Takakuormaajat

Siirry alas

Takakuormaajat Empty Takakuormaajat

Viesti  Paulig lähetetty Ma Marras 01 2010, 16:18


Eipä taida olla topiccia takakuormaajille, joten tehdäänpäs sellainen.

Onko taavetti miehillä minkalaisia kokemuksia takakuormaajista, mikä merkki on hyvä ja millaisia ominaisuuksia kuormaajista löytyy? Katselin tuossa nettikoneen kuormaajia, on vaikka minkalaista ja hintaista. Kannattaako hankkia, tekeekö niillä mitään?

Tarve olisi lähinnä pienimuotoinen lumen lapiointi ja esimerkiks soran siirto jossain määrin. Tulis 990:n perään, luulis toimivan ihan hyvin?
Paulig
Paulig

David Brown : 990 Selectamatic vm. 79 Sekurahytillä & 990 vm. 76 taavihytillä
DBTCF:n jäsen nro : 14
Viestien lukumäärä : 963
Paikkakunta : Pohjois-Savo

Takaisin alkuun Siirry alas

Takakuormaajat Empty Vs: Takakuormaajat

Viesti  Vierailija lähetetty Ma Marras 01 2010, 17:34

Renki 300 tai Farmi sisu luokan kuormain,ne vielä menee 990kokoisissa,renki 500 ehdottomasti liian iso,lähtee peräpää kävelemään 990 kokoisista raksoista jo jos komentaa kunnolla työnsyyrjään,ja hydrauliikkaki riittämätön alkuperäisenä tuollaiseen.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Takakuormaajat Empty Vs: Takakuormaajat

Viesti  taavettimies lähetetty Ma Marras 01 2010, 17:44

Taavetti on sieltä kevytkeulaisimmasta päästä joten kaipaa punttia keulalle.

Helpostihan siihen saa tarvittavan hydrauliikan, laittaa siihen joku 2-3 karainen venttiilipöydän (2 karaa riittää tässä tapauksessa) joka kytketään siihen kamelin kyttyrään takasillan oikealle puolelle sama paikka mihin tulisi alkuperäinen ulkopuolisen hydrauliikan lisälohko. Venttiilipöytä sitten kopin alle josta jonkunlaiset vivut koppiin tai vaikkapa etukuormaaja tyyliin vaijeri ohjain.

Alkuperäiset lisälohkot ovat kiven alla ja vaikka niitä saisikin ne ovat kalliita.

Jos takakuormaaja on mekaanisella kauhan laukaisulla sen saa pelittämään vakio hydrauliikalla kolmitieventtiilin kanssa.
taavettimies
taavettimies
Ylläpito

David Brown : 25D
DBTCF:n jäsen nro : 18
Viestien lukumäärä : 1449
Paikkakunta : Etelä-Karjala Lappeenranta

Takaisin alkuun Siirry alas

Takakuormaajat Empty Vs: Takakuormaajat

Viesti  Vierailija lähetetty Ma Marras 01 2010, 17:51

Joo,tuo 300 mallikki jo tarvii lisähydrauliikkaa,mutta koko vielä käy 990 kokoisii.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Takakuormaajat Empty Vs: Takakuormaajat

Viesti  massikka_mies lähetetty Ma Marras 01 2010, 18:13

Itsekkin olen haaveillut Renki 500 takakuormaajasta tai vastaavasta hieman järeämmän luokan takakuormaajasta hydraulisella kauhan käännöllä mutta sopivaa ei ole vielä vastaan sattunut Crying or Very sad Ois nimittäin kätevä etukuormaajan kaverina. Takakuormaajiahan on siis periaatteessa kahdenlaisia; on Renki- ja uudemmat sisu kuormaajat tms joista siis löytyy edellä mainittu hydraulinen kauhankääntö ja sitten on nämä Farmi, Normet ja Sisu tms kuormaajat joissa on siis mekaaninen kauhan kippaus eli toimii periaatteella narusta nykäisy ja kauha kippaa mutta useimmiten se on säädettävissä siten että kun nostat kuormaajan ''nostovarren'' ylä asentoon kauha kippaa automaattisesti. Tuohon lumen lapiointiin ja hiekan kuormaukseen itse ainakan mielummin valitsisin tuollaisen mekaanisella kauhan käännöllä olevan sillä se on paljon nopeampi kuormata koska mekaaninen kauhankääntö toimii tietenkin hydraulista nopeammin. Mutta jos taasen pitäisi pystyä trukkipiikkejä tai vastaavia käyttämään tai muuten vaan tarvii tarkempaa käyttöä niin sitten hydraulinen. Nämä Normet, Farmi ja Sisu (samoja kuormaajia eri merkeillä) kuormaajathan ovat kestävän ja luotettavan takakuormaajan maineessa joten ilmeisesti olisi sinullekin ihan kannattava hankinta

_________________
Power by perkins
http://kuvablogi.com/blog/22729/
massikka_mies
massikka_mies
Ylläpito

Viestien lukumäärä : 445
Paikkakunta : Ylämaa

Takaisin alkuun Siirry alas

Takakuormaajat Empty Vs: Takakuormaajat

Viesti  erkki lähetetty Ma Marras 01 2010, 19:28

990:n perään kytketyllä Normetin 351:llä olen kuormannut paljon kaikenmoista. Ihan hyvä peli ja pikkasen pienempi Normet 251 kanssa on hyvä ostos myös vaikka ei nosta kovin korkealle. Mekaaninen kippaus on tosiaan paljon nopeampi kuin hydraulinen kääntö. Sellainen on kanssa aikoinaan ollut markkinoilla kuin Roima, hyvä sekin, raskaampi kuin Normet, mutta nostaa korkealle.

Rengissä jää kauha ala-asennossakin aika kauas taka-akselista joten se lisää vastapainon tarvetta. Normetin kanssa semmoiset 100-150 kg on aika sopiva.

Niska on takakuormaajan kanssa koetuksella jos tekee pitkiä päiviä.


erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 3963

Takaisin alkuun Siirry alas

Takakuormaajat Empty Vs: Takakuormaajat

Viesti  kujanjuh lähetetty Ma Marras 01 2010, 20:09

Case 1690 kirjoitti:Joo,tuo 300 mallikki jo tarvii lisähydrauliikkaa,mutta koko vielä käy 990 kokoisii.
Ei Renki 300 välttämättä vaadi lisähydrauliikkaa, siinä on vipu, josta voi ohjata paineen joko nostoon tai sitten kauhankääntöön. Itselläni on sellainen 996 perässä tarpeen tullen. Sata kiloa on lisäpainoa keulalla, juuri ja juuri etupyörät maassa, kun sorakauha on hiekkaa täynnä.
Vähänkin suurempaan kuormaajan tarpeeseen suosittelen kyllä etukuormaajaa. Takakuormaajassa kyllä näppärä tuo kuormaimen laittaminen ja poisotto nostolaitteisiin, jos menee yli kaksi minuuttia, niin on jo vähän tyrinyt jossakin.

kujanjuh

Viestien lukumäärä : 241
Paikkakunta : Porvoo-Pieksämäki

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa