istuimen oikealla puolella olevan kaksinapaisen liitoskappaleen etummaiseen porttiin. Öljyä saa tulemaan venttiilille kun naksauttaa kolmitieventtiilin asentoon "2" ja liikauttaa nostovipua hieman taakse. Yksikarainen suuntaventtiili ei ihmeitä maksa, taitaa letkut ja liittimet maksaa enemmän.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4985

Takaisin alkuun Siirry alas

Hydraulinentyöntövarsi 990 Empty Vs: Hydraulinentyöntövarsi 990

Viesti  putkela To Marras 08 2012, 13:32

Taitaa jäädä minulta laittamatta olen niin äkkinäinen noissa hommissa.
Mitähän laitetta ko traktorilla on aikanaan käytetty kun on kaksi ulosottoliitintä, toinen rautaputkessa ja toinen letkun päässä.
Rautaputkeen tulee paine siinä venttiilin 2 asennossa , jossa kippi toimii.

putkela

Viestien lukumäärä : 6

Takaisin alkuun Siirry alas

Hydraulinentyöntövarsi 990 Empty Vs: Hydraulinentyöntövarsi 990

Viesti  erkki To Marras 08 2012, 13:47

Siinä kolmetieventtiilissä on kaksi yksitoimista ulosottoa, jotka eivät riitä nykyaikaisten työkoneiden hydrauliikan käyttöön.
Hups! Ei kannata säikähtää että on liian monimutkainen juttu kaksitoimiventtiilin asennus. Minimisuoritus on, että menet hydrauliliikkeeseen ja pyydä 3/8" suuntaventtiili ja siihen asennettuna naaraspuolen pikaliittimet hydraulista työntövartta varten, pätkän letkua ja koiraspään pikaliittimen menoputkeksi sekä toisen pätkän letkua ja koraspään paluuletkuksi ja vielä taskuun yhden naaraspuolen pikaliittimen ja kaksoisnipan.

Sitten kun saavut kotiin niin ruuvaat edellä mainitun liitoskappaleen etuumaisen tulpan irti, kierrät tilalle kaksoisnipan ja sen jatkoksi pikaliittimen. Sitten vaan tyrkkäät letkut paikalleen ja alat säätämään työntövartta. Työntövarressa taitaa olla lukkoventtiili vakiovarusteena, joten kun varsi pitää lukita sopivaan asentoon niin käännät lukuventtiilin kiinni.

Jos otat mukaan hydraulivarren ja tulpan siitä liitinkappaleesta niin tulee kerralla oikeanlaiset osat mukaan. Viulut maksaa ehkä parisen sataa tai jotain päälle, riippuu liikkeen hintapolitiikasta. Ei ihan mahdottomia kuitenkaan.

Kaksitoimisesta ulosotosta saattaa olla muutakin iloa ja hyötyä kuin työntövarren käyttö.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4985

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa