case 845-885 XL

Siirry alas

case 845-885 XL

Viesti  Vieraili lähetetty To Tammi 08 2009, 18:18

kerro omakohtaisia kokemuksia case 845XL:tä. plussat ja miinukset. onko sopinut hyvin hommiisi ja mitä soisit olevan siinä parempaa, ja mitä muuta tiedät siitä ja haluaisit kertoa.

lisäys: velimhan tuossa jo kirjoittelikin vähän toisaalla.


Viimeinen muokkaaja, blackhawk pvm Ke Tammi 28 2009, 17:45, muokattu 1 kertaa

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: case 845-885 XL

Viesti  Riku lähetetty La Tammi 24 2009, 18:54

Minusta hyvää Case 845 XL sitkeä kone,hyvä hydrauliikka ja melko hyvä hytti. Minulla Case 845 vm. -90 turbolla terästettynä tunteja traktorissa on noin 4000 h ja ollut minulla n. 10 vuotta. Vuodessa minulla tulee Caseen n. 100 h ja pienestä ajomäärästä johtuen Case on mielestäni pelannut hyvin. Case on etukuormaajalla varustettu ja siinä hommassa annankin hieman kritiikkiä vaihteistolle, eli jos halua sopivat vaihteet eteen- ja taaksepäin joutuu vaihtamaan kahdesta kepistä. Ilmettelen vain kun juuri Case 845 on paljon etukuormaajalla varustettuna.

Riku

David Brown : DB 850 Impematic vm. 1960
Viestien lukumäärä : 363
Ikä : 54
Paikkakunta : Etelä-Pohjanmaa

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: case 845-885 XL

Viesti  massikka_mies lähetetty La Tammi 24 2009, 20:37

naapurilla paukahti muistaakseni viime talvena perästä jotain 845 casesta Neutral Muuten kuulemma ollu hyvä kone.
massikka_mies
massikka_mies
Ylläpito

Viestien lukumäärä : 445
Paikkakunta : Ylämaa

Takaisin alkuun Siirry alas

885 XL

Viesti  Ruopsa lähetetty Ma Tammi 26 2009, 13:36

Minulla se on 885XL. Ollut muutaman vuoden .Olen semmonen harrastelija , ajelen vähän metsästä puita ja perunoita viljelen omiksi tarpeiksi. Leipätyö on ihan muualla kuin raktoreissa mutta on se aina mukava koneilla pelata ,nytkin on tuota lunta tullu että on päässy pihoja putsailemaan. Ei se taija tuo minun olla oikee Taavetti ,liekö niitä myöhäisherrännäisiä kun vm 90. Hyvin se on pelannu mitä nyt startin kanssa vähän on ollu semmosta kun meinaa jäätyä mutta sitäkin on esiintyny vaan talvella. Nyt on alkanu kiinnostamaan että jos ottaisi siitä välillä sen etukuormaajan irti niin ei kolhisi kaikkia pystyynjääviä puita tuolla korvessa ,oiskohan se paha homma ja mahtasiko sen saaha vielä joskus takasin ;se on semmonen Quicke 640.

Ruopsa

Viestien lukumäärä : 3

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: case 845-885 XL

Viesti  Vieraili lähetetty Ke Tammi 28 2009, 17:48

ei ole taavetti ei. natikka pohjainen Casehan tuo on. mitä oot pitänyt vaihteiden välityksistä, kun olet tuolla etukuormaajalla lykkinyt.
kyllä se kuormaaja varmaan vähän tiellä tuolla metsässä on.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: case 845-885 XL

Viesti  Ruopsa lähetetty To Tammi 29 2009, 18:54

On siitä aina sopiva pykälä löytyny ja siinä kun on se powersiftikin niin silläkin saapi vielä soviteltua. Varovaisestihan minä sillä tuuppailen kun on niin kiviset tienreunatkin että meinaa vähän väliä otsalumpio aueta kun törmäilee eikä ole etes turvavöitä. Ostin tässä syksyllä siihen semmosen oisko juontokoura ja vinssi ,sillä oon rankoja ajannu ,mutta nyt on pitäny niin kirpeitä pakkasia että oon enempi tupaukkona ollu. Vähän olen jälkiä ajellu tuonne suolle niin jäätyy tienpohjiksi , saapi sitten ajelluksi puut märemmistäkin paikoista.

Ruopsa

Viestien lukumäärä : 3

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: case 845-885 XL

Viesti  Vieraili lähetetty To Tammi 29 2009, 19:04

kyllähän toi 640 pitäis aika näppärästi lähteä irti.Onko siinä alkuperäiset tukijalat tallessa.Jos on niin eiku tasaselle maalle ja irti.Ei pitäs monta minuuttia tuhlaantua.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: case 845-885 XL

Viesti  TIKO lähetetty Pe Tammi 30 2009, 21:00

Case1594 kirjoitti:kyllähän toi 640 pitäis aika näppärästi lähteä irti.Onko siinä alkuperäiset tukijalat tallessa.Jos on niin eiku tasaselle maalle ja irti.Ei pitäs monta minuuttia tuhlaantua.

Tosi on, iso kauha vaikka kiinni, vakauttaa aisastoa, ja irti vain. Omasta kotimaisesta otan etukuormaajan irti 5-6 kertaa vuodessa. Metsään/pellolle kun asiaa tulee niin pois vain.

Aiemmin äestin tuolla koneella niin ikävästi kuormaaja hytkyi ja nitkui kynnöksillä ekalla kokeilulla. Ei ole paineakkua. Toisaalta nyt ei kotimaisella enää äestetä, joutaa kiinni olemaan etukuormaaja.
TIKO
TIKO

David Brown : 1390, 1494-4HS+ Isme 140,1690HS (osina),1690T-4,1594-4HS
DBTCF:n jäsen nro : 54
Viestien lukumäärä : 791
Ikä : 40
Paikkakunta : Nastola

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: case 845-885 XL

Viesti  Vieraili lähetetty Pe Tammi 30 2009, 22:58

Tuosta englannin mallin natikan vaihteiden porrastuksesta,siinä on hyvin porrastettu vaihteet,ajoin soraa 685 mallilla kerran,sehän on tosi pieni mopo,Kouvan vaaroihin ajoin mökkiläisille maata,piti olla käsi koko ajan vaihekepillä,ja isontaa ja pienentää pykälää jatkuvasti,siinähän ei ole pikavaihetta,oli puhetta illalla koneen omistajan kanssa,että ei tulis mitään,jos olis loikkivat vaihteenvälit,se vielä,että ne menee siinä kevyesti päälle.

Taavetin synkromesh laatikkoa on osa sanonu,että siinä 11 ja 12 vaihteen väli on turhan pitkän tuntoinen,kun eka kertoja ajaa,kun esim. fiatin lootaan vertaa,mutta siihen kyllä tottuu,ei se kuitenkaa niin suuri loikka ole.
Kuuspyttyisissä sitä ei edes huomaa.

vanhemmissa Setoreissa se oli jotenki metässä se porrastus,varsinki pakki suhteessa eteenpäin,hommasin yhdelle vanhemmalle maanviljelijälle sellaisen kakkoskoneeksi,se oli lingonnu sillä naapureiden pihoja,sanoi,että pikkupakilla ei mene minnekään,ja hän alkoi käyttää isoa pakkia,niin sitten se pökäisi isoon pihakoivuun pahki,kun ei kerinny ohjata ja linkohan on perästä tosi löyhä,ja aivan solmuun meni puhuri siinä rytäkässä.

Siinä samassa koneessa oli myös toinen erikoisuus,kun sen käynnisti kylmästä,niin se raivosi niin kauheilla ylikierroksilla,että pakoputkiki lensi paineesta pois paikaltaan,ja kierrokset sitten laski,kun kone vähän lämpesi.

Se oli yrittäny jarrulla sitä sammuttaa,mutta kun setori on muutenki vääntävä peli,niin kun se huuti ylikierroksilla,ei ollu jaksanu jarrut sitä pidättää.

Se oli vähän hupanen peli,mutta setori on silti näkemäänsä parempi traktori,niillä ajaa pois tiehesä,jos pikkuvinkeet hyväksyy,ja vieläpä edullisesti ajaaki.

Ursus ja Zetor oli aikanaan urakointirintamalla kovia sanoja.

Oli kerran Näätäaavalla painunu lavettiauto tiehen,viidellä turvetraktorilla sitä siitä vetivät,ei tohtineet fiiujenkaa miehet lähteä ekaksi,että runko menee poikki,mutta urkit ekaksi,ja sitten menoksi,kauhea rynkytys,kun suttasivat ja hyppivät tiellä,urkki oli hyppiny ilmassa,mutta kesti.

Ei ollut idän ihme patarautaa.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: case 845-885 XL

Viesti  Vieraili lähetetty La Tammi 31 2009, 21:57

minkälaiseksi olette kokeneet tuon kylmäkäynnistettävyyden, noissa 845-885 Caseissa. tuolla muualla Fordia jo moitittiinkin siitä, vaikka muuten traktorista tulikin paljon positiivista.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: case 845-885 XL

Viesti  Vieraili lähetetty La Tammi 31 2009, 22:29

Joo,siinä kylmäkäynnistyvyydessä ne ei ole nuo mallit kunnostautunu,ei tahdo edes jaksaa pyöriä,syttymisestä puhumattakaan,oli aika kova pettymys maajusseille,jotka vaihto taavettipohjaisia noihin,nimenomaan tuo käynnistyvyys,oikein kovilla pakkasilla ei lähteny roikastakaa käyntiin,olin itse laittamassa joihinki termostart laitteita setäni kanssa,kun ei pärjänny maajussit sillä alkuperäisellä kuumalankahehkulla.

Englannin malleissa niissä oli jo polttoainehehku,mutta kyllä 10 astetta pakkasta oli maksimi,mistä neki käynnisty ilman lämmitystä.

Starttimoottoreita niistä englanninmalleista meni tosi paljon,sillain ne kesti pitempään,kun uuteen starttiin heti teki huollon,laittoi sikafleksiä solenoidin ja tartin väliin,niin vesi ei päässy niin sisään,purettiin joskus niitä tartteja,oli niinkuin merestä olis nostanu.

Tuota tarttihommaa ei tahtonu isännät sulattaa kanssa,entinen taavi oli saattanu mennä 20 vuotta samalla startilla,mutta se on intikassa eri kohin se tartti.

Siitä saksanmallin voimansiirrosta ,ajovoimanotolla peruuttaessa ne jonkun niitä särki,esim. joku kone menee jumiin,kanto tai kivi välissä,,pyöräytetään pakilla vastapäivään konetta,jotta saatas se tyhjäksi,kauhea paukaus,oho miten kävi,ajatelkaapa mikä vääntö sinne noin tulee.

Näin paikallisessa Valmetin huollossa täällä vapon suolta tuodun 8400 valtterin,siellä oli ojajyrsimeen menny puu,ja ajovoimanotolla pakkia,siitä laatikosta piti tutkia niin päin,että mitä on ehyttä,eikä mitä särky,oli hirvittävä tuho,jotain 100 000 mummonmarkkaa sinne meni,koneen väärinkäyttö voi maksaa tosi paljon.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Case 845

Viesti  Riku lähetetty Su Helmi 01 2009, 10:39

Kylmästä käyntiin lähtö ainakin minun ( toivottavasti pankinjohtaja ei lue tätä Wink ) Case 845 on heikkoa. Mutta en ole oppinutkaan hyvin kylmästä käyntiin lähteviin kun hallissa Case 845, Ford 5000 ja DB 880 ilman hehkua. Parhain taitaa kolla minun koneista kylmästä käynnistymään DB 885 kun siinä on jo hehku ja se on Taavetti Wink . Mutta miksi pitäisi käynnistyä ilman lämmitystä ? DB 880 minulla on letkulämmitin ja kun se on 1/2 tuntia päällä heilahtaa jo lämpömittarinkin viisari kun virran laittaa päälle ja lähtee paremmin käyntiin kun kesällä. Tietysti joskus kun on kova kiire ja hakee hallista esim. hevosmiehille kauroja ja pitäisi saada traktorit pois edestä hieman närästää traktorien huono käyntiinlähtö, mutta eihän hätäilemällä tule kuin k..... päisiä kakaroita. Embarassed
Minusta Case 845 ja Ford 5000 ongelma on moottorin kokoon nähden liian tehoton starttimoottori. Koska molemmat koneet ovat jakajapumpulla ja sehän tarvitsee huomattavasti suuremman nopeuden, kuin rivipumppu, saadakseen aijalliseksi kunnon paineen suuttimelle. Jotkun laittaneet Case 845 tehokkaamman startin ja näin saaneet nekin lähtemään paremmin kylmästä käyntiin. Shocked

Riku

David Brown : DB 850 Impematic vm. 1960
Viestien lukumäärä : 363
Ikä : 54
Paikkakunta : Etelä-Pohjanmaa

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: case 845-885 XL

Viesti  Vieraili lähetetty Su Helmi 01 2009, 16:56

olen samaa mieltä ettei ole mitään järkeä ilman lämmittämättä pakkasella konetta kurittaa, joskus on vaan pakko laittaa käyntiin ilman roikkaa. siinä mielessä tuo kylmäkäynnistys on aika tärkeäkin ominaisuus ettei aivan 0 kelissä jo roikkaa tarvitse.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

uusi Case mallisto

Viesti  Vieraili lähetetty Pe Helmi 20 2009, 22:04

ei hirveen yhdenmukaisia mallimerkintöjä näillä uusimmilla Caseille suraavat: QUANTUM,JX, JXU, MAXXUM, CVX, MAGNUM, PUMA. jokainen voi sitten vetää omat johtopäätökset tuosta.

missähän maassa näitä valmistetaan nykyään. olen saanut sellaisen käsityksen että nämä olisi Ranskalaisia ja Englannissa valmistettu olisi sitten jo Mc Cormick nimellä, ja se olisi tehdaskaupan takia jouduttu nimittämään tällä historiallisella nimellä.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: case 845-885 XL

Viesti  Casemies lähetetty Ma Maalis 09 2009, 18:40

blackhawk kirjoitti:ei hirveen yhdenmukaisia mallimerkintöjä näillä uusimmilla Caseille suraavat: QUANTUM,JX, JXU, MAXXUM, CVX, MAGNUM, PUMA. jokainen voi sitten vetää omat johtopäätökset tuosta.

missähän maassa näitä valmistetaan nykyään. olen saanut sellaisen käsityksen että nämä olisi Ranskalaisia ja Englannissa valmistettu olisi sitten jo Mc Cormick nimellä, ja se olisi tehdaskaupan takia jouduttu nimittämään tällä historiallisella nimellä.
Nykyäänhän Case IH:n emoyhtiö on Fiat joka jo ennestään omisti Fordin traktorituotannon josta 90-luvulla synty New Holland tuotemerkki ja kun New Holland osti sitten Case IH:n tuossa vuosituhannen vaihteen tienoolla niin EU:n viranomaiset määräsi Englannin tehtaat jätettäväksi kaupan ulkopuolelle eli pienemmät Internationaliin pohjautuvat MX:t ja vanhat kunnon Maxxumit joista sitten tuli legendaarinen McCormick joka on huipputuote tämän päivän traktorimarkkinoilla ja on kasvattanut traktorimallistoaan yli 200-heppaisiin, eli nämähän oikeastaan on aitoja Caseja. Case IH:n merkillä olevat Qantumit, JX:t ja JXU:t on ikäänkuin Fiatteja ja ellen väärin muista ne valmistetaankin Italiassa Maxxumit ja Pumat valmistetaan Itävallassa josta Case IH osti Steyrin traktoritehtaat 90-luvun puolenvälin tienoilla sieltä tulivat aikaisemmin CS- ja CVX(aito portaaton voimansiirto ja muistaakseni valmistetaan edelleen)-sarjat jotka pohjautu Steyreihin ja jossain vaiheessa CS-malleissa käytettiin Sisu-dieseleitä, eli Case IH on 90-luvulla tehnyt yhteistyötä Suomalaisen moottorivalmistajan kanssa ja oli ostajaehdokas Valtran traktoritehtaille sillon kun ne myytiin AGCO:lle joka on kolmanneksi suurin maatalouskonevalmistaja(Fendt, Massey Ferguson ja Valtra) Magnum on aito Amerikkalainen Case jota tehdäänkin Racinessa Wisconsinissa alkuperäisellä Case-tehtaalla ja muistaakseni Jenkeille tehdään siellä Pumaakin tästä en oo satavarma mutta suunnilleen näin se nyky Case menee, korjaillaan tietoja sitten kun sitä tulee hankittua lisää... New Hollandin sarjat vastaavat Caseja on eri varusteita ja jotaki muuta pientä. Aikamoinen sekasikiö se nykyään on, muuten Casehan on tiettävästi vanhin olemassa oleva traktorimerkki ja sillä on mahtava historia että sinänsä harmi etteivät ole enää Case IH vaan jonku hemmetin makaroonien omistuksessa, mutta se on Amerikassa Deeren kans suurin, kilpailevat markkinoista hyvin tasasesti jostakin syystä John Deere taitaa olla se myydyin.
Casemies
Casemies

David Brown : Case 1594 HS, DB 990 Sel
DBTCF:n jäsen nro : 6
Viestien lukumäärä : 36
Ikä : 41
Paikkakunta : Oulu, Kuusamo

Takaisin alkuun Siirry alas

uusi Case mallisto

Viesti  Vieraili lähetetty Ma Maalis 09 2009, 20:59

melkoista sekasotkua tämä traktorin valmistus nykyään, kertakaikkiaan. Very Happy

John Deereen pätee varmaan vähän sama homma kuin Valmetteihinkin, se tunne, se tunne siitä että, onhan jontikka se varma amerikkalainen.

ihan hyvää historiikkaa/tietoa tuossa. sitä en olisi kyllä arvannut että Case IH eri mallit tehdään noin levällään ympäri maapallon.

Wau tai huh, lukiasta riippuen.


Viimeinen muokkaaja, blackhawk pvm Ma Maalis 16 2009, 22:23, muokattu 1 kertaa

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

uusi Case mallisto

Viesti  Vieraili lähetetty To Maalis 12 2009, 20:37

tuossa hieno Mc Cormick F85 2007. oli myynnissä Etelä-Afrikassa Very Happy hintaan 16000etuossa Suomen jälleenmyyjän yhteydet:

http://www.yrma.net/McCormick.htm

pienemmissä sarjoissa näyttää olevan moottorina Cat-Perkins ja isoimmissa Cummins moottorit, elikkä aika varman päälle on tuo moottori asia otettu.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: case 845-885 XL

Viesti  TIKO lähetetty To Maalis 12 2009, 23:20

Juuh, noi JX casethan on melkolailla jotain -90-94-sarjan fiukujen peruja. Se klikklak nostolaitesysteemi niissä kanssa. Onhan niissäkin muuttunu tietysti muualtakin.
TIKO
TIKO

David Brown : 1390, 1494-4HS+ Isme 140,1690HS (osina),1690T-4,1594-4HS
DBTCF:n jäsen nro : 54
Viestien lukumäärä : 791
Ikä : 40
Paikkakunta : Nastola

Takaisin alkuun Siirry alas

uusi Case mallisto

Viesti  Vieraili lähetetty Ma Maalis 16 2009, 22:23

paikallisessa valtalehdessä oli tänään JX 90 tarjous, hintaan 33 900e. varmaan aivan näppärä kokoinen pikku nelikko tuo.

Vieraili
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

case ih 745

Viesti  case90 lähetetty Ti Helmi 08 2011, 12:37

itellä on sellanen ollunna jo kolme vuotta, eikä ole tarvinnut kun yksi syöttöpumppu uusia, muuten on ollut hyvä ja varmatoiminen kone, yleensä käytän sitä kyntöhommissa ja rehunteossa.
case90
case90

Viestien lukumäärä : 6
Paikkakunta : Ilomantsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa