Pakkasta

Sivu 6 / 7 Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava

Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  Tommi lähetetty Pe Helmi 18 2011, 20:09

Meillä on 160 neliön purueristeinen talo, kaksinkertaisilla ikkunoilla. Kaksi takkaa, uuni ja kaksi puuhellaa. Saunaosastolla sähköinen lattialämmitys, puukiuas ja muuripata. Kahdella pikku sähköpatterillla avustettuna tulisijoja ahkerasti lämmittämällä on sisälämmöt pyneet 18 - 23 asteen haarukassa -35 asteen yöpakkasista huolimatta. Very Happy
Tommi
Tommi

Viestien lukumäärä : 144

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  ikilika lähetetty Pe Helmi 18 2011, 20:16

Tommi kirjoitti:Meillä on 160 neliön purueristeinen talo, kaksinkertaisilla ikkunoilla. Very Happy
Sisäpokiin saa kaksinkertaisen eristyslasin selektiivipinnalla, hintaa tulee murto-osa verrattuna uusiin koko ikkunoihin. Ja taatusti ajaa saman asian jos vaan ulkopokat on vielä ehjät. Lasitukseen on parikin vaihtoehtoa, joko jyrsitään lasiuraa syvemmäksi ja erkkari siihen, tai sitten laitetaan nykyiseen lasiuraan erkkari ja listoitetaan "lattalistoilla" päälle. Kolmaskin vaihtoehto on mutta se pienentää valoaukkoa muutaman sentin ja vaatii listat erkkarin molemmin puolin. Nimimerkillä "teen näitä töitä" Very Happy Pikkasen meni ohi aiheen, tavallaan Embarassed


Viimeinen muokkaaja, ikilika pvm Pe Helmi 18 2011, 20:28, muokattu 2 kertaa (Raportin syy : Näppis osoittaa mieltään ja jättää kirjaimia pois...)
ikilika
ikilika

David Brown : 1394 -87
DBTCF:n jäsen nro : 20
Viestien lukumäärä : 1154
Ikä : 41
Paikkakunta : eurajoki

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  TIKO lähetetty Pe Helmi 18 2011, 20:25

Juup, meitil 120 neliöinen Herrala-talo+ulkorakennus 30 neliöö, on lämmöt pysyny sisällä mukavasti 22-23 astetta kun joka päivä pitää kattilassa tulia. Olen osittain ulkoistanut lämmittämisen leipätyössäkäynnin takia, varaajan sähkövastukset saa mun puolesta pysyä kylmänä.
Pilkkeitä piisaa vielä suursäkkeihin pakattuna ettei uupelo tule. On niitä halonkyselijöitä ollut, en ole myynyt, ei lyö leiville se homma. Parhaan tuoton omasta metsästä saa kattilassa poltettuna. Kyllä se näin on valitettavasti. Tukkileimikko erikseen tietenkin.
TIKO
TIKO

David Brown : 1390, 1494-4HS+ Isme 140,1690HS (osina),1690T-4,1594-4HS
DBTCF:n jäsen nro : 54
Viestien lukumäärä : 798
Ikä : 41
Paikkakunta : Nastola

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  TIKO lähetetty Pe Helmi 18 2011, 20:29

ikilika kirjoitti:
Tommi kirjoitti:Meillä on 160 neliön purueristeinen talo, kaksinkertaisilla ikkunoilla. Very Happy
Sisäpokiin saa kaksinkertaisen eristyslasin selektiivipinnalla, hintaa tulee murto-osa verrattuna uusiin koko ikkunoihin. Ja taatusti ajaa saman asian jos vaan ulkopokat on vielä ehjät. Lasitukseen on parikin vaihtoehtoa, joko jyrsitään lasiuraa syvemmäksi ja erkkari siihen, tai sitten laitetaan nykyiseen lasiuraan erkkari ja listoitetaan "lattalistoilla" päälle. Kolmaskin vaihtoehto on mutta se pienentää valoaukkoa muutaman sentin ja vaatii listat erkkarin molemmin puolin. Nimimerkillä "näitä töitä" Very Happy Pikkasen meni ohi aiheen, tavallaan Embarassed

EIkä mene ohi aiheen, Itelläkin kuukausi sitten pistettiin uusi ulko-ovi, heti sai pistää tuulikaapin patterin melkein kiinni. Vanha ovi vuoti niin, että pakkasella jäätä lukon päällä. Karmee vuoto oli.
TIKO
TIKO

David Brown : 1390, 1494-4HS+ Isme 140,1690HS (osina),1690T-4,1594-4HS
DBTCF:n jäsen nro : 54
Viestien lukumäärä : 798
Ikä : 41
Paikkakunta : Nastola

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  ikilika lähetetty Pe Helmi 18 2011, 20:36

Samaa ongelmaa oli meitinkin ulko-ovessa n7v sitten, ontto vanha paneloitu ovi, siis tyhjä sisältä, ei villaa, ei mitään! Sisäpuolelta panelit pois, kertopuusta oveen 40mm lisää paksuutta ja 10cm villaa oveen. Sisäpuolelle päälliseksi tiikki levy (teak:han se vissiin oikeesti on?) ja nätit valkoset kulmalistat kiertämään. Samalla lisäsin yläosaan 2k eristyslasin ja ulkopintaan irroitettava lisälasi 8mm laminoidusta, ikäänkuin murtosuojaksi. Hintaa tais tulla koko oven uusimiselle/korjaukselle/muutokselle noin 50e Very Happy Karmithan olivat kunnossa ja suorat. Tiikki pysyy hienon näköisenä kun sen öljyää kerran pari vuodessa...


Viimeinen muokkaaja, ikilika pvm Pe Helmi 18 2011, 20:41, muokattu 3 kertaa (Raportin syy : Pikku lisäys... Ja näppikseen uusien paristojen myötä viestiin pari kirjainta lisää :D)
ikilika
ikilika

David Brown : 1394 -87
DBTCF:n jäsen nro : 20
Viestien lukumäärä : 1154
Ikä : 41
Paikkakunta : eurajoki

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  hespex lähetetty Pe Helmi 18 2011, 21:07

Vähän vaihtelee, aamulla oli siinä -30 tienoilla, iltapäivällä tais käydä -13 ja nyt oli -25. 390 pitää ihmekyllä lämpöjä jotenkin (siinä rajalla missä näkyy normaali käyntilämpötilan alue) kesät talvet. Tosin -20 tai yli niin ei puhalla kuin haaleaa, ei kuumaa. Jos on vaikka -5 niin puhaltaa niin kuumaa ettei kättä voi 15sec pidempää pitää tuuletusaukolla. Termostaatti paskana nimittäin, vesi kiertää kaikenaikaa.

hespex
Ylläpito

Viestien lukumäärä : 151
Paikkakunta : Lappeenranta

http://taavetti-talli.foorumini.info/forum.htm

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty kyllä

Viesti  Tessu lähetetty La Helmi 19 2011, 02:18

Pakki oli oikeessa että huonompaan suuntaan jep.
Ja kyllä se eristäminen tosiaan kannattaa onneks isäukkokin laitatti alakrt.uudet 3.lasiset ikkunat,olis varmaan KYLMÄ näil keleillä vanhoilla sodanjälkeisillä,yläkerrassa viel vanhat mut kattoo mitä tekee.
Noo kyllä se tästä ny pakkasta kuiteskin -29,oli vaan tänää paskakaivon ylimeno jäässä ja tyhjennys vast maanataina no kyllä se siitä kun käy välillä kolhii auki

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1192
Ikä : 52
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  Vieraili lähetetty La Helmi 19 2011, 08:14

Meillä nyt 10 v vanha pitkästä tavarasta tehty perinnetyylin talo,näyttää joltain 30-40 lukulaiselta äkkiäkahtoin,ihmiset kysyi aina ohimennen että kenen vanhan talon siihen kunnostit kun tämä valmistui aikanaan,nykysillä systeemeillä kylläkin tehtynä,höyrynsulkurakenne ja lasivillaa 220 mm seinissä ja kuitutuulensuojalevy ulkopuolella,sitten sähkökaapelit betonilaatassa joita yösähkö lämmittää,Nunnauunin takkaleivinuuni keskivaiheilla,jota lämmitetään aktiivisesti,,noin 15500 kwh menee vuodessa sähköä,josta noin 3000-4000 kwh tallin puolella,kyllä tuo nunnauuni säästää mielestäni paljonki sähkölaskussa,tallissa on kwh mittari,joten sen kulutus ei ole olettamaa,verotuksellisista syistä on samassa linjassa kaksi mittauspistettä.

Porraskäytävän yläpäässä on lämpöeristetty ovi ja portaat nousee ylös porstuasta rintamamiestalon tyyliin,tein tuon porraskäytäväsysteemin heti valmiiksi kun rakensin talon,pidettiin vaan yläovea kiinni niinkauan että yläkerta valmistui,se jätettiin paikalleen,kumminki se on käytännössä aina auki.

Yläkerta tehtiin erityistä tiiveyttä vaalien heti yläpuolen tuulensuojalevyistä lähtien,ei mihinkään jätetty rakoa,kaikki liitokset saumattiin,lämpö pysyi jo kohtuullisesti ennen villoitusta.

Reunoilla pystyseinissä 200 mm eristettä,sitten vinossa osassa 350 mm ja keskellä katossa noin 500mm eristettä ja välipohja myös eristetty ja höyrynsulku aklapuolella tietenki,tuntuu pitävän lämmön ja ei vie kyllä tuntuvasti alakerran lämpöjä ylös vaikka ovi on auki,olen vähän sitä mieltä että jos tuo lakki saadaan riittävän tiiviiksi,se ei vedä niinpaljoa ilmaa ylöspäin.

Noh,tuli rakennustekniikkaa väliin,mutta haitanneeko,10 v vanhoiissa ovissa oli kuuraa jo alareunoissa näillä 40 pakkasilla,eivät pidä tiivisteet enää täysin,vaikka ei nuo kovin huonotkaa vielä ole,nuo on niitä levy,alumiini,uretaani,alumiini levyovia mitä nykyään on,Oulux/viitapuun valmistamia.

Tänä aamuna -24,5 oli enää pakkasta traktori on käynnissä pihalla,pitäähän sitä jo rattorihommiin päästä kun noin lauhtu...

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  Tommi lähetetty La Helmi 19 2011, 10:00

Olen korjannut vanhat -50 luvun ulko-ovet ottamalla lautapaneelit pois, rungot oli aika suorat. Ovet olen paneeloinut uudestaan, ja sisäpuolelta olen kasvattanut rungon paksuutta rimakehikolla ja eristeeksi olen laittanut 50 mm uretaanilevyn vaahdolla kiinni ja vaahto myös sen rimakehikon ja rungon sisäpuolelle paneelien väliin jäävään osaan, paksuudeltaan noin 15mm uretaania kylmäsiltaa katkaisemaan. Eli ovissa puuta ei mene suoraan ulos kuin tiivisteen vieressä sentti-pari. Sitten sisäpuolellekkin uusi paneelointi. Karmeihin olen lisännyt toiset huullokset liimaamalla höylätyt laudat ympäriinsä, näin on saatu tuplatiivisteet.

Kaksinkertaisiin ikkunoihin olen itsekkin ajatellut laittaa sisäpokiin lämpölasielementit. Mitä olen mittallut niitä, elementti olisi yhtä vahva, kuin nykyinen lasi+kittilista, eli elementin ulkopinta tulisi pokan ulkopinnan kanssa samaan tasoon. Olen ajatellut laittaa ulkopintaan "kittilistaksi" rimoista kehikon joka ei ulotu ihan pokan ulkomittoihin, saisi siihenkin tuplatiivisteen. Ikkunat ovat ulko-osiltaan täysin terveet, lähestyvästä 60-kympistään huolimatta.

Vintille olenkin lisännyt puruja, siellä on niitä nyt ehkä 50 - 60 cm. Alkavat painamaan jo aika paljon, jos vielä haluaisi parantaa eristystä yläpohjassa pitäisi se varmaan toteuttaa ekovillalla.

Minusta tuntuu että purueriste on ihan liian aliarvioitu. Ei tämä talo seinistä falskaa, ja runkokin on täysin terve alajuoksuja myöten, puru pitää sen kuivana.


Viimeinen muokkaaja, Tommi pvm La Helmi 19 2011, 12:41, muokattu 1 kertaa
Tommi
Tommi

Viestien lukumäärä : 144

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  ikilika lähetetty La Helmi 19 2011, 10:52

Jos eristyslasia meinaat niin ota lasit selektiivi pintaisena, parantaa lämpöarvoa vastaamaan n.nelinkertaista eristyslasia K/U-arvoltaan. Ja hintaa tulee lisää vain parikymppiä/neliö.
ikilika
ikilika

David Brown : 1394 -87
DBTCF:n jäsen nro : 20
Viestien lukumäärä : 1154
Ikä : 41
Paikkakunta : eurajoki

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  Pakki lähetetty La Helmi 19 2011, 14:30

-34,8 et Päijät Häme jokohan on pohjat täällä vai vieläkö petrannee.
Juu nää alkaa olla niitä kelejä jolloin "Rauta antautuu". Se on metkaa tuo pakkanen kun se raudankin kesyttää.
Aikoinaa katkes kiskoja kovilla pakkasilla eikä ne ollu edes kilometrikaupalla yhteen hitsattuja niin kuin nykyisin. Arvatkaas kuika kovat vetojännitteet siellä on. Saa vain nähdä milloin ensimmäinen juna ajelee lepikkoon kiskon katketessa alta. Alleekrosta hyytyivät jo töppöset Vainikkalassa. Kirveenterästä lohkeaa palasia kun karsimaan rupee.
Pakki
Pakki

David Brown : 4 taavettii 2 ford
Viestien lukumäärä : 322
Paikkakunta : Häme

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  hespex lähetetty La Helmi 19 2011, 21:11

Meillä oli halennu lingosta n. 20x10cm palanen n. 2-3mm paksusta rautaa.. Pakkanen tosiaan haurastuttaa happy

hespex
Ylläpito

Viestien lukumäärä : 151
Paikkakunta : Lappeenranta

http://taavetti-talli.foorumini.info/forum.htm

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  ikilika lähetetty La Helmi 19 2011, 23:00

Hmmm, crc -kylmäshokki jne irrotus suihkeet/sprayt kylmentää -40asteeseen Very Happy Tarkottaako tää et nyt kun sää pitää samoja lukemia, että ruosteiset pultit ja mutterit aukee ongelmitta?! clown
ikilika
ikilika

David Brown : 1394 -87
DBTCF:n jäsen nro : 20
Viestien lukumäärä : 1154
Ikä : 41
Paikkakunta : eurajoki

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  hespex lähetetty Su Helmi 20 2011, 19:42

Eikös se perustu siihen nopeaan kylmenemiseen?

hespex
Ylläpito

Viestien lukumäärä : 151
Paikkakunta : Lappeenranta

http://taavetti-talli.foorumini.info/forum.htm

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  ikilika lähetetty Su Helmi 20 2011, 19:59

Siihen juuri, saa ruosteen rakenteen rikkoutumaan... Mut tarkotan että jos vaikka ulkona on -40astetta, ja pakko tehä pihalla remppaa, joku mutteri ei irtoo niin eipä taida paljoa enää kylmäsprayt auttaa... Joo, saivartelut sikseen happy Nyt on -10, sataa lunta ja ilkiä viima käy, korvat ja näpit äkkiä jäässä kun koiran kanssa tuolla kulkee.
ikilika
ikilika

David Brown : 1394 -87
DBTCF:n jäsen nro : 20
Viestien lukumäärä : 1154
Ikä : 41
Paikkakunta : eurajoki

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  taavettimies lähetetty Su Helmi 20 2011, 20:28

On öljyt suht kohmeessa, kylmillä öljyillä etukuormaajaa laskiessa menee aisat kieroon Shocked Noin 5cm mutta kuitenkin, toinen sylinteri laskee sen verran hitaammin (johtuen pidemmistä letkuista??)

Normaalisti kuutonen on lämmissä tallissa näin paukkupakkasilla mutta nyt oli yhden yön ulkona siitä johtuen on jokapaikka ihan kohmeessa.

taavettimies
taavettimies
Ylläpito

David Brown : 25D
DBTCF:n jäsen nro : 18
Viestien lukumäärä : 1442
Paikkakunta : Etelä-Karjala Lappeenranta

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  pets lähetetty Su Helmi 20 2011, 22:54

Huomenna vaihtuu -20 + 30 asteeseen... Loma alkoi...

pets

Viestien lukumäärä : 170
Paikkakunta : Hämeenlinnan vieressä

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  kujanjuh lähetetty Ma Helmi 21 2011, 10:16

ikilika kirjoitti:Hmmm, crc -kylmäshokki jne irrotus suihkeet/sprayt kylmentää -40asteeseen Very Happy Tarkottaako tää et nyt kun sää pitää samoja lukemia, että ruosteiset pultit ja mutterit aukee ongelmitta?! clown
Kylmäshokki on oiva apu ruosteisia pultteja aukaistessa. Sitä ennen kannatta pultit käsitellä spray-leikkuunesteellä, esim. Supercutilla. Näillä on tunkeutuminen aivan toista luokkaa kuin kaikenmaailman ruosteenirrottajilla joita tähän tarkoitukseen kaupitellaan. Supercut-käsittely vaikka edellisenä iltana, jos on aikaa.

kujanjuh

Viestien lukumäärä : 241
Paikkakunta : Porvoo-Pieksämäki

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  Pakki lähetetty Ti Helmi 22 2011, 12:31

Joo vielä eilen pani paremmaks. -35,4 lykkäs tikintaali eli jokseenkin sama joka männäkesänä oli plussalla.
Pakki
Pakki

David Brown : 4 taavettii 2 ford
Viestien lukumäärä : 322
Paikkakunta : Häme

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  Pakki lähetetty Ke Helmi 23 2011, 11:20

Aika jännä tuo ilmasto ja kuin kellon tarkka. Seitsemänkymmentä astetta on eroa verrattuna puoli vuotta aikaisemmin oleviin lukemiin. Mitä tuleva kesä kirjannee aikakirjoihin.

Pakkasta - Sivu 6 7563635
Pakki
Pakki

David Brown : 4 taavettii 2 ford
Viestien lukumäärä : 322
Paikkakunta : Häme

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  ikilika lähetetty Ke Helmi 23 2011, 12:14

Klapeja pesään ku noin kylmä on sisällä! Very Happy
ikilika
ikilika

David Brown : 1394 -87
DBTCF:n jäsen nro : 20
Viestien lukumäärä : 1154
Ikä : 41
Paikkakunta : eurajoki

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  otsoni lähetetty Ke Helmi 23 2011, 13:49

Pakki kirjoitti: Kirveenterästä lohkeaa palasia kun karsimaan rupee.

Toi on hyvä Laughing Laughing happy

Mutta Taavetit kestää. Toista päivää jo ettei kukaan kysele vinkkejä cheers edit: kolmatta

otsoni

Viestien lukumäärä : 319

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  Pakki lähetetty Ke Helmi 23 2011, 14:47

Noo eikös tuo 10 oo sopiva sisälle kun kesällä oli vähän tukalampaa Surprised
Kyllä siinä kesämökin lämmöksi on hiirille ihan riittämiin Wink

Niin kyllä koettu on että kirveen terä hajosi kovilla pakkasilla. Noin 30 vuotta sitten karsin yötä kovassa pakkasessa olleella kirveellä kovia kuusen oksia ja ihmettelin että miksi vähän huonosti pystyy. Oli lohjennut terästä puolen kynnen kokoisia palasia. Sen jälkeen oon osannu varoa.
Pakki
Pakki

David Brown : 4 taavettii 2 ford
Viestien lukumäärä : 322
Paikkakunta : Häme

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Vs: Pakkasta

Viesti  otsoni lähetetty Ke Helmi 23 2011, 18:42

Hieno ilmaus pakkasen ankaruudelle ja vielä tosi elämästä, eikä mikään jäätyy kaareen juttu Very Happy

otsoni

Viestien lukumäärä : 319

Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasta - Sivu 6 Empty Mikä merkki

Viesti  Tessu lähetetty To Helmi 24 2011, 23:06

Mikäs oli kirveen merkki? kuulemma ei kellokosken tekemät mettässä kestänykkään näin ne entisajan ukot aina sano,no kyllä ne hyvätkin hajoo kun ei aina tietoa ole mitä niille on matkanvarrella käyny.
Ajelimpa sitten halkoja mettästä Opelilla ja kärryllä kolme kärryllistä taasen toin,lupas tän yön jälkeen lauhtuvaa saa nyt sitte nähä miten paljon se lauhtuu.
Tuulta kans kun alkoi lupaamaan niin aattelin lähtee puita hakee,tuulessa niitä ei sit kyl kanniskele pirukaa,autoki lähti kyl käyntiin kun anto olla lohkossa parituntia ja lämmitti solenoidia hiustenkuivaajalla kun ei kuulunu kun naps,ja sisäpuhallinkin heräs vasta kun hieman lämpö vaikutti.
Että KYLMÄÄ on ja on ollu nytkin vielä -29 että huh,kyl on tosiaan ääripää olot saman verta on lämmintä kesällä ja nyt pakkasta saa ihmetellä,no tulipahan taas kunnon talvi niiku ennenvanhaan:

Tessu

David Brown : DB 850 vm:1961
Viestien lukumäärä : 1192
Ikä : 52
Paikkakunta : Hollola

Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 6 / 7 Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa