990 Implematic nostolaite

Siirry alas

990 Implematic nostolaite

Viesti  deebu lähetetty La Loka 06 2018, 23:50

Tervehdys, tuli David Brown 990 -64 taloon ja öljy- sekä löpövuotojen korjaamisen jälkeen olisi tarkoitus laittaa nostolaite iskuun.

Ongelmana on se, että nostolaite on kyllä nostanut lumilingon mutta ei puhti riitä kaksisiipistä Fiskarsin auraa nostamaan. Mittasin paineen kipin liittimeltä, ja se antoi 30 bar 1000 rpm ja 60 bar 2000 rpm. 3-tieventtiili kaipasi herkistystä, mutta kyllä sekin lähti pelaamaan sitä aikani väänneltyä. Se on tässä siis sellainen, jossa on kolme erillistä karaventtiiliä. Myös se kummastuttaa, että pelkille varsillekaan ei tapahdu mitään kun vedän käyttövivun taakse. Lasku kyllä toimii. En traktoreista yleensä ottaen mitään tiedä, tämä kun on ensimmäiseni, mutta luulisi, että varret nousisi ihan vain vivusta vetämällä. Ainoa tapa nostaa jotain on kääntää se nostoakselin oikealla puolella oleva pakkovipu taakse. Mukana tuli ohjekirja, joka varoittaa painokkaasti jättämättä vipua ko. asentoon, joten en ole sitä siinä pitänyt, tarpeen vaatiessa vain käyttänyt. Aura nousi ylös, kun käänsin vivun taakse, kierrokset ylös ja menin itse nostamaan vekotinta. Ylös noustuaan se kyllä pysyykin siellä vaikka kone ei kävisikään, joten ainakaan sylinterissä ei ole vuotoa, eikä varmaan silloin putkissakaan?

Tähän mennessä olen putsannut vaihteiston öljynsuodattimen ja kurkannut ulosoton lootan päällä olevaan propulliseen reikään. Kopautin pultin päätä kevyesti vasaralla varmuuden vuoksi, vaikka näytti se hyvin liikkuvan muutenkin.

Mitä olen tämän toiminnasta ymmärtänyt, niin pumppu lakkaa pumppaamasta kun varret ovat saavuttaneet yläasennon, jolloin nostoasennosta tulee automaattisesti pitoasento. Aivan kuin vekotin luulisi, että varret ovat jatkuvasti ylhäällä. Mistä kannattaisi lähteä etsimään vikaa? Yleisen puhdittomuuden syy on varmaan venttiilipesässä, arvelen siellä töhkää olevan.

Sellainenkin askarruttaa, että kun siinä on se säätövaijeri, niin mitä sen tiukkaaminen tai löysääminen tarkkaan ottaen tekee? Käyttäjän ohjekirja ei asiaa valaissut.

deebu

David Brown : 990 Implematic -64
Viestien lukumäärä : 3
Paikkakunta : Savitaipale

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 990 Implematic nostolaite

Viesti  erkki lähetetty Su Loka 07 2018, 09:24

Laita yksitysiviestillä sähköpostiosoitteesi minulle, niin lähetän selostuksen implematic-hydrauliikasta. Se on aika tyhjentävä tarina, joka kannattaa lukea ihan ensin.

erkki
Asiantuntija

Viestien lukumäärä : 3682

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 990 Implematic nostolaite

Viesti  deebu lähetetty Ma Loka 08 2018, 15:17

Kiitoksia erkki, tuo havainnollisti rakennetta paljon. Pitää yrittää tämän viikon aikana ehtiä aukomaan luukkuja lisäselvyyden saamiseksi. Voipi olla, että vetovastusvaijerissa on myös ongelmaa joka liittyy näihin oireisiin, se kun on rispaantunut eikä yletä työntövarteen kiinni vaikka miten vetäisi. Mahdollisesti jumissa kuoressaan, siis, vaikka liikkuu asennostaan hieman eestaas. Tai sitten sen liikkumavara on yleensäkin pienenlainen ja siihen on vaihdettu joskus liian lyhyt vaijeri.

Noh, laittelen palstalle kertomusta ja kuvia kunhan kurkkaan syvemmälle.

deebu

David Brown : 990 Implematic -64
Viestien lukumäärä : 3
Paikkakunta : Savitaipale

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 990 Implematic nostolaite

Viesti  hannutt lähetetty Ma Loka 08 2018, 16:04

Se on melkoinen määrä toimimattomia nostolaitteita mitä Erkki on korjannut mm. meikäläinen Taavetista
Siitä SUURET kiitokset Erkille Very Happy

hannutt

Viestien lukumäärä : 441

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: 990 Implematic nostolaite

Viesti  deebu lähetetty Ma Loka 15 2018, 09:54

Noniin, ehdin viikonloppuna hieman tarkastelemaan traktoria. Avasin nostoakselin päässä olevan luukun ja myös venttiilipesän yllä olevan propun, ja vääntelin rotanloukun ohitusvipua traktorin käydessä. Toiminta näytti olevan kunnossa päällisin puolin, eli käyttövipua eteen painaessa venttiilipesän päältä säätöpultin haarukka nousee ja ainakin rotanloukun vipu taas laskee sen, joskaan säätöpultti ei laskeudu alemmas. Käyttövivun taakse vetäminen ei tehnyt tälle haarukalle mitään, mutta voi olla että nostoakseli oli jo liian ylhäällä - pitää tarkistaa toiminta vielä varret alhaalla.Kuvassa rotanloukku kytkeytyneenä - tanko liikkui kyllä käsinkin painamalla. Ilmeisesti tuo taaempana oleva reikä seegerin takana on TCU-venttiili. Sieltä ei tullut käydessä öljyä, paitsi tietty kun siirsin käyttövipua lähemmäs keskiasentoa. Sitten ruikkasi kyllä.

Seuraavaksi pitää kurkata käyttövivun koteloon ihan mielenkiinnosta, sitten jäljelle ei jää kuin venttiilipesä.

deebu

David Brown : 990 Implematic -64
Viestien lukumäärä : 3
Paikkakunta : Savitaipale

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa