Taavetti-talli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vanhassa vara parempi

Siirry alas

Vanhassa vara parempi Empty Vanhassa vara parempi

Viesti  Vieraili lähetetty Su Maalis 22 2009, 17:17

Kuten olette varmaan taavettikuvia selatessa huomanneet ,niin tuolla muualla maailmalla-USA,Australia,Uusi-Seelanti,Englanti,Keski-Eurooppa-traktoreita käytetään paljon pidempään ,kuin Suomessa.
Voit nähdä kuvissa jopa Cropmasterin sille sopivassa työtehtävässä.
Kuutostaavetteja näkyy olevan ihan ykköskoneina suurillakin tiloilla. 990-1390 ovat sopivissa töissä lyömättömiä pelejä:tuntikustannus/tehokkuus.
Suomessa nuo koneliikkeet on onnistuneet aivopesemään maanviljelijät niin hyvin,että uusi Valtra pitää vaihtaa parin vuoden välein.
Minkälaisia pelejä mahtavat nuo tämänpäivän sähköihmeet olla parin vuosikymmenen jälkeen ,kun on hapettumaa vähän siellä sun täällä.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vanhassa vara parempi Empty erkki

Viesti  erkki lähetetty Su Maalis 22 2009, 17:49

Muualla on konekaupalla ehkä pitemmät perinteet hyvittää kehnosti vanhasta. Sillä koneita kasaantuu pihalle aina vaan lisää ja niillä ajetaan niinkauan kuin ne liikkuu. Kyllä täällä ollaan koko ajan menossa samaan suuntaan. Muutaman tonnin tarktorit on kaupalle ongelmajätettä ja purkaamoiden ei kannata kovin antiikkista tavaraa ottaa purkuun juuri mistään hinnasta.

Eikös sähköihmeiden ensimmäinen aalto ole tavallaan ollut ja mennyt jo ja paikoitellen on palaamassa järkeä siihen miten paljon tietokoneita tarvitaan traktorissa. Ruiskupuolen vehkeet vaan on menneet kai pysyvästi sellaisiksi ettei niille osaa kotikonstilla tehdä mitään.
Jos ei lähde käyntiin niin soitetaan huoltomies ja odostetaan kunnes hän suviotsee saapua ja korjaa vian kätevästi tietokoneen avustuksella muutamalla satasella.

Viikonvaihde ajettiin puu- ja sahatavaraa ristiin rastiin 67 mallin 880:llla, joka lähtee käyntiin virta-avaimesta ja siihen tulee valot valokytkimestä. Muuta sähköllä käyvää ei tarvittu tässäkään savotassa.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 4038

Takaisin alkuun Siirry alas

Vanhassa vara parempi Empty Vs: Vanhassa vara parempi

Viesti  Vieraili lähetetty Su Maalis 22 2009, 18:24

Joo,kyllä se on koneliikkeiden myyntioppi menny hyvin perille suomessa,ei ole muodikasta ajaa vanhoilla koneilla,pari kolme vuotta vaihtoväli yleensä,sitten entiset menemään rupusakille.

Olen monesti ajatellu,että täytyy se olla hyvää hommaa,että kestää vaihtaa traktori noin tiheään,ja ne on vielä tuollaisenki käyttöajan jälkeen osalla jo hirveän näköisiä pelejä,niitä pidetään tosi huonosti se aika mikä pidetään.

Kyllähän se on mukava ajaa noilla uusilla sähkönyykkäreillä ja muilla,ei siinä mitään,mutta varsinki pienemmillä karjatiloilla varmaan menis vähän mekaanisempiki kone täydestä.

Massey Ferguson oli sähkönkäyttäjänä ilmeisesti aika uranuurtaja Datatronic malleissa,kyllähän niissä oli alkuun ongelmiaki,mutta kait niiden kanssa kuitenki toimeen on tullleet sitten myöhemmin.

Tuo paljonparjattu Zetor on saanu tehtyä moottoripuolen ruiskulaitteet mekaanisena,ja täyttävät tämänpäivän vaatimukset päästöissäki,siinä olis oppimista muillekin,siihen pitäis käydä tutustumassa joskus.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vanhassa vara parempi Empty Vs: Vanhassa vara parempi

Viesti  taavettimies lähetetty Ma Maalis 23 2009, 15:49

Case1594 kirjoitti:990-1390 ovat sopivissa töissä lyömättömiä pelejä:tuntikustannus/tehokkuus

Pitää hyvinkin paikkaansa

Case1594 kirjoitti:Minkälaisia pelejä mahtavat nuo tämänpäivän sähköihmeet olla parin vuosikymmenen jälkeen ,kun on hapettumaa vähän siellä sun täällä
Onhan ne mukavia pelejä kun vaan toimivat, etenkin nämä kaikenmoiset automatiikat. Very Happy Saa nähdä miten 20 vuoden päästä päisteautomatiikka tai hydrauliikan virtaus säädöt pelittää, jos sattuu hajoamaan niin mitä niille osaa tehdä kohta yhtä monimutkaisia kuin tietokoneet Surprised .


Viimeinen muokkaaja, taavetti_mies pvm Ti Marras 24 2009, 18:59, muokattu 1 kertaa
taavettimies
taavettimies
Ylläpito

David Brown : 25D
DBTCF:n jäsen nro : 18
Viestien lukumäärä : 1467
Paikkakunta : Etelä-Karjala Lappeenranta

Takaisin alkuun Siirry alas

Vanhassa vara parempi Empty Vs: Vanhassa vara parempi

Viesti  nordman lähetetty Ke Maalis 25 2009, 19:03

vanhassa on vara parempi. tila koot suurenee ja samoin traktorit. 20v. päästä on vain suuria romuluisia traktoreita ja vissiin vielä huonosti pirettyjäkin myynnissä. tälläisillä 50-70 heppaisilla pikku traktoreilla alkaa olemaan vieläkin enemmän kysyntää. kuka ostaa pikku savotoihin,lumitraktoreiksi, perunapellolle noita isoja rohjakkeita. luulempa että tälläkin 80luvun casella ajellaan vielä 50v. päästä. nytkin on aivan selvästi hinnat kohonnut näihin valkoisiin ihmsen luomiin tuolla nettikoneessa.
nordman
nordman

Viestien lukumäärä : 25

Takaisin alkuun Siirry alas

Vanhassa vara parempi Empty Vs: Vanhassa vara parempi

Viesti  Vieraili lähetetty Ke Maalis 25 2009, 22:47

Joo,osa taavettimiehistä on huolissaan,että eivät vaan kovin nousisi nuo hinnat,kun kuulemma 10 vuotta sitten on ollut samat tai jopa halvemmat hinnat kun nyt,toki tuo rahan arvo on muuttunu kans .

Tosi taavettimiehet kyttäilee nyt,että kun löytys halpoja resukuntoisia,niin ostas varmuusvarastoon varaosiksi,mutta kun ei tahdo kuulemma oikein löytyä.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vanhassa vara parempi Empty Vs: Vanhassa vara parempi

Viesti  Vieraili lähetetty To Toukokuu 21 2009, 11:42

Tuossa juttelin naapurikylän aktiivi maidontuottajan kanssa koneista.
Kertoi ,että oli joutunut vaihdattaan 10vuotta vanhaan automaattiruokkijaan jonkun tietokoneosan.
Alle tunnin hommasta lasku oli reilut 1700 euroa:4 euroa kilometrikorvaus ,100 euroa tuntikorvaus-myös automatkasta ja osan hinta 660 euroa.
Sen verran oli kaveria jurppinut lasku,että oli ottanut selville osatoimittajan ja soittanut sinne.Osan hinta heiltä suoraan tilattuna 70 EUROA.
Meikäläinenkin iteoppinut osaa purkaa 1594:n ja kasatakin sen ihan ite. Ja vielepä toimii.
Mitä näille tämän päivän tietokonetraktoreille osaa tavis tehdä ,kun ne rupee ajanmittaan hapettumaan ja pölyttymään. Ei käy kateeks maanviljelijöitä.
Miks ruoka on muka kallista ????

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa